Svenska
Blog
Den snyggaste hörluren någonsin?

Den snyggaste hörluren någonsin?

Skrivet av Zime den 4 augusti 2013 kl 12:06

Sennheiser är kända för att göra otroligt bra och lyxiga high-end hörlurar för den kräsna lyssnaren.
Förra året introducerades deras nya Momentum, som var något av ett svar på de mycket populära Beats by Dr. Dre, då de inte är särskilt svårdrivna utan fungerar bra med portabla spelare. Förutom att de ska vara otroligt bra och prisvärda är de även redigt snygga.

I år tar de dock steget längre när det gäller just design. För även om deras nya Momentum On-ear har ett snarlikt utseende som vanliga Momentum är detta en av de snyggaste prylarna jag någonsin sett, och absolut den finaste hörluren.

Titta bara.

Det är blandningen av det där sparsmakade och minimalistiska utseendet tillsammans med otroligt snyggt formgivna kåpor och stora, inbjudande öronkuddar som får mig att verkligen, verkligen vilja äga denna lur. Jag skulle vilja gå runt med den på stan, bara för att få massor med avundsjuka blickar. Sen ska ljudet för övrigt vara rätt likt vanliga Momentum (otroligt bra), där den stora skillnaden är att dessa On-ear ligger på örat istället för att omsluta det.

Det är inte ofta jag blir kär i en pryl, men med Sennheiser Momentum On-ear var det kärlek vid första ögonkastet.

HQ

Spel i fantasin - till nästa generation

Skrivet av Zime den 23 juli 2013 kl 09:58

Vi har fått se massor och åter massor av titlar som är på väg till nästa generations konsoler. Enligt mig ser det riktigt, riktigt bra ut och jag är gladare än någonsin över att faktiskt vara en gamer. Men även om vi som sagt fått se mycket, lever många spel fortfarande endast i min fantasi - Titlar som ännu inte utannonserats eller visats.

Nedanför rankar jag tre som ockuperar min hjärna rätt rejält för tillfället.

NHL 15
Hos mig har sportgenren, efter att ha tagit några års uppehåll, återigen blivit viktig, där jag varje år lägger massor med timmar på de årliga NHL-spelen från EA. Därför kommer det kanske inte som någon överraskning att jag ser fram emot NHL 15 på next-gen som en tok. Jag blev besviken men har ändå förståelse för att NHL 14 inte kommer till nästa generation (ishockey är inte så stort som vi svenskar gärna vill tro) och hoppas på en fantastisk debut nästa år istället där "världens snabbaste sport" verkligen blir på riktigt.

GTA VI
GTA V är på ingång till Xbox 360 och Playstation 3, och jag tycker det ser helt fantastiskt ut. Att de lyckats kräma ut så mycket av dagens konsoler är häpnadsväckande och galet imponerande. Jag tror faktiskt inte på en version till Xbox One och Playstation 4, då jag tror att det blivit en för stor förlustaffär för Rockstar att konvertera till konsoler som inte många äger. Därför hoppas jag istället på ett enormt, nytt GTA till nästa generation. Och när jag ser vad Rockstar kan åstadkomma till nuvarande generation har jag svårt att hålla pulsen nere med tanken på vad de kan göra med nästa. Ärligt talat - Jag kan inte ens tänka tanken, utan bara tänka tanken om tanken. Typ.

Half-Life 3
Jag är i stort sett övertygad om att det kommer. Fortfarande. Magkänslan säger att berättelsen om Gordon Freeman inte är över riktigt än. Det vore även så otroligt tråkigt om en uppföljare till världens bästa FPS aldrig såg dagens ljus. Men visst, det har snart gått 10 år sedan HL2 släpptes och 6 år sedan Episode Two kom. Väntan börjar bli seg och nog måste vi se något snart om inte hoppet även ska överge mig. Måtte nästa generation (tillsammans med PC) vara svaret.

Har du något spel till nästa generation som ännu bara lever i din fantasi?

HQ

Det absolut roligaste på Youtube

Skrivet av Zime den 19 juni 2013 kl 11:45

Jag vet, jag vet. Det finns så otroligt mycket roligt på Youtube att det i stort sett är omöjligt att välja någon klar favorit bland de tusentals garv man fått sig genom åren.

Gubbarna i Mega64 hör dock till supereliten bland komiker, i alla fall för oss gamers som faktiskt spelat det de efterliknar.
Att spel är långt ifrån verkligheten är ingen nyhet. Men sättet Mega64-gänget tar spelmekaniker och utstickande egenskaper ifrån stora titlar och använder dem IRL är genialt. Det blir bara så fel, pinsamt och fruktansvärt roligt att jag inte kan annat än att garva halvt ihjäl mig.

Det roligaste klippet

Det näst roligaste

Allt annat superskoj de gjort

De fem bästa spelen på årets E3

Skrivet av Zime den 13 juni 2013 kl 21:27

E3 2013 är snart slut. För min egen del kunde mässan inte blivit mycket bättre, då det visades mängder med spel som jag blev omåttligt sugen på.

