Svenska
Blog
Fallout och dator

Fallout och dator

Skrivet av Wot Karden den 15 januari 2017 kl 22:49
This post is tagged as: Fallout, Laptop, Anna

Hej på er, det var länge sen jag skrev sist. Det här med att blogga är svårt att hålla i, får se om detta försök att blogga mer lyckas. I helgen så spelade jag bowling match igår, det gick riktigt bra för mig och vi vann matchen. I övrigt så tog jag det lugnt hemma och spelade Fallout 4 som jag tröttnade på liten när det kom och så var jag för fast i Destiny träsket men mer om det i en annan blogg.

Idag så har vi starta laptopen som jag gav Anna i julklapp, det gick snabbt och galant. Behövdes inte uppdateras eller nått så var bara att göra inställningar hon ville ha på den. Sen så packade jag upp min T-45 Power Armor figure från ThreeZero, wow va snygg den är, helt klart den häftigaste figuren jag har. Det var lite problem att få dit delarna för Power Armor på överarmarna, var riktigt tight att få ihop dem. Sen så lossnade en liten rund dekorativ del på vänster knät, den fick vi limma tillbaka så det gick bra. Dåligt limmad från början så lite besviken på tillverkning där, annars är jag jättenöjd med T-45 figuren riktigt fina detaljer och målarjobbet är väldigt välgjort. Nu är nog T-45 serien svår att få tag i men ThreeZero håller på med andra Power Armor figurer, visst de är dyra men väldigt hög kvalité. Det var min helg hur var eran? Till veckan händer det en del ska försöka skriva mer framöver som sagt, ha det så bra.

HQ
Dags för ny Mobil

Dags för ny Mobil

This post is tagged as: xperia, sony, mobil, mobiltelefon

Nu har min gamla Xepria V börja gjort sitt, den var min första Smartphone och har tjänat mig bra men jag känner det är dags för en ny. Så tänkte om man kunde få lite tips här på bra smartphones, har spanat lite och är mest intresserad av Xperia Z3 eller M5. Den sistnämnda där är ju lite av budget telefon men jag tyckte skärmen verkar riktig bra, dock har den lite sämre ljud än Z3. Jo jag har försökt få fram information om M5 har remotplay med PS4, vet att Z3 kan det. Såg en video där de demonstrerade remotplay med M5 men det är den enda information jag sett så känns tveksamt om det verkligen var den mobilen han använde. Vill gärna ha remotplay dock använder jag det inte så mycket nu med min PSVita fast med mobilerna kan man ju spela med Dual Shock 4 så i med det vore det trevligt att ha.

Annars så har jag inga större krav, är som sagt nöjd med min Xperia V och vill fortsätta med en Xperia, tar gärna emot tips om andra modeller i pris klassen 2500-3500 kr, tack på förhand.

HQ

Harrison Ford x 2

This post is tagged as: Bio, Film Wot Karden 2016

SF Bio har kört en kampanj ett tag där vi biobesökare får rösta på vilken klassiker vi vill se på bio i olika changerar. Nu har två utav mina favorit filmer med Harrison Ford röstas fram och ska visas på SF Biografer. Den första är Blade Runner och kommer gå den 5 april, som jag har längtat efter att se den här filmen på bio. Men jag gilla den inte så mycket första gången jag såg den, var nog tredje gången som jag verkligen haja dess mening, älskar universumet och stämningen som Ridley Scott har skapat. Den andra är Indiana Jones: Radiers of the Lost Ark som kommer visas den 26 april, hur kan man motstå möjligheten att se den här, en riktig äventyrs klassiker. Musiken, effekterna, actionscenerna ja den är helt fantastisk.

De här två filmerna satte Harrison Ford på kartan, han hade visserligen varit med i Star Wars innan men det var med de här två han visa att han var här för stanna. Har du inte sett Blade Runner eller Indiana Jones så passa på nu, det kommer jag att göra såklart.

Harrison Ford x 2

Vad säger du? Två filmer med mig på bio i år, det får jag inte missa.

Bio: Hail Caesar och Deadpool

Bio: Hail Caesar och Deadpool

This post is tagged as: Film Wot Karden 2016, Film, Bio

Varit lite frånvarande med mina filmrecensioner så här kommer två stycken, börjar med Hail Caesar som är gjord av bröderna Coen. Den handlar om Eddi Mannix spelad av Josh Brolin som är en fixare i Hollywood, han tar hand om allt som måste fixas. Vilket tar upp mycket tid så han hinner inte med familjen, en dag försvinner Baird Whitlock från inspelningen av Hail Caesar. Nu måste Mannix snabbt hitta Baird annars kan inte filmen avslutas.

Filmen har många små trådar men lyckas bra med att inte slå knut på sig själv, det är tack vare bröderna Coens tighta berättande och de gör det lätt att hänga med i filmen. Hail Caesar är en dramakomedi med betoning på drama, humorn finns där men det är ingen film du kommer att skratta ihjäl dig till. Vilket inte gör något för drama delen är riktig bra och rolig att följa. Huvudhandlingen är inte det viktigaste filmen, den går mer som en rödtråd mellan Mannix andra jobb med att fixa in skådespelare till olika filmer och annat. Mannix är väldigt kluven till om han ska fortsätta med jobbet och det är filmens egentliga poäng, ta jobbet med vanliga timmar och mer pengar eller fortsätta som det är? Det är en intressant frågeställning bröderna Coen väcker inom en och svaret är inte helt enkelt, när filmen slutar så förstår man valet som Mannix gör.

