Svenska
Blog

Proteser: Badass-faktor?

Skrivet av zibbz95 den 24 maj 2018 kl 19:05

Battlefield V har ju lyckats göra användandet utav proteser i film och underhållning till en het topic (igen?), och visst kanske det ligger något i vad en viss (minor spoiler) Ryan Reynolds sade på vita duken. Eller vad han sade riktigt minns jag inte men det intressanta är att det fanns en replik om just Cables badass-protes och det är nästan lite lustigt hur det bara någon vecka efteråt blir en öm punkt att trycka på vad gäller första intrycket utav Dice kommande röj. "Protes-fenomenet" återkommer också i den senaste delen utav Metal Gear Solid och visade att en protes i framtiden är mer uppgradering än handikapp. Den fanns också med i Deus Ex där det gav något utav samma intryck som Snakes: absolut badass soldat från framtiden. Bionic Commando och Call of Duty är fler exempel på vad en protes innebär i sci-fi världen.. nämligen ett övermänskligt övertag. Ett exempel som inte följer den standarden är väl Kat från Halo: Reach då hon varken skjuter laser eller annat med den, men för henne var det helt klart en del utav hennes image som krigsveteran. Darth Vaders proteser(!) tillför till hans image på ett liknande men mer skräckinjagande sätt men dem tillför ju inte heller några överväldigande styrkor. Oavsett vad har alla gemensamt att det påverkar synen på karaktären, och med tanke på Dice inte sneglat på Battlefield 2142 när dem gjorde Battlefield V så får ju räkna med att det troligen handlar om hur vi ser karaktären. Vilken image bygger detta hos fiktiva karaktärer tycker du? Är det skillnad när det kommer till tidsepoker eller gör sci-fi det bättre? Eller längtar du efter att få höra Dice story om spelets redan omdiskuterade hjältinna? Mig emot hade det varit häftigt med ett kontantkort och telefon i armen..

HQ
Star Wars Episod VII: något att ha?

Star Wars Episod VII: något att ha?

Skrivet av zibbz95 den 16 december 2015 kl 21:30
This post is tagged as: sci-fi, star wars, film, VII

::::: Inga spoilers men vill du skapa ett helt eget intryck utav filmen så bör du sluta läsa ;-) ::::::

Att se premiären till en storfilm i slutet utav året har blivit något utav en tradition för egen del, men till skillnad från förra årets The Hobbit så var det faktiskt värt både valuta och tid där Star Wars VII är bra mycket bättre än många andra reboots och uppföljare. Nya Star Wars är väldigt bra helt enkelt!!!

Däremot är det nog många som undrar hur bra den faktiskt är, och personligen tycker jag inte den är bättre än de gamla godingarna Episode IV - VI, men gör ett klart bättre jobb än prologen I - III. Vad som drar ned filmen är tempot som känns något uppskruvat, till den nivån att den lämnade fler frågor än svar och blev lite klumpig stundvis... samt att karaktärerna och elementen i filmen inte känns riktigt lika färgstarka eller ikoniska som dem i Original Trilogy (tänker bland annat på Darth Vader med sitt theme eller Jawas och deras Sandcrawlers). Vad som ändå gör filmen bra är den nostalgi som finns och att det går lättare att relatera till de gamla ikoniska filmerna, plus att den skruvar upp intresset för handlingen mer än till exempel Phantom Menace och Attack of the Clones.

Älskar du Star Wars så är det tveklöst värt att ta dig tiden, men om du tillhör minoriteten som inte sett någon utav de tidigare delarna utav Star Wars så har jag svårt att se hur den kan vara något för dig. Kort och gott ändå en bra film som toppar Episod III men når inte hela vägen till IV.

HQ
Star Wars episod I, II och III är... riktigt bra!!!

Star Wars episod I, II och III är... riktigt bra!!!

Skrivet av zibbz95 den 20 april 2015 kl 23:14
This post is tagged as: star wars, sci-fi, film

Den andra trailern till den "VII:e" installationen utav Star Wars har letat sig fram och tillsammans med Star Wars: Battlefront så känns det återigen som att ett av tidernas tveklöst grymmaste franchise är på tapeten igen. Det ska bli väldigt spännande att se vad Disney knåpat ihop, men viktigast av allt för de mest trogna fansen kanske hur kvalitén blir, med tanke på "debatten" om den senaste trilogin.