Jag snickrade ihop en topp 5-lista.

1. The Division.
Wow. Bara wow. När en speltrailer dundrar igång och grafiken är så makalöst snygg att man är bergsäker på att den är förrenderad, och sedan visar sig vara inledningen på en in-game speldemonstration, då blir jag glad. Hur snöflingorna blåste genom luften, hur extremt detaljerade bilmodellerna och staden var. Massives nya såg fantastiskt bra ut och har genom en 5 minuter lång demonstration blivit mitt mest efterlängtade spel.

2. Battlefield 4.
Jag blev succesivt besviken på Battlefield 3. Till en början blundade jag för de missar spelet drogs med, men efterhand slog det mig att spelet faktiskt inte var lika roligt som Bad Company 2. Med Battlefield 4 ser DICE ut att få till det på riktigt igen. Förstörelsen verkar bli mer central, viktigare och häftigare än någonsin, där spelare uppmanas och belönas för att tänka utanför ramarna. Jag tror på en otroligt rolig multiplayer-fest.

3. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain
Ett MGS som open-world tror jag är helt rätt väg att gå. Det känns som att Kojima länge velat göra ett sådant spel, då både MGS 3 och 4 emellanåt tenderade att bli relativt fria. Det såg maffigt, massivt och völldigt snyggt ut. Sedan ser jag det faktum att Keifer Sutherland tagit över rollen som Snake bara som något positivt.

4. Mirror's Edge 2
Vi var på förhand nästan säkra på att DICE skulle visa en uppföljare till 2008 års snyggaste spel. Men ändå var det otroligt härligt att se Faith i rörelse igen, och till synes i bättre form än någonsin. När det något dygn efter utannonseringen kom fram att spelet är open-world blev jag om möjligt ännu lyckligare.

5. The Witcher 3: Wild Hunt
Jag kan lite skamset erkänna att jag faktiskt inte spelat Witcher 2, det har helt enkelt inte blivit av. Och även om det bara visades en kort trailer på Microsofts presskonferens räckte det för att få mig otroligt intresserad av dess uppföljare. Det ser så underbart inbjudande ut. Inte bara rent grafiskt, utan även spelmässigt, då de korta stridsscenerna skvallrar om ett riktigt roligt spel.


Vilket/vilka spel blev du mest sugen på?

Jäklar vilken start!

Skrivet av Zime den 11 juni 2013 kl 12:22

Så var det roligaste med E3 avklarat, de alla presskonferenserna, som ger många spel det utrymme och den tid i rampljuset som de faktiskt förtjänar.

Microsoft inledde spektaklet på en väldigt stark not, massor och åter massor av spel visades. Det blev aldrig direkt segt under konferensen, utan det mesta var intressant och roligt att titta på. En Master Chief i sandkappa var det som gav mig mest rysningar under showen. Möjligheten att kunna sända spelsessioner live över Twitch är minst sagt välkommet. Priset på 5000 kr kändes lite för högt och det blir förmodligen inte köp på dag ett.

EA var mer än okej. Titanfall såg förvisso väldigt brunt och tråkigt ut och Need For Speed fortsätter att rulla på i tomgång. Men när DICE gick ut på scen och visade 64-spelare multiplayer live i Battlefield 4 var jag såld. Det verkar bli riktig förstörelse denna gång, där man kan improvisera och lösa strider på fler sätt än någonsin. När skyskrapan föll mot slutet var jag i extas, fantastiskt. Att gå från de platta och tomma banorna i Bf3 till en stad som bygger på höjden med oändliga möjligheter, wow. Sedan visades även Mirror's Edge 2 som förvisso var väntat, men ändå helt fantastiskt.

Ubisoft var väldigt klena. Jättetrist konferens där de visade ett intetsägande och buggigt bilspel i en kvart och inte hade mycket annat kul att komma med, förrän mot slutet. Svenska Massive klev ut på scen och visade gameplay från nya Tom Clancy's The Division som såg helt otroligt jäkla underbart ut. Grafiken hör till det absolut bästa jag sett och hela upplägget verkar superintressant. Helt klart ett av de mest efterlängtade hos mig just nu.

Sedan ställde jag klockan på 02.57 och somnade.

Sony kom igång en kvart för sent med en inledningsvis ganska seg konferens med fokus på Playstation 3. Det är ändå förståeligt då några stora AAA-spel fortfarande är på väg till PS3, såsom Last of Us och Beyond: Two Souls. Det var dock när de visade designen på Playstation 4 som de fick min fulla uppmärksamhet igen, konsolen ser riktigt bra ut. Watch Dog demonstrerades och såg lika snygt och roligt ut som vanligt.
Mot slutet kom en rad roliga nyheter, som att konsolen endast kommer att kosta 4000 kr och möjligheten att spela begagnade spel. Köp på dag ett, utan tvekan.

En, som förväntat, galet härlig start på årets E3.

Vad tyckte du var bäst?