Svenska

Från troliga till mindre troliga spel till en Nintendo 64 Classic Mini

Ryktena kring att Nintendo kommer släppa en Nintendo Classic Mini: Nintendo 64 är väldigt stora. Framförallt sedan det senaste patentet som Nintendo hade lämnat in.
Frågan är bara vilka spel som vi kommer få se den här gången.

Som många andra så kommer jag att göra en lista på några spel som jag skulle vilja se följde med på en Nintendo 64 Classic Mini konsol.
Men istället för att lista de 20 bästa spelen rakt av så har jag istället valt ut fem stycken spel i fyra olika kategorier.

Först är det de fem bästa spelen som vi till störst chans kommer att få se.

Sen kommer det de fem bästa spelen som jag tror att vi kommer få se men som det ändå finns en chans att vi inte alls behöver få se på konsolen.

Därefter så listar jag de fem bästa spelen som det är en väldigt liten chans att det skulle komma till en mini konsol men som jag ändå tror skulle kunna komma om det finns rätt förutsättningar.

Sist så listar jag de fem bästa spelen som jag verkligen inte tror ska komma till en Nintendo 64 Classic Mini men jag skulle ändå vilja se de på konsolen.

Jag listar inte så att de bästa spelen är högst upp eller längst ner utan jag har bara valt ut de som jag tycker är eller verkar vara de bästa spelen enligt mig.

Trevlig läsning!

Fem spel som med största sannolikhet kommer att vara med:

Super Mario 64
Detta är nog det spelet som flest egentligen förknippar med Nintendo 64. Jag skulle bli extremt förvånad om det inte skulle följa med.

The Legend of Zelda: Ocarina of Time och/eller Majora's Mask
En mini konsol utan Zelda skulle också förvåna mig en hel del. Men skulle Nintendo vara tvungen att välja bort ett Zelda spel för att få plats med något annat spel istället så tror jag att det skulle bli Majora's Mask som väljs bort framför Ocarina of Time. Anledningen är för att jag tror att Ocarina of Time också symboliserar mer Nintendo 64.

Paper Mario
Ett spel som trots att den släpptes sent i Nintendo 64 levnadstid blev en succé som är lätt att förknippa med Nintendo 64.
Jag har på grund av dess popularitet väldigt svårt att tro att det inte skulle följa med på en Nintendo 64 Classic Mini.

Star Fox 64
Star Fox har varit ett spel som har förknippats med både Super Nintendo och Nintendo 64 väldigt mycket.
Jag har själv aldrig varit ett Star Fox fan men jag skulle bli väldigt förvånad om Star Fox 64 inte följde med bland spelen till en Nintendo 64 Classic Mini.

Mario Kart 64
Det här är ju verkligen ett spel som lär följa med. Det är bara att se på när Nintendo släppte Virtual Console spel så såg de alltid till att Mario Kart spelen fanns att köpa till varje enhet.
Därför tror jag stenhårt på att detta kommer vara ett av spelen till en Nintendo 64 Classic Mini.


Fem spel som troligtvis kan följa med:

Super Smash Bros
Det här spelet måste vara med, jag verkligen gillar att spela det både själv och med vänner. Men eftersom det bara släpptes till Virtual Console på Wii så finns det en möjlighet att vi inte kommer få se det den här gången heller.

Mario Party 2 och/eller Mario Party 3
Jag känner mig ganska säker på att ett Mario Party spel kommer följa med, helst skulle jag vilja se alla tre spelen.
Men skulle jag vara tvungen att välja ett spel så vill jag helst se Mario Party 3.
Det första spelet med Story mode och det första spelet som man kunde välja att spela som Waluigi eller Daisy.
Men ska man kolla på hur Nintendo valde när de släppte Virtual Console spel så är det större chans att vi får spela Mario Party 2 igen.

Pokémon Snap och/eller Pokémon Puzzle League
Två stycken roliga Pokémon spel men själv så föredrar jag Pokémon Puzzle League framför Pokémon Snap. Men även här så är det större chans att vi får se Pokémon Snap igen än att vi får Pokémon Puzzle League eftersom det bara har släppts till Wii än på Virtual Console.

