Svenska
Blog
Har backat ett projekt på Kickstarter för första gången

Har backat ett projekt på Kickstarter för första gången

Skrivet av Vahlstrom den 28 juli 2020 kl 19:51

Jag har hört och läst om skräckexempel om Kickstarter. Pengar som tagits och flytts med och spel som inte alls uppfyllt förhoppningarna. Så jag har mest hållit mig ifrån sajten. När Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes utannonserades och behövde hjälp via Kickstarter var det dock ingen tvekan. Det skulle backas. Tyvärr är jag ju inte snuskigt rik, så det blev bara en av de billigare versionerna, men jag gör mