Svenska
Gamereactor
filmrecensioner
In the Tall Grass (Netflix)

In the Tall Grass (Netflix)

Henric har kikat på den nya Netflix-skräckisen In the Tall Grass som är ungefär lika otäck som ogräs...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Netflix har inte varit särskilt överträffande vad det gäller deras originella skräckfilmer. Veronica och Bird Box fick båda mycket stor publicitet på sociala medier, men i all ärlighet var det inte särskilt bra alls, ju. Babysitter är ytterligare en skräckfilm på Netflix som var brutalt usel att man nästan hellre spelar Halo 2 på legendary tillsammans med Jonas Mäki och får spela om samma sekvens om och om och om igen. Netflix har dessutom släppt filmer som Point Blank, Murder Mystery och The Shaft under 2019 vilket helt enkelt har gjort det svårt att se fram emot kommande filmer från dem. Därför tog det emot lite extra när Petter frågade mig om jag kunde glutta på In the Tall Grass istället för att göra... tja, i princip vad som helst.

HQ

In the Tall Grass är från början en novell som Stephen King skrev tillsammans med sin son Joe Hill. Med tanke på att Netflix varit väldigt intresserade av Kings verk var det bara en tidsfråga innan det skulle komma ytterligare en film baserade på hans böcker. Vincenzo Natali har försökt att töja ut den relativt korta berättelsen till en 100 minuters lång film och det gick väl helt ärligt sådär. Eller, det gick inte bra alls, faktiskt. Vi får i början möta filmens huvudpersoner, Becky och Cal. De är syskon och utan att gå in i detalj på var de är på väg så tvingas de köra åt sidan med bilen då Beckys graviditet får henne att må illa. När de är redo att ge sig i väg igen hör de en pojke ropa på hjälp från det höga fältet som de stannat intill och efter att de gett sig in i fältet visar det sig vara en labyrint där varken tid eller plats fungerar som det ska. Ensam är de inte heller, och det är inget vänligt sällskap som väntar på dem.

In the Tall Grass (Netflix)
Huvudrollen spelas av den okända Laysla De Oliveira och gör inte ett särskilt imponerande jobb.

Det är svårt att bestämma sig vilken av filmens många brister som är den mest allvarliga. Till att börja med är huvudpersonerna så bleka att det är svårt att bry sig om de överlever eller inte. Fortsättningsvis är berättelsen i sig häpnadsväckande repetitiv och en stor del av filmen går enbart åt till att se karaktärerna gå runt i cirklar i labyrinten. Och det är precis lika roligt som det låter. Men den kanske största bristen är att den inte är läskig över huvud taget. Jag kan likaväl berätta det nu, för du gör rätt i att inte bry dig, men Patrick Wilsons karaktär är ond. Jag vet inte vad du tycker, men i mina ögon är det inte särskilt ruggigt att se på när Patrick Wilson jagar folk och ber dem röra vid en sten så de ska kunna vara tillsammans och lyssna på när gräset sjunger deras namn. Ni hör ju själva. Det är löjeväckande uselt, och jag kan inte begripa varför en så duktig skådespelare som Wilson går med på att medverka i en så obegripligt värdelös film. Det finns absolut ingenting otäckt med In the Tall Grass. Det enda som jag fann otäckt var att det fortfarande kvarstod 50 minuter av filmen när jag hoppades på att slutet närmade sig.

Vincenzo Natali ska ha lite cred för filmens inledning. Premissen känns spännande och påminner starkt om Blair Witch där karaktärerna allt mer drabbas av panik och oro över att aldrig komma därifrån. Problemet ligger också förmodligen i att ursprungsmaterialet är en novell som man förlängt till en film som pågår alldeles för länge. Dessutom känns handlingen onödigt komplicerad och det finns inte mycket till logik här. Istället känns det lite som en käftsmäll där vi tittare helt enkelt får acceptera att ingenting är logiskt. Välskrivet? Nej, inte det minsta.

Detta är en annons:

Det förblir en omöjlighet att rekommendera In the Tall Grass till någon. Den är proppad av logiska luckor, uselt skådespel, en skrämselfaktor på noll och en makalöst utdragen berättelse. Det krävs verkligen en rejäl ansträngning för att komma på något bra med filmen och därför råder jag dig att titta på något annat. Vad du väljer kan kvitta, för ditt val av film kommer antagligen inte vara lika risigt som denna gräsliga film.

03 Gamereactor Sverige
3 / 10
+
Tänk inte ens tanken att kika på denna soppa...
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter



Loading next content