Svenska

En retro spelande nörd

När jag gick in på Gamereactor nyss så insåg jag igen varför retro tilltalar mig mer än nyare spel.

Microsoft utlovar äkta 4K-grafik i Halo Infinite.

Inte för att spelet intresserad mig nämnvärt. Jag äger ingen Xbox One utan bara en gammal Xbox så jag kan ju ändå inte spela spelet.
Men när jag läser äkta 4K-grafik så börjar jag minnas när jag testade att spela några HD spel från Playstation 3 på en vanlig bildrörstv för typ sex år sedan. Det gick att spela men spelen blev i svartvitt istället.
Då börjar jag fundera på om det kommer bli samma med 4K, att det går att spela på en vanlig HD tv men att det kommer bli något med bilden så att det ändå inte är någon idé att spela det om man inte har 4K.

Jag har ingenting emot att det utvecklas framåt men i vissa fall går det för fort för mig när både konsoler och tv apparater utvecklas sida vid sida och anpassas efter varandra.

Jag är fattig och har inte råd att köpa det senaste men skulle jag väl lyckas spara undan så har jag ingen lust att både köpa en ny konsol och en ny tv.

Nej, istället för att försöka jaga ikapp utvecklingen själv så sätter jag mig ner, tar några djupa andetag och funderar på vad jag vill ha.
Jag gillar spel. Har spelat sen jag var sju år gammal. Det är snart 26 år sedan. Men vad har jag missat för spel och finns det spel som jag skulle vilja ha igen?
Ja, det finns det. Många av spelen som jag har haft eller som jag skulle vilja ha är tyvärr väldigt dyra idag. Så ibland ångrar jag att jag sålt många spel genom åren.

Men min räddning är i så fall de nya mini konsolerna som kommer. Ett flertal klassiska spel inbyggda, både spel som jag har missat och spel som jag har haft eller spelat när jag var yngre.
Eftersom jag inte vill köpa mig en vanlig tv, (vill inte behöva att betala tv licens) så måste jag nöja mig med vår data skärm att spela på.
Det som är synd är att jag då inte kan spela på mina äldre konsoler om jag inte får tag på en scart till hdmi omvandlare.
Därför skulle jag i framtiden kunna tänka mig att köpa sådana där multi spel konsoler som man kan spela både NES, SNES och Mega Drive kassetter i. För de finns väl med Hdmi, eller?
Hur som helst så finns det än så länge ingen som har gjort en sådan konsol som man kan spela Nintendo 64 kassetter i. Något som jag faktiskt skulle vilja börja med att samla på.
Men jag hoppas att det kommer en sådan konsol efter att Nintendo har släppt en Nintendo 64 Classic Mini.

Jag skulle verkligen vilja ha det och satsa mer på retro samlande.
Bli nostalgisk och återuppleva barndomsminnen på nytt.

HQ