Svenska
Blog

Dagens JRPG-snack #7 - Fire Emblem firar 30 år med specialutgåva

Skrivet av Vahlstrom den 24 oktober 2020 kl 22:33

Dagens JRPG-snack #7 - Fire Emblem firar 30 år med specialutgåva

Jag tror att det tog ända till Fire Emblem: Radiant Dawn till Nintendo Wii innan jag spelade serien för första gången och jag blev fast direkt. Ett sånt otroligt bra spel med strategiska strider och intressanta karaktärer. Spelade det flera gånger. Sen dess har vi bjudits på andra mästerverk som Awakening, Fates och nu senast Three Houses. Vad många nog inte vet är att denna spelserie är riktigt gammal. Det första spelet, Fire Emblem: Shadow Dragon and the Blade of Light släpptes redan 1990. Spelet har dock aldrig släppts utanför Japan. Förrän nu. Lagom till 30-årsfirandet nästa år väljer Nintendo att släppa spelet till Switch. Från den 4:e december kommer du kunna ladda ner det för motsvarande 5,99 dollar (har inte kollat det svenska priset). Nintendo fortsätter dock på sin urbota dumma väg med att göra det tidsbegränsat och den 31:a mars tas det bort igen. De flesta känner nog igen Marth från Smash Bros., men det är här karaktären gjorde sin debut, i det allra första Fire Emblem-spelet.

Nintendo kommer också släppa en "Fire Emblem 30th Anniversary Edition" för 49,99 dollar som inkluderar (bilden ovan) "deluxe art book, replica game box with instruction booklet and map, replica game pak art piece with game sleeve and Fire Emblem: Shadow Dragon & the Blade of Light digital game download, mini Nintendo Power collectible, and a collector's box."

Det jag noterar där, förutom att allt är förbannat coolt, är det konstiga, märkliga, dumma beslutet att inte ha ett fysiskt spel med, utan bara en nedladdningskod. På nåt sätt känns en utgåva som innehåller en kartong för spelet inte komplett utan ett spel däri. Jag är sugen på utgåvan, men utan spelet däri tror jag inte att jag kommer slå till.

Övriga nyheter

My Hero Academia: Ultra Impact utannonserat till mobiler
Ännu en populär serie blir mobilspel. Den här gången gäller det (plus) ultrautmärkta My Hero Academia (som jag föredrar att se med japanskt tal, Boku No Hero Academia!). Bandai Namco har utannonserat spelet som är ett "hero quirks explosive battle RPG". Det släpps i Japan nästa år som free-to-play.

Konami varumärkesskyddar Gensou Suikogaiden
Konami måste ha sett framgångarna för Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes på Kickstarter och tänkt "jaha, se där, Suikoden är tydligen populärt. Jag hatar vad Konami (inte) gör med Suikoden för tillfället. Den ligger längst ner i företagets frysfack. Men är det dags nu? Tummarna hålls. De har nämligen varumärkesskyddat Gensou Suikogaiden, vilket är en tvådelad visuell novell och spinoff av serien. De två delarna släpptes till Playstation i Japan 2000 och 2001, men har inte setts till i väst.

HQ