Svenska
Blog
HQ
Missade möjligheter

Missade möjligheter

Skrivet av zunjin den 12 januari 2014 kl 16:28
This post is tagged as: Skyrim

Requiem ställer höga krav på mig. Inte ens klarar jag av att hämta ett rostigt gammalt svärd från en bandithåla utan att åka på stryk. Så jag lämnar Whiterun för att återvända till Riverwood och träna upp mig. Genom jakt.

Moddat Skyrim ger många möjligheter att spela spelet på ett helt annat sätt än man gjorde när man körde igång Vanilla versionen flera år sedan. Nu kan du modifera nästan allt, och göra banditer, vilddjur, till och med vädret till en fara för ditt liv. Eller varför inte vara beroende av mat eller sömn? Alla de sakerna som fanns i vanilla versionen av Skyrim men var helt betydelselösa när du bara kunde slänga på dig en rustning och svinga ditt svärd för att drakar skulle börja dö kors & tvärs omkring dig

På bilden har jag med modden Frostfall byggt mig ett litet läger. Allt har en funktion och är inte där av endast estetiska skäl. En brasa har jag samlat ihop ved till för att värma mig så jag inte fryser ihjäl, speciellt när det blir natt. Ett kokställ i sin tur värms av brasan och fungerar för att koka mat. För att ha något att laga har jag dödat en älg som jag just nu är i full gång med att slakta och skinna. Förutom kött och skin bjuder modden i det här fallet ( Hunterborn ) också möjligheten att ta användning av ben, organ och annat av djuret för att sälja eller använda själv för praktiska syften. Bland annat kommer jag använda gallan från denna till att göra skinpåsar att bära vatten med. Tältet i bakgrunden har jag själv satt upp så jag har någonstans att sova när mina sömnbegär blir för stora.

Det blir efter jag är klar med mina jaktbyten att sova och sedan dra tillbaka till Riverwood för att sälja och fylla på med ny proviant. Frågan är var min resa tar mig härnäst. Ut i skogen igen eller till ännu farligare breddgrader?

HQ
En ny början

En ny början

Skrivet av zunjin den 12 januari 2014 kl 02:32
This post is tagged as: Skyrim

Med ett nytt år tänkte jag börja med något helt nytt. En helt ny Skyrim playthrough. Jag vet inte än vad jag vill göra för typ av karaktär men jag har lyckas ta mig från Helgen och befinner mig nu på resa till Whiterun ( som syns i fjärran ). På vägen har jag lyckas plocka på mig det mesta, viktigast av allt en båge som jag använt för att inte falla lätt offer för vilda vargar. Med modden Requiem är spelet mycket svårare och även två vargar är tillräckligt så här tidigt i spelet för att få en att svettas. En annan rolig detalj är modden "Pumping iron" jag kör med som gör att jag börjar som en mager stackare, men väljer jag att svinga stridshammaren och bära plåt kommer jag snart växa muskler och bli bredare. Ska bli intressant att bevittna