Svenska
What's up VR? Kena: Bridge of Spirits

What's up VR? Kena: Bridge of Spirits

Skrivet av wwwHolmiz den 25 mars 2024 kl 13:47

Jag fortsätter att prova Unreal-spel i VR med gratismodden UEVR. Jag har nu påbörjat spelet Kena: Bridge of Spirits som fick hyfsat betyg här på Gamereactor.

Ni som läst mina tidigare inlägg om UEVR har förstått att jag gillar den modden. Den är gratis och tillför alltså VR på de flesta spel som är gjorda i spelmotorn Unreal.

Då det tyvärr släpps alltför få VR-spel är det härligt att kunna köpa gamla flat-screen-spel på rea (vilket jag gjorde med Kena) och spela dessa i VR. Förutom att det blir billiga inköp är spelen sedan länge patchade så de fungerar utan buggar (nåja - oftast iaf).

Hur fungerar då Kena: Bridge of Spirits i VR?

Väldigt bra faktiskt. Behövde inte ställa in något i UEVR, utan spelet ploppade upp fint i VR direkt. Kena är ju också ett riktigt trevligt spel. Gulligt med fin fin grafik. Normalt spelar jag spelen i "första-person" då jag känner att jag är mer med i världen. I UEVR går det nämligen att ändra var du ska ha "kameran". När det gäller Kena, så spelar jag dock i "tredje-person". Dels för att Kena själv är lite kul att titta på och dels då boss-fighterna annars blir för svåra...

Kena: Bridge of Spirits (VR) får av mig en 8:a i betyg. Snubblar på 9:an då tyvärr VR-handkontrollerna bara fungerar som just en vanlig handkontroll. Vore så fräckt att kunna nyttja dessa för att skjuta med sin "pilbåge"...

Annars då? Jo, annars så återkommer jag ständigt till Puzzling Places, då nya pussel släpps då och då. Sååå rogivande att sätta sig i soffan och 3D-pussla lite.

HQ
"Karibienkryssning, kanske?"

"Karibienkryssning, kanske?"

Skrivet av wwwHolmiz den 22 mars 2024 kl 13:57

Jag och frun gillar verkligen att resa och det till världens alla hörn. Något som vi dock alltid fnyst lite åt är kryssningar. "Hur kul kan det vara att vara låst på en båt hela tiden?", var vårt (tidigare) argument.

Frun ogillar flyg av många anledningar. Så när vi skulle beställa vår årliga resa hade hon denna gång ett starkt önskemål om direktflyg.

"Miami älskling! Direktflyg från Arlanda ju! Du har ju varit där men inte jag. Jag skulle gärna vilja se Everglades och alligatorer samt röka en fet cigarr i Little Havana.", sa hon med skinande ögon och hopp om ett okej från min sida där hon satt vid sin dator.

"Hmmmm", muttrade jag som svar då jag helst alltid vill besöka nya platser/länder.

"...men du... Kombinera Miami med en Karibienkryssning kanske? Vi borde väl prova en gång i alla fall? Kryssningen jag kikar på nu, så besöker man ju faktiskt fyra länder. Mexiko ville du väl till?"

Och så blev det.

Vi kom hem i söndags och våra farhågor om att känna oss inlåsta på en fullpackad båt med långa sega köer överallt införlivades inte. Som tur var.

Kort var det en oerhört trevlig kryssning med ett enormt fartyg som verkligen hade allt. Just vårt fartyg hade en besättning på över 1 600 personer som såg till att vi nära 6 000 passagerare kunde njuta fullt ut. Vår hytt på 14:e våningen hade dessutom balkong som gav en magnifik utsikt när vi närmade oss de platser vi skulle anlända till. 

Vi njöt alltså fullt ut av kryssningen samt Mexiko, Caymanöarna, Jamaica och Bahamas. 

Så, vill vi göra om det? Ta flera kryssningar?

Bägge var alltså helnöjda med denna typ av resa. Kan verkligen rekommendera alla att prova. Åtminstone en gång. För en gång känner vi att det var värt... men vi vill inte åka igen. Dock kan vi nu faktiskt tänka oss en kryssning i Medelhavet. Det är betydligt närmare samt är det oftast samma fartyg då det är orkanssäsong i Karibien.

