Svenska
Gamereactor
filmrecensioner
Rocko's Modern Life: Static Cling (Netflix)

Rocko's Modern Life: Static Cling

André återvänder till 90-talet i en helvild TV-special...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Filmen:
Tillsammans med Ren & Stimpy var Rocko's Moderna Liv en moders största farhåga i TV-väg; Rocko var ren och skär äckelguld som fascinerade 90-talister och nu när Nickelodeon har gett den animerade pärlan grönt ljus känns det som att serien aldrig lämnade TV-rutan. Eller ja, Rocko var nog aldrig den mest barnvänliga showen hos Nickelodeon och TV-specialen har flyttat till Netflix istället för att visas på sin ursprungskanal. Tiderna har verkligen förändrats, något som lillkängurun Rocko sannerligen kan intyga om när han och hans bästa vänner Heffer och Filburt återvänder till O-Town efter en 20-år lång rymdresa.

HQ

Rocko har nämligen svårt att anpassa sig till dagens skärmbesatta era; glutenfria lattes, överprisad foodtruck-kultur och virala internettrender är inte riktigt saker som passar in i känguruns världsbild och när det sedan visar sig att den enda riktiga behållningen i världen - TV-serien The Fatheads - har slutat sändas smider Rocko reboot-planer för att äntligen kunna känna sig hemma. Static Cling är lika mycket en film (om nu 45 minuter räknas som långfilm) om förändringens vindar som det är en film om blöta väderspänningar. Det är nämligen en fröjd att se att Rocko-specialen inte blev någon billig Flash-animation eller någon datoranimerad spya och att Joe Murrays tidlöst barnsliga toaletthumor fortfarande roar.

Rocko's Modern Life: Static Cling (Netflix)
Framtiden är här - bröstvårtor i 3D!

Samtidigt är filmen inte enbart en ljuvligt tecknad nostalgitripp. Tittaren också får smaka på samma medicin Rocko upplevde i filmens början när det exempelvis visar sig att Fathead-skaparen Ralph Bighead har bytt kön och kallas numera Rachel Bighead. Detta är såklart inte det galnaste som har hänt Rockos Moderna Liv, men reflekterar hur svårt det är att anpassa sig till plötsliga förändringar utan att peka fingrar och det visar också hur mycket vi som konsumenter värdesätter saker vi älskade i vår barndom. Static Cling lyckas alltså med konststycket att både äta kakan och ha den kvar: Static Cling är både ett underbart återbesök av en älskad 90-talsklassiker och även en söt historia om hur förändringar inte alltid är en dålig sak. Det hör till livet att bryta sig loss från vissa rutiner, helt enkelt.

Det enda negativa jag kan säga om specialen var att den helt enkelt var för kort och att vissa skämt kan vara lite förutsägbara. Samtidigt älskade jag varje liten sekund av denna kärleksfulla reboot/uppföljare, som lyckas vara både tidlös och självmedveten. Static Cling tåls dessutom att ses om ett par gånger för att snappa upp alla gömda skämt och roliga detaljer som har stänkts över den snortajta strukturen, saker man lätt missar när Really Really Big Man trycker upp sina bastanta bröstvårtor i tittarens ögon. Med andra ord är det svårt att vara cynisk till den rådande nostalgitrenden när en TV-special som Static Cling visar sig vara så passionerad. Nu håller vi tummarna för att detta inte blir det sista vi ser av O-Towns knäppa befolkning...

Detta är en annons:
09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
That was a hoot!
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter



Loading next content