Svenska

Igår såg jag Solo

Den var bra, tyckte jag. Alden Ehrenreich (hopplöst namn att stava rätt) var bra i rollen som Han, och jag gillade även Glover som Lando, och Paul Bettany som Dryden Vos. Bäst tyckte jag dock om Woody Harrelsons Tobias Beckett, som borde kvala in på någon lista över mest badass karaktärer i Star Wars.

Crime Syndicates tyckte jag också var coolt, och något som Star Wars borde utveckla mer i filmerna. Det är en intressant del av världsbygget, och det var synd att man inte såg mer av dem och deras konflikter (snälla, ge oss ett par Syndicate-filmer med Beckett, Dryden, Boba, Embo, Hutts, etc).

Jag tyckte även att filmens actionscener var coola, både det som hände på Kessel, fighterna i slutet, Conveyex-heisten och resten. Efter filmen förstår man verkligen varför Han är galaxens främsta pilot, vilket jag gillar.

På minussidan så fanns det en hel del som kunnat utvecklas. Jag hade gärna sett mer av Dryden Vos och Enfys Nest (jag gillade bägge) och Emilia Clarkes Qi'ra var en annan som kunde utvecklats. Jag förstår poängen med hennes karaktär, men de borde lagt mer tid på henne, för som det var nu så föll hon ganska platt. Storyn kunde även varit bättre (filmen hade behövt en tydligare skurk). Jag tycker också att Han saknar tydlig karaktärsutveckling, och ett tydligt mål, genom filmens gång. Han är mest där och gör saker i syfte att överleva, något som inte blir spännande, då man vet att han överlever (spoiler alert: Han överlever filmen).

Det fanns en cameo i slutet jag inte riktigt vet vad jag ska tycka om heller, utom att den chockade mig nästan lika mycket som Snokes öde i TLJ.

I slutändan var det en bra film, fast inte perfekt, by any means. Inte den bästa Star Wars filmen, men långt ifrån den sämsta. 4/5 blir betyget.

HQ