Om frun fick se alligatorer och röka en fet cigarr då, kanske du undrar? Jajamensan!

HQ
Little Devil Inside - Nya livstecknet

Little Devil Inside - Nya livstecknet

Skrivet av wwwHolmiz den 26 februari 2024 kl 15:11

Fler än jag som gillar nya trailern? https://www.youtube.com/watch?v=Ov2UESdngsU

Inte ofta jag orkar kika igenom en hel spel-trailer - men denna var riktigt riktigt mysig...

...men attans vad man får vänta länge på att spel ska bli klara. 2015 var första livstecknet att Little Devil Inside var på gång.

Nåja.

Noterade dessutom att det är gjort i Unreal så min förhoppning är att det kommer gå att spela i UEVR. Det, ja det vore ju underbart.

Dock har jag några små farhågor... spelet verkar ju vara ultramysigt... men även kanske lite segt?

Nåja (igen).

Förhoppningar har jag. För spelets grafik tilltalar mig enormt... 

Dagens lunch

Dagens lunch

Skrivet av wwwHolmiz den 1 februari 2024 kl 11:20

Jag försöker alltid ha något som jag ser fram mot. Längtan är en skön känsla. Det kan vara att jag beställt något som jag dreglat länge efter, att man är bortbjuden på middag hos några vänner eller att ha en inbokad resa stämplad "semester".

Men det finns ju även mindre saker, mer vardagliga saker att också se fram mot.

Något jag blivit bättre med genom åren är att verkligen se fram mot dagens lunch på arbetsdagar.

När jag hade små barn hemma var "äta ute" något som jag då helt enkelt inte hade råd med. Det var matlåda varje dag - men så gjorde även mina arbetskamrater och det var inget jag tänkte på (då).

Har varit på många arbetsplatser genom åren där lunchen bara var en kort paus och målet endast varit att bli mätt. Absolut träligast av alla arbetsluncher var när jag varje dag hade en matlåda av metall som placerades i ett värmeskåp. Intogs snabbt i ett trist lysrörsupplyst rum i en källare på min arbetsplats.

För många år sedan arbetade jag som konsult och var ständigt på vift hos någon kund. Då många av dem åt "ute" på restaurang hängde jag på dem då jag ansåg att kundkontakt även var viktig utanför arbetstid. Fick mycket interninfo som jag sedan kunde nyttja i mina uppdrag.

Där och då insåg jag hur mycket bättre jag mådde efter att "kommit bort" från arbetsplatsen. Dessutom är det ju så mycket roligare att efter lunchen komma till arbetsplatsen igen. 

Kontraster i livet - det är något vi alla behöver. Varje dag.

Nej, nu för tiden när magen börjar kurra runt efter kl 10 (jo, magen gör så då jag inte ätit frukost på många år - men det är en annan historia det) börjar hjärnan rikta in sig på dagens mumsiga frågor:

- Vad är jag sugen på?<br />
- Var ska jag äta?<br />
- Ska jag kanske äta lunch med någon?

Idag ska jag t.ex. äta lunch med en gammal god vän. Han ska dessutom komma med förslag på matställe, så även om jag inte har svaren litar jag på min vän!

Hur är dina luncher?

Medieval Dynasty VS Palworld

Medieval Dynasty VS Palworld

Skrivet av wwwHolmiz den 29 januari 2024 kl 13:27

Att jämföra spel är kul även om det i det här fallet kan tyckas vara helt olika typer av spel, men det finns faktiskt mycket som dessa två spel har gemensamt.

Grunden är ju ett: utforska världen, samla resurser, bygga (prylar/hem/by), slåss lite och överlev.

Och ja, det finns ju massor av denna typ av spel. Så varför jämföra just dessa, kanske någon undrar?

Jo, dessa två är de senaste jag köpt/spelat - bägge fungerar nämligen ypperligt i VR tack vare Praydogs fin fina UEVR-injector.

Jag har nu ungefär lika många timmar i bägge spelen och kan konstatera att de bägge leverar det som förväntas av dem; en trevlig värld full av liv att utforska och lära av. De kommer garanterat ge mig många fler speltimmar framöver.

