Svenska

Spela med inverterad Y-axel

  • Insänt av: ElakaRune

Några på redaktionen som spelar med inverterad Y-axel? Det vill säga att man drar nedåt på styrspaken för att titta uppåt.
Jag gör det och har alltid gjort det, men under mina år som gamer (började spela under 80-talet) har jag bara stött på en likasinnad så det verkar tämligen ovanligt. Vart kommer denna vana från tro?

Svar

Jag gör det själv och att döma utifrån diverse undersökningar är det ganska vanligt, även om ej inverterad är vanligare. För min egen del känns det helt naturligt eftersom jag styr spelarens huvud när jag tittar upp eller ner. Sitter det en spak högst upp på din skalle och någon drar den nedåt så tittar du upp, medan framåt blir nedåt.

Det är bara en vanesak, helt enkelt.

Ställ en fråga till redaktörerna

- Rent spam eller frågor om varför vi inte svarar på just ditt brev kommer att resultera i avstängning. Vi svarar på precis vilka brev vi vill, och vi gör allt för att besvarar så många som möjligt varje dag.

- Istället för att fråga vad vi tycker om spel X eller Y, läs recensionen av det i vårt recensionsarkiv.

- Om du upptäckt en bugg eller ett annat tekniskt problem på sajten, berätta det istället via vårt buggrapport-formulär.

- Alla brev med rubriker typ "När?" eller "Hej!" slängs. En tydligt formulerad rubrik ökar chansen att vi besvarar just ditt brev.

- Vi rättar alla brev innan de publiceras. Ju mindre som behöver rättas, ju större chans är det att det publiceras. Se därför till att rättstava ditt brev innan du skickar iväg det.

- Använd sökmotorn och kolla om din fråga redan finns besvarad i tidigare brev. Vi har redan besvarat över 50000 brev, så chansen är stor.

Tack på förhand

/Petter Hegevall, Chefredaktör

Brev