LIVE
HQ
logo hd live | Pepper Grinder
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Svenska
      Gamereactor
      filmrecensioner
      Army of Thieves (Netflix)

      Army of Thieves (Netflix)

      Army of the Deads första spinoff har fått Netflix-premiär och André tycker till om Snyders utökade universum...

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

      * Obligatoriskt att fylla i

      Zack Snyders efterlängtade zombiefest visade sig vara, till redaktionens enorma besvikelse, en ful, korkad och extremt oinspirerad actionthriller som tydligt visade att visionären saknade, ja, en vision. Spinoffen Army of Thieves - som helt lägger fokus på den tyske knasbollen och kassaskåpsexperten Ludwig Dieter - är raka motsatsen rent berättarmässigt. Det finns energi, tydlig regi, snygga sekvenser och tillräckligt mycket hjärta för att man ska bry sig om karaktärerna.

      HQ

      Army of Thieves utspelar sig främst i Europa, som är helt opåverkade av infektionen som har drabbat Nevada. Zombieapokalypsen i staterna hörs mest i bakgrunden och förutom ett par mardrömsscener finns det väldigt lite zombieaction, men vi är inte här för att bevittna de levande dödas framfart: här ska det knäckas kassaskåp! International style! Här är det självaste huvudrollsinnehavaren Matthias Schweighöfer som står för regin och personligheten han tillför både bakom och framför kameran är smått uppfriskande efter Snyders horribla röra. Nej, det är inte en särskilt originell historia. Heistgenren är passé, tillsammans med alla sina konventioner och karikatyren till Interpool-agenten som alltid är hjältarna hack i hälarna. Det är stundtals väldigt skoj, dock.

      Army of Thieves (Netflix)
      När filmen är som bäst får vi följa pudelfrisyrens kugghjulsorgier

      Att det exempelvis existerar en undergroundrörelse där folk satsar pengar på kassaskåpsknäckare, eller att huvudpersonen har ett fotografi av sig själv med två urnor för att visa hur ensam han faktiskt är, är extremt fånigt, men det funkar just för att skojfriskheten lyser igenom i så gott som varje scen och replik. Visst är det tröttsamt att karaktärer tar meta-riktningen och kommenterar att det känns som att befinna sig i en spionfilm finns det ändå glimtar av originalitet: det mest originella inslaget är huvudpersonens audiovisuella passion för kassaskåp, som här ryser av välbehag när alla lås och kugghjul klickar på rätt plats och maskinporren blir ett faktum när varje Wagner-skåp blir svårare och svårare att knäcka.

      Eftersom det är en heistfilm måste man dock beta av de obligatoriska heistklyschorna i en redan förutsägbar handling, som dessvärre inte är tillräckligt kvick eller unik för att engagera fullt ut. Man himlar särskilt med ögonen lite när vi väl når den obligatoriska "gänget satte planen i verket för flera timmar sen!"-scenen och när Nathalie Emmanuel väl ska slåss. Heist-gruppen bleknar också i jämförelse med den excentriske tysken och tonen sitter inte alltid rätt när tittaren ständigt ska påminnas om zombieskräcken på andra sidan jordklotet, men samtidigt finns det tillräckligt många överraskningar för den som vill avsluta helgen med en bekväm och stundtals underhållande heistkomedi.

      Detta är en annons:
      06 Gamereactor Sverige
      6 / 10
      +
      Hygglig heist-underhållning för allahelgonahelgen...
      overall score
      Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

      Relaterade texter

      1
      Army of Thieves (Netflix)

      Army of Thieves (Netflix)

      FILMRECENSION. Skrivet av André Lamartine

      Army of the Deads första spinoff har fått Netflix-premiär och André tycker till om Snyders utökade universum...



      Loading next content