Svenska
Blog
Träningskväll i Dirt Rally 2.0

Träningskväll i Dirt Rally 2.0

Skrivet av Petter den 15 maj 2021 kl 21:39

Codemasters alldeles ypperligt fenomenala, genomgående briljanta, lysande, fantastiska, superba, enastående underhållande, utmanande och fortfarande idiotsnygga rallysimulator har nu seglat upp på en fjärdeplats för egen del (min topp-5, uf all time)), över det jag anser vara de fem bästa spelen genom alla tider. Och knepigt vore det väl kanske annars med tanke på att jag nu tillbringat dryga 1200 timmar i det här spelet, totalt. Tolv! Hundra! Timmar!

Dirt Rally 2.0 fick verkligen ingen särskilt bra start där för strax över två år sedan, inte enligt mig. Papperstunt på innehåll och med en fysik som kändes som att bilarna kanske "flöt" lite väl mycket på underlaget i förhållande till körkänslan i föregångaren. Men allt ordnade ju upp sig, på sikt. Codemasters lade till fem nya rallyn och över 40 sträckor, de patchade fysiken och öppnade upp telemetrin för tillverkare av motion-riggar. Resten är såklart historia. Tidernas bästa rallyspel. Tidernas bästa racingspel. Genrens absoluta höjdpunkt, för min del. Med en 6DOF-fullmotion-rigg (babbligt repetitiv video där jag går igenom vår full motion-rigg) är det här spelet i en klass för sig, anser jag. Sättet som det förmedlar grepp, brist på grepp (friktion), förflyttning av tyngdpunkt, instabilitet under hårda inbromsningar, chassidynamik, fart...Dirt Rally 2.0 är snudd-på perfekt sånär som på att asfaltsfysiken skulle kunna vässas lite, ytterligare.

Och ikväll tränar vi, inför kommande Simracingkvällar. Jag och Helen. Kör varannan sträcka, nöter, nöter och nöter. För det är ju givetvis tid i bilen som spelar roll, när det handlar om att hitta bättre spårval, lyssna mer på noterna och köra efter dem och få med sig farten. Grymt mysig lördag, helt enkelt. Vad spelar du?

HQ