Tänkte nu bryta ner denna högst personliga jämförelse i några kategorier.

 

GRAFIK

Bägge visar upp en härlig värld som är både vacker och läcker rent grafiskt - när allt är satt på "Ultra". Medieval Dynasty känns såklart mer verklig och Palworld mer lekfull. Här tycker jag spelen är lika tjusiga (på sitt sätt). Men kikar vi lite närmare på varelserna som befolkar dess världar finner vi skillnader. 

Palworlds "Pals" är helt underbara i sin animering och känns otroligt levande i sin enkla design medan människorna i Medieval Dynasty känns stela och livlösa. Jag tycker faktiskt att Starfields trötta ansiktsanimationer till och med skulle vinna stort här. Dock så är djurlivet i Medieval Dynasty betydligt bättre. Så litet plus där.

Vinnare: Palworld

 

RESURSER & BYGGANDE

Att hugga ner träd: Medieval Dynasty hyfsat bra genomfört. Palworld ett skämt. Bygga ett hus/annat: Ingen av dem fick godkänt. Funkar men mer är det inte. 

Vinnare: Medieval Dynasty

 

LJUD/MUSIK

Suck på bägge.

Vinnare: Oavgjort

 

CO-OP<br />
Har inte testat men tror bägge levererar.

 

DIN EGEN LILLA BY

Kul med bägge spelen är att det går bland annat ut på att fixa till din egen lilla värld (läs by). 

Medieval Dynasty där du ska skaffa en fru och bygga upp en egen liten by där folk flyttar in till. Palworld med alla sina Pals som du fångar och sätter i arbete. Är ju så himlans gulligt när man ska bygga något och vips kommer Pals och hjälper till.

Jag känner här att det blir svårt att sätta en vinnare... mest för att jag faktiskt behöver mer tid med spelen.

VINNARE: Oavgjort

 

ORIGINALITET

Bägge spelen har faktiskt med "Bygg din egen lilla by" lyft fram lite originalitet - vilket jag gillar. Men för Medieval Dynasty stannar det där. Allt annat har genomförst av andra spel och då har de spelen ändå något mer att ge. Å andra sidan är det väl grejen med Medieval Dynasty? Livet förr var inte roligare (haha!).

Palworld däremot känns unikt och en som en skön färgklick i spelens numer samma-lika-fack.

Vinnare: Palworld

 

ROLIGT

Oavsett spel ska man ju faktiskt (helst) ha roligt när man spelar. Har egentligen en del (mindre positivt) att säga när det gäller Medieval Dynasty. Det är ett segt spel i stort tycker jag... och mycket behöver förfinas. Så rolighetsfaktorn är tyvärr låg.

När jag köpte Palworld var det mest för att se vad allt stohej handlade om. Säljsiffrorna är ju sjuka. Som gammal 58 årig gubbe, som aldrig fattat grejen med Pokémon, trodde jag att jag max skulle orka spela en liten stund... men timmarna flög faktiskt iväg och jag längtar (faktiskt) till nästa spelsession. Detta då jag hade kul när jag spelade. För det är något med dessa Pals. De är ju rätt gulliga (haha) och hjälpsamma ena.

Vinnare: Palworld

 

Så sammanfattar vi det hela så är Palworld vinnare mellan dessa två. Såklart är detta min högst personliga åsikt och jag vill åter igen betona att Medieval Dynasty levererar det som utlovas; Lev livet som förr.

VR då? Hur bra fungerade det? Det fungerade ypperligt i bägge spelen.

 

Vill avsluta detta inlägg med min egen topp-3-lista över denna typ av spel. Där det absolut bästa spelet fortfarande är (trummor) Valheim (alla kategorier). Angående Medieval Dynasty och Palworld är jag faktiskt osäker på om de ens kommer in på en topp-10-lista hos mig... men - än har jag som sagt bara påbörjat dessa två äventyr och har mycket kvar att upptäcka.

 

TOPP-3 (av de spelen JAG spelat)

1. Valheim<br />
2. Minecraft<br />
3. Subnautica