Hail Caesar är fylld med fantastisk bra skådespelartalanger, Josh Brolin briljerar i rollen som Eddi Mannix och får fram karaktären bra. Men det finns många stora namn i små roller som Ralph Fiennes, Scarlett Johansson, Channing Tatum och Jonah Hill alla fyra gör bra insatser. Jag gillar framför allt Tatum som har skänkt en skön attityd till sin karaktär, Scarlett levererar en härlig Texas dialekt som fungerar bra och Jonah Hill gör en skön karaktär och äger hela scenen han är med i. George Clooney gör ett bra jobb som Baird, det var roligt att bröderna Coen vågade ta en så stor skådespelare till en relativt liten roll. Det märks att de valt skådespelare efter vad de behöver till de olika karaktärerna och har det var ett stort namn i liten roll har inte haft betydelse. Filmen är fint filmad med bra foto och mysig scenografi som säljer tidsepoken, allt är filmat i samma still även det som är filmens verklighet vilket gav Hail Caesar en mjuk ton som var behaglig att titta på.

Hail Caesar är en härlig film, man kommer snabbt in handlingen och skön stämning, men den når aldrig toppen riktigt. Problemet är att slutet inte är helt uppfyllande vilket inte gör något i sig för vägen dit är riktigt underhållande med bra skådespeleri och handling med många svängar. Den var rolig att se på bio men inget måste, vill du se en bra film med lite humor och sköna karaktärer så kör för det men missar du den så hyr den eller fånga den på tv någon kvällen för du kommer inte att ångra dig.

7/10

Deadpool

Det här blir en minirecension. Har ingen större kännedom om Deadpool sen tidigare, min enda bekantskap är via den där horribla Wolverine filmen. Själv var jag lite tveksam till filmen från börja men blev glatt överraskad, härlig humor som break the fourth wall så många gånger att det bara blir naturligt till slut. Ryan Reynolds är helt fantastiskt som Deadpool och det märks varför han har kämpat för att få till den här filmen.

Det finns inte så mycket att klaga på men slutet blir ett antiklimax som visserligen fungerar bra men känns lite slött gentemot resten av filmen. Sen tycker jag det blev lite väl skakigt med kameran ibland, det klipps hejvilt och kameran skakar mycket. Har sett filmer där det är värre men det var tillräckligt för att det skulle störa mig under slutstriden, vilket var synd för trots det så såg man att de som slogs kunde vad de gjorde så varför inte filma det med fasta vinklar så man kan hänga med bättre. I övrigt var det bra filmat. Deadpool vinner över en med sin sköna humor och fantastiska skådespeleri från Ryan Reynolds, rekommenderar den starkt till alla som vill se en skruvad superhjälte film.

8/10

Bio: Pojkarna

Bio: Pojkarna

Skrivet av Wot Karden den 12 februari 2016 kl 15:43
This post is tagged as: Film Wot Karden 2016, Film, Bio

Igår kväll gick vi på förhandsvisningen av Pojkarna som handlar om bästa vännerna Kim, Momo och Bella, de har det svårt i skolan efter som de är tjejer så mobbas de och får höra mycket hata. En natt växer en magisk blomma upp i växthuset och de tre vänner provar att dricka en vätska från den och förvandlas då till Killar.

Pojkarna är en film som vill ta upp många problem för småtjejer i samhället och kvinnor i stort, vem är jag, könsidentitet och utanförskap. Men den lyckas inte helt, filmen vill så gärna berör och engagera en i så många tunga ämnen så den tar sig inte tid att ge de olika delar fäste innan de är dags att ge sig på nästa problematik. Jag har väldigt svårt att känna med karaktärerna när de utsätts för mobbning och glåpord, ja scenerna är hemska och verklighetstrogna men det finns inte så mycket känsla där. Under hela filmens gång är jag i ett slags nolläge, mitt känsloregister går varken upp eller ner utan håller sig på en rätt så rak linje. Och där nånstans ligger Pojkarnas huvudproblem, man vill känna med karaktärernas berg och dalbana i hur de går från utanförskap till att bli accepterade och hur lockande det är att fortsätta dricka från blomman. Men filmen vill förmedla så mycket att den glömmer bort att engagera tittaren i handlingen.

Det som lyfter filmer är de tre huvudrolls innehavarna som alla tre gör riktig bra rollinsatser, är bara Tuva Jagell i huvudrollen som Kim inte räcker till alla gånger. Den är väldigt fint och enkelt filmad dock bjuds det inte direkt på många häftiga kameraåkningar men det ser bra ut.

Nu kanske ni tror att jag tycker filmen är jättedålig, absolut inte, den för fram viktiga ämnen i ljuset vilket är bra. Det som händer i filmen utsätts tjejer dagligen för vilket inte är okej, synd då att den här filmen inte når hela väggen fram för en sådan här film behövs. 5/10