Just nu känns som ett perfekt tillfälle att lägga in en personlig åsikt efter att ha haft ett maraton med varje trilogi: Episod I, II och III var faktiskt inte så hemska. Okej om vi bortser helt från Jar-jar Binks existens och fortsätter förneka den så stämmer det bättre och filmerna är faktiskt riktigt kanon! I fallet med Revenge of The Sith så lutar det till och med åt perfektion, för min del. Spänningen för mig ligger i att se hur Anakin går från att vara en godsint pojke till att bli en hänsynslös cyborg. Det känns som att det finns en större fokus på att låta tittaren gå djupare på personerna än den första trilogin där inte bara konfrontationen med Vader kom för tidigt för Luke utan även för oss tittare.

I slutändan så hoppas jag verkligen på att vi får en ny trilogi där alla de bra elementen från varje trilogi medförs.
Det får gärna för allt i världen vara riktigt omsvepande musik med massa känslotrassel och skruvande i handlingen, men ett lite kvickare tempo än i den senaste trilogin. Tills dess så höjer jag glaset för Episod I och II men ger en särskild nick till III och VI.

Spelmusik <3

Skrivet av zibbz95 den 18 december 2014 kl 13:18
This post is tagged as: musik, spel

Rubriken säger allt. Gameplay och att det ens är roligt är spela har en stor betydelse, men det som verkligen fångar är ju ändå go spelmusik, eller? Bortsett från Master Chief eller Kratos så är ju musiken bland det mest ikoniska... ni vet dem där melodierna alla kan sitta och nynna på. Filmmusik är inget undantag, det är väl tack vare Ed Sheeran som Smaugs Ödemark fick ett så mäktigt avslut tidigt på onsdagen för omkring ett år sedan.

I kombination med TV-spel blir epiken dock ännu mäktigare och man verkligen bara suger i sig atmosfären. För i år vill jag hylla Destiny för en sak, och det är den bästa spelmusiken. I spel som Super Stardust HD så behöver vi inte en ha en dialog eftersom musiken redan gör ett mäktigt jobb på egen hand.
Vilken låt i spelvärlden är din favorit?

Super Smash med Sony och Microsoft?

Super Smash med Sony och Microsoft?

Skrivet av zibbz95 den 30 november 2014 kl 21:33

Nu är när Super Smash äntligen landat på Wii U i veckan så kittlar det i fingertopparna för att få spela vad jag anser är Nintendos bästa titel. Flera franchises i samma spel för att dunka på varandra i underbar lättsamhet. Bortsett från det faktumet att det är co-op i samma soffa och otroligt beroendeframkallande så är det ändå den där gulliga känslan när min karaktär och påminner om just sitt franchise. Så kom en tanke som säkerligen många tänkt innan... men hur suveränt hade det inte varit med ett game med Meta Knight, Cortana, Jak och Sub-Zero där vi slåss ovanpå en rörlig bil från Forza Motorsport?

Visst, Sonys kopia var inte ens hälften så underhållande och gullig som Super Smash, men om jättarna bara en enda gång svalde stoltheten för oss spelare så skulle fanboysen kunna strida för sin franchise i spelet, och vi spelare som älskar speljättarnas spel mer än utgivaren skulle kunna ha superskoj! Återigen så har väl Nintendo mest att komma med vad gäller utbud på karaktärer, men åtminstone Sony har några få gulliga exklusiviteter såsom Ratchet, Jak och Sackboy. Låt Microsoft stå för stridspittarna såsom Marcus Fenix och Marius, Sony som ett mellanting och Nintendo får göra vad dem gör bäst. Kasta in ett par fler gästspel från andra stora och mer klassiska franchises såsom Mortal Kombat, Tekken, Kingdom Hearts eller Prince of Persia. Vi har ju alla sett hur bra Snake passar in trots att många kliade sina huvuden när han dök upp i Super Smash Bros Brawl.

Passa också på att döpa spelet till något bättre än Battlestars Royal, anordna ett årligt event där jättarna närvarar utan att försöka slåss om kunder, och förstås... sätt in soundtracket för Final Destination-banan ur SSBB.