Svenska
Blog
Målar på ipad Pro med apple-pencil

Målar på ipad Pro med apple-pencil

Jag har länge gått och suktat efter en ipad pro med tillörande Apple Pencil, för att kunna göra det digitala målandet mer lättillgängligt. Jag har ju redan en Wacom Citiq 13HD, men det är inget man sätter sig med på bussen direkt.
Hursomhelst... När Apple utannonserade den nya versionen av den större Ipad pro, strax innan semestertiderna dessutom, så kunde jag inte längre låta bli. Beställde varianten på 12,9" med 64gb, köpte en apple pencil aningen billigare på tradera och hittade ett hyfsat skal på nån nätbutik. Totalt hamnade jag på ca 10 000kr.

Vanligtvis så brukar jag måla i Corel Painter när jag använder min dator och Cintiq-platta, men Corel Painter finns inte i någon variant till iOS, så jag satsade på den mest omtalade och populäraste appen Procreate. Jättebra app, men tyvärr saknar den en tillräckligt bra variant av det enskilda verktyg jag använder mest. Så jag började leta vidare. Sökte på nätet och testade olika inställningar i flera olika appar. Ganska snart satt jag med en ångestladdad klump i magen och klandrade mig själv och mitt envisa prylbegär för att ha slängt ut 10 000kr på skit jag inte kan använda.

Till sist hittade jag Autodesk Sketchbook, en app som tillåter mig att jobba nästan likadant som i Corel Painter. Efter några skisser och en del övning så har jag lyckats bli av med ångestklumpen och känner mig nu ganska nöjd med mitt inköp. Apple Pencil når inte upp till samma precision och fingertoppskänsla som en bättre Wacom-platta, men det är ett smidigt alternativ.

Bilden ovan är den senaste jag gjorde på paddan.

HQ