Svenska
Blog
NHL 2021-2022, mina tips

NHL 2021-2022, mina tips

Skrivet av Grewen den 26 september 2021 kl 12:52

Ikväll (egentligen igår, men jag glömde att posta detta inlägg i tid) börjar försäsongen av NHL, världens bästa hockeyliga. Med anledning av detta postar jag följande inlägg med mina förutsägelser inför säsongen 2021-2022. I vanlig ordning lär jag ha fel på det mesta.

Bäst

Tampa Bay Lightning Självklart en av favoriterna till seger även 21-22. Det senaste årets intensiva schema lär börja kännas för spelarna. Ett antal frågetecken kvarstår för min del: Räcker djupet i truppen? Finns motivationen efter två raka? Vad händer om Vasilevskij skadas?

Colorado Avalanche Väldigt starka, även om förra säsongen enlgit mig var den stora chansen för Colorado. Sedan dess har laget förlorat djup i och med att Saad, Donskoi, Bellemare och Timmins lämnat. Kardi är vid det här laget en konstant avstängningsrisk i slutspelet. Urstark backsida och MacKinnon har varit de senaste årens bästa spelare i slutspelet.

New York Islanders Skulle jag satsa pengar på Stanley Cup-vinnaren 21-22 så skulle jag sätta dem på Islanders. Revanschsugna, inte förlorat några nyckelspelare och det enda lag som på allvar utmanade Tampa förra slutspelet. Dessutom har de Barry Trotz bakom bänken.

Sämst

Arizona Coyotes Bill Armstrong bytte bort halva laget mot draftpicks efter senaste säsongen, detta kan ge utdelning på sikt men denna säsong känns redan förlorad. Det tilltagandet kaoset i organisationen lär märkas på isen också.

Buffalo Sabers Är det något de senaste 10 åren har visat så är det att aldrig räkna bort Buffalo när det gäller att underprestera. Botten borde ha varit nådd för flera år sedan men laget har under sommaren förlorat Reinhart, Ristolainen och i praktiken Eichel, utan väsentliga förstärkningar.

Utropstecken

Los Angeles Kings Ett ungt och oprövat lag, i alla fall på pappret snabbt och spelskickligt. Många svenskar att hålla ögonen på. Kan absolut nå slutspelet i en svag division.

Ottawa Senators Har återhämtat sig efter implosionen 2017-2019. Många framtidslöften håller på att etablera sig och kommer troligen att överraska i år. Gynnas på skikt av att vara ett av få lag som har utrymme gott om utrymme under lönetaket. Når troligen inte slutspel men lär inte längre vara hopplöst efter i divisionen.

Besvikelse

Montréal Canadiens Överpresterade å det grövsta under slutspelet i våras vilket skapar överdrivna förhoppningar inför denna säsong. Carey Price är inte samma målvakt som har var för några år sedan, Jake Allen är alltid ett osäkert kort och backsidan är tveksam utan Webber.

Washington Capitals Förr eller senare når åldern ikapp även Aleksandr Ovetjkin och jag misstänker att det kommer att börja märkas på allvar redan i år. Inte heller övriga truppen har blivit yngre och målvaktsspelet är ett frågetecken. Capitals går mot slutet på en gyllene era och riskerar att missa slutspel denna säsong.

Hur ser dina tips ut och vem tror du vinner bucklan i år?

HQ