Svenska
Blog

So we meet again, community + PC!

Skrivet av WifiNiko den 10 april 2013 kl 14:58

Hej där, alla på GR, detta är min första post på typ ett halvår, mer kanske, vet inte varför jag har varit så inaktiv, mycket har hänt helt enkelt. Men nu är jag här i alla fall :) och tänkte skriva en blogg om min nya dator, plus lite hjälp skulle uppskattas. Jag skaffade en THOR Vingner med en i5 processor, GTX 660ti grafikkort, 8GB RAM och 1TB HDD osv, mycket fin dator, men nu har ett problem uppkommit, den har börja låta. Högt, speciellt när jag spelar. Den blir varm som *** och det kan lagga till ofta, den luktar gummi dessutom när man spelar. Så jag tog en titt på den (har fortfarande inte vågat öppna den) och det ser ut så att fläkten där fram inte snurrar. Den ska väl snurra? Jag misstänker att den fläkten är vad som kyler CPU:N, och nu när jag ser att den inte funkar blir jag misstänksam. Detta kanske kan vara anledningen till att min helt fantastiska dator har blivit högljudd, varm och laggig in-game from time to time. Keep in mind, har bara haft den ca. 3 månader nu, och innan funkade den perfekt, och framsidan var iskall, nu är framsidan varm. Vad kan jag göra åt detta? Detta är vad speedfan säger mig:

GPU: 35C
CPU:0C
Temp1: 80C (och varnande eld bild)
Temp 3:36C
Temp 4:0C
HD0: 0 C
Temp1:28C
Temp2:30C
Core0:40C

Problem och lösning? All hjälp som går att få uppskattas :) (Anledningen till att jag skriver en blogg och inte går på forumet är för att detta sätt är mer bekvämt för mig.

HQ

Dator från Inet - Expert Hjälp + 9K

Skrivet av WifiNiko den 22 september 2012 kl 20:44

Tack för att du tryckte dig till denna blogg. Så, som mina senaste bloggar antytt så ska jag skaffa en ny gaming-pc. Men jag behöver hjälp.

Funderar på om inte någon av er experter på GR kan bygga ihop en dator åt mig på inet? för 700 kr så bygger dom det man plockat ihop. Mitt maximum är 9k med OS, kan ni lägga ihop en kundvagn? Helst 8500. Glöm inte att inkludera montering i priset.

Många säger att det blir svinbilligt på detta sättet, men själv kan jag inte sätta ihop en hel dator. Släng in absolut allt som behövs till den dator så den går att bygga i kundvagnen. Vill ha en bra gaming-pc för dom heta spelen på fin grafik.

Tack så mycket på förhand :)

Tillagt 2012-09-22 20:45:
Uppskattar alla tipps, jag är inte helt teknik handikappad, men jag föredrar intel ivy bridge och nvidia gtx

HQ

Gamingpaket, 10K

Skrivet av WifiNiko den 10 september 2012 kl 16:30

Så, jag har fått många bra tips på datorer, men för att vara helt säker vill jag ha allas åsikter.

Totalt för dator, OS, Skärm och tangentbord har jag 10,000 kr att spendera. Skärmen behöver inte kosta mer än 1000KR, en skärm på 60 HZ med full HD är bra nog. Ett hyfsat set med gaming tangentbord och mus som är okej också. Och själva datorn kan väl kosta runt 8500-9000 kr med OS (Win7 64, Home Premium räcker.)

Finns det någon med tips till ett sådant paket? Fokusera mest på datorn själv. Personligen om jag väljer dator finns det risk att jag väljer något dåligt.

Totalt 10K för dator, OS och tillbehör! Tack för dom tips ni kan ge, och möjligen länkar! ;)

Tre st. 7K Gaming PC's - Gaming Blog

Skrivet av WifiNiko den 23 augusti 2012 kl 19:36

Har nu letat fram tre olika stationära, gamingdatorer vid runt prisklassen 7,000. Jag fann dem imponerande för sin prisklass, men jag vill gärna höra erfarna folks åsikter om vilken av dom som är bäst?

Finns det någon av dessa som klarar dem senaste spelen (tex mw3, bf3, max payne 3, osv.) på höga inställningar med bra framerate?

http://www.pcgaming.se/gamer-medium-aedition-p-2296.html?osC
sid=fff205f7dd32e3c1dbca3fd70e8c3d42

http://www.speldatorn.se/cgi-bin/produkter.pl?falt=6&varde=game
rX6100-41&mall=mall_vara_stationara.html


http://www.billigteknik.se/sv/billigteknik-speldator/6264-billigteknik
-speldator-fps.html


Det var alla. Har gjort väldigt många såna här bloggar på sistonde, men mitt datorköp närmar sig och jag vill gärna höra era åsikter.

:)

Gaming-PC för 5k

Skrivet av WifiNiko den 15 augusti 2012 kl 14:50

Min första blogg på länge nu! Har varit inactive väldigt länge, upptagen med att nörda, såklart. Men hur som helst, lets get to the point.

Jag söker en bra stationär speldator, som klarar alla dom senaste spelen på High grapichs med bra framerate, och jag hoppas ni på GR kan hjälpa mig hitta det jag söker. Jag söker inga speciella specs, som t.ex intel osv. sålänge den klarar alla spel fint för minst två år framåt!

Min budget ligger på 5000 svenska kronor, förhoppningsvis kan ni ge förslag på datorer vid den prisklassen, helst skulle jag inte vilja bygga den, bara om det krävs för en bra burk. Japp, jag konverterar till PC-Gaming!

Tack på förhand,
WifiNiko.

HUR ÄR denna dator: http://www.itsale.se/p/Speldatorer/Gamer-Serien/Gamer-Quad/