Donkey Kong 64
Spelet skapades av Rare som idag ägs av Microsoft, men på grund av att Nintendo äger rättigheterna till varumärket Donkey Kong så behöver inte Nintendo ha Microsofts godkännande för att åter släppa spelet.
Men spelet kom aldrig på Virtual Console på Wii utan släpptes första gången som Virtual Console spel till Wii U, dessutom så släpptes bara första Donkey Kong Country på SNES Classic Mini, därför kan jag inte vara helt säker på att spelet kommer att komma till en Nintendo 64 Classic Mini.

1080° Snowboarding och/eller Wave Race 64
Jag tror att båda dessa spelen har ungefär en lika stor chans att de kommer finnas med på en Nintendo 64 Classic Mini.

Fem spel som är ganska liten chans att det följer med:

Banjo-Kazooie och/eller Banjo-Tooie
Eftersom Nintendo har fått se spel som Minecraft samt ett DLC med Xbox karaktärer till Minecraft på Switch så finns det faktiskt en chans att vi kommer få uppleva något eller några Rare spel på en Nintendo 64 Classic Mini.
Skulle jag välja bland Banjo spelen så tror jag att det är mest troligt att vi får spela Banjo-Kazooie än att vi får Banjo-Tooie. Men helst skulle jag vilja se båda dessa spelen.

Pokémon Stadium och/eller Pokémon Stadium 2
Detta beror helt enkelt på. Jag läste på en sida att det finns en chans att Pokémon Stadium följer med eftersom att Nintendo skulle kunna fixa så att man skulle kunna koppla sin Nintendo 3DS till konsolen och föra över Pokémon från Virtual Console versionerna av Pokémon, Red Blue, Yellow, Gold, Silver och Crystal.
Skulle det fungera så tror jag att det är större chans att vi får se Pokémon Stadium 2. Men annars om man ser på spelmässigt så vet jag faktiskt inte. Båda spelen är väl bra på sitt sätt.

Perfect Dark
Jag funderar lite på i vilken ålder Nintendo skulle inrikta sig på när det kommer till en Nintendo 64 Classic Mini. Skulle de tänka att de flesta som köper en konsol är vuxna och vill återuppleva gamla klassiska spel igen så finns det faktiskt en möjlighet att vi kan få se Perfect Dark.
Jag har inte spelat det så mycket men jag skulle gärna vilja återuppleva det igen.

Jet Force Gemini
Det här spelet har jag aldrig spelat men jag har alltid tyckt att det ser lite små roligt ut. Det skulle vara ett av de första spelen jag skulle sätta mig ner och spela om det skulle följa med.

Diddy Kong Racing
Jag äger redan spelet på min Nintendo 64. Men jag skulle ändå vilja kunna spela det när jag vill. Sen jag sålde min tv och köpte en datorskärm istället för att spela på, bara för att slippa tv licensen, så blir det inte ofta som jag kan spela Diddy Kong Racing.

Fem spel som med största sannolikhet inte kommer följa med:

GoldenEye 007
Detta spelet har både jag och många andra en hel del minnen till.
Jag brukar ha svårt för James Bond spel men detta fastnade jag faktiskt för och skulle verkligen vilja få återuppleva snart igen. Men tyvärr finns det mycket som tyder på att man inte kommer få se det på en Nintendo 64 Classic Mini.

LEGO Racers
Jag hade detta spelet på en Playstation ett tag, tyckte det var roligt att bygga mina egna bilar och gubbar men kommer tyvärr inte ihåg så mycket mer.
Skulle vara kul att se om det verkligen var roligt eller om jag bara har förskönat mina minnen.

40 Winks
Har aldrig spelat detta spelet. Det kommer ju släppas till för första gången till Nintendo 64 nu till hösten, så därför känner jag att det är en minimal chans att vi får se det på en Nintendo 64 Classic Mini.

Hey You Pikachu
Det ser ju lite smårolig ut också. Ser ju lite kul ut att man kan använda sig av en mikrofon när man spelar det.
Men på grund av dessa extra tillbehör bland annat så känner jag att chansen är väldigt liten att vi ska få se det till en Nintendo 64 Classic Mini.

Mickey's Speedway USA
Detta spelet tror jag också kommer bli svårt att få det att släppas till en Nintendo 64 Classic Mini eftersom att detta precis som med GoldenEye har flera stycken som måste godkänna att det överhuvudtaget ska få komma till en ny mini konsol.

HQ