Svenska
Blog

Infekterad dator.

Skrivet av Gamer_93 den 28 juli 2013 kl 21:39

Så skedde det! Klockan 3 idag låstes datorn när jag satt och tittade på kattfilmer på Youtube.
Ett meddelande från "Rikspolisstyrelsen" kom fram på skärmen. 1000 svenska riksdaler skulle de ha. "Datorn har blockerad" sa den monotona kvinnorösten ur högtalarna på bruten svenska.
Självklart var detta inget som jag gick på, och jag startade genast om datorn för att försöka fixa problemet.

Ukash är namnet på trojanen som nu sitter bland systemfilerna på min dator. Enligt sökresultaten på Google kan man läsa om personer som lätt tagit bort viruset med Malwarebytes efter att det har blockerats av virusskyddet på datorn.
Jag sitter och funderar varför mitt Avast antivirus inte agerade för att motverka problemet medans jag startar datorn i felsäkert läge. Härifrån tar jag bort fyra skadliga filer och ominstallerar Avast för att sedan starta om datorn.
Till min förtvivelse är viruset fortfarande kvar och min dator fortfarande låst. Jag förväntade mig inte någon lätt match mot den skadliga koden men nu börjar jag tappa hoppet för att rädda min älskade laptop. En djupskanning görs för tillfället med Avast. Jag förväntar mig inte att Avast kommer göra någon större skillnad den här gången utan istället vara lika användbar som en säck rutten potatis.

Helst skulle jag vilja gå och lägga mig vid det här laget men som det ser ut nu måste jag hålla ett öga på datorn några timmar framöver.
Usch och fy!

HQ

Min Wii U vill inte fungera!

Skrivet av Gamer_93 den 3 december 2012 kl 14:21

Innan alla Nintendo-haters börjar skriva kommentarer om hur dålig Wii U är och alla Nintendo-lovers börjar skriva hur felfri Wii U är så vill jag först berätta om vad som pågår!

Så, jag fick min Wii U idag. Den anlände 2 dagar för sent. Försenade paket är något jag tror man får göra sig van vid om man beställer från CDON.
Efter att ha plockat ut alla kablar och kopplat in allting i min gamla tjock TV trycker jag på ON/OFF knappen! Wii U konsolen surrar igång och blinkar blått men på TV:n syns ingenting.
"Hmm" tänker jag och tar fram fjärrkontrollen för att bläddra mellan AV-kanalerna, AV1, AV2, AV3... ingen signal... helvete!
Så jag kopplar ur alla composite-kablar och stoppar in dom igen, fortfarande svart på TV:n.

Eftersom gamepaden verkar fungera finfint börjar jag fundera om TV:n är trasig, så jag kopplar in min Xbox 360 och min Wii, allt funkar!
"Ok... kanske jag behöver koppla konsolen till en HDTV med HDMI kabeln?" Säger jag och kopplar ur konsolen och går ner på bottenvåningen där jag kan koppla konsolen till stor TV:n i vardagsrummet.
På HDMI1 är Apple-TV kopplad (den känner jag inte för att dra ut på grund av kabelhärvan under TV:n), på HDMI2 och HDMI3 är allting lika svart som på tjock TV:n. "Helvete!"

Är det något jag gör fel? Har jag missat något?
Borde det inte gå hur bra som helst att koppla en Wii U på en gammal tjock-TV med copsite-kablar? Eller har jag bara extrem otur?
Jag är så otroligt frustrerad just nu! När man väntat så länge och är så nära på att få spela Wii U och så vill den inte fungera!
Har ni något tips? Eftersom min Laptop har en HDMI utgång kanske jag kan koppla konsolen till den och pröva, men jag tvivlar på att det kommer fungera!
I värsta fall måste jag skicka tillbaka konsolen och vänta ännu en vecka eller kanske en hel månad på att få en ny!

Min Wii U vill inte fungera!

Jävlig!

HQ
Min första Minecraft Pixel art

Min första Minecraft Pixel art

Skrivet av Gamer_93 den 21 januari 2012 kl 12:23

Efter två dagars hårt arbete blev jag äntligen färdig med min första Pixel Art i Minecraft föreställande Alakazam från Pokémon Red/Blue!
Den är 54 block bred och 56 block hög och är byggd av ull i fyra färger; svart, brun, vit och gul.
Till min hjälp använde jag Photoshop och två rutade A4 papper för att dra stödlinjer för att se vart blocken skulle ligga...

Check it out!

Ocarina of Time är överskattat!

Skrivet av Gamer_93 den 16 juni 2011 kl 20:37

-"Where the fuck do I go!?"
Detta är nog den största och mest övergripande nackdelen med Ocarina of Time och Zeldaspel i överlag, hela spelet är så invecklat och kryptiskt att man oftast inte har den blekaste aning om vart man ska gå någonstans eller vad man ska göra.

Tillslut tappar man tålamodet och börjar leta efter Walkthorughs på Youtube i ren desperation för att ta sig vidare, väl på Youtube får man reda på att man skulle ha gjort en lång rad extremt specifika men ändå ospecificerade handlingar som man aldrig skulle ha kunnat lista ut på egen hand...

Ocarina of Time kräver att du har en Walkthrough att gå efter, om du inte har det kommer du irra runt planlöst i all evighet, men även när jag väl har en Walkthrough att gå efter känns hela spelupplevelsen totalförstörd vilket leder till att jag tappar lusten att spela vidare...

Hur folk har lyckats lista ut hur man tar sig vidare i OoT kommer för alltid förbli ett mysterium för mig och jag imponeras verkligen utav de människor som har haft tålamod nog att ta sig igenom hela OoT utan att tappa humöret eller kolla Walkthroughs...

Ocarina of Time har fått en sådan otrolig überstatus i spelvärlden att folk helt och hållet ignorerar de stora nackdelarna som spelet faktiskt har, om man ändå nämner dessa nackdelar och säger att spelet är överskattat kan man förvänta sig en rejäl utskällning...

"Du kan inte vara en riktig Gamer om du inte älskar Ocarina of Time", "OoT är det bästa spelet någonsin, kolla bara på hur många positiva recensioner alla andra har gett det!"
Ja! Jag vet att folk tycker att Ocarina of Time är det bästa som har hänt världen sedan kaviar med ost och det är just därför som jag kan säga att det är överskattat, bara för att det är alla andras favoritspel behöver inte det betyda att jag också måste favorisera det ovan skyarna...

Det kanske kommer som en överraskning att jag faktiskt har införskaffat 3DS versionen utav Ocarina of Time, jag har gjort detta utav en enda anledning; Super Guide!
Jag ger helt enkelt Ocarina of Time en andra chans, jag hoppas på att jag äntligen ska kunna ta mig genom hela spelet utan att få kronisk huvudvärk från total förvirring och kanske inse varför alla tycker att spelet vansinnigt bra...

För en sak är klar; när Ocarina of Time är bra är det djävulskt bra, men när det inte är bra är det bara väldigt mediokert...

Ocarina of Time är överskattat!

Hade Link sett ut så här hade nog Ocarina of Time varit ett mästerverk! ...nah just kiddin'...

Mot Unova och vidare!

Mot Unova och vidare!

Skrivet av Gamer_93 den 4 mars 2011 kl 22:35

Idag är dagen som vi europeér äntligen får påbörja vårat Gen 5 äventyr i Pokémon Black/White...

Jag blir lite vemodig när jag tar ut SoulSilver ur DS:en, inte bara för att spelet har suttit där i snart ett helt år utan också för att jag faktiskt lämnar Generation 4 bakom mig...

Nog för att det är roligt att uppleva en helt ny region med helt nya Pokémon, men jag blir ändå lite nostalgisk när jag tänker tillbaka på Diamond och SoulSilver...

-"Jaja, dags för nya tag!" ropar jag och slår igång DS:en och välkomnas utav Zekroms majistätiska vrål!
Så, vad är mitt första intryck utav Pokémon White? Ett ord; Supersvårt!

Jag blir faktiskt lite förvånad utav svårighetsgraden när jag sitter och spelar, och detta kommer från en person som har spelat Pokémon sedan starten och som praktiskt taget kan spela igenom Silver utan att förlora en gång...

När mitt team blir helt sönderkrossat för tredje gången utav en tränare med ryggsäck på Route 4 vrålar jag svordomar och överväger nästan att kasta DS:en i väggen!
Kanske är det för att jag är oförberedd på vad som komma skall eftersom jag inte är speciellt insatt i Pokémon från Gen 5, eller så är jag nog för van att krossa allt motstånd med Level 100 Pokémon och när allt vänds mot mig är jag helt hjälplös...

Jag följs av konstant otur medans jag spelar, min starter får helt fel Nature (Tepig med Bold Nature), mina attacker missar hela tiden, min Pidove kan inte ta någon skada överhuvudtaget och jag har alltid för lite Potions med mig!
Pretty tiresome I must admit...

Min gamla tradition att träna en Abra har jag fått lägga åt sidan eftersom det inte finns några Pokémon från tidigare generationer att finna i Unova regionen...
Istället får jag klara mig med Solosis, en Psychic-Type Pokémon som ser ut som en grön Geléboll...

Jaja, jag kan kanske ska nämna lite bra saker också Pokémon White (och black) är det snyggaste DS spelet jag har sett!
GameFreak har lyckats krama ur varenda liten hästkraft som finns att finna i en DS och slutresultatet är imponerande!
Nu när 3DS snart kommer ut så kommer DS:en kännas som "old news", med då känns det bra att GameFreak verkligen visar vad konsollen går för strax innan den blir pensionerad, jag har svårt att tro att grafiken kan bli bättre än så här...

Jag ska skriva en mer detaljerad recension av Pokémon Black/White så fort jag är färdig med spelet men än så länge gillar jag det jag ser!

Now if you will exscuse me, I have to train my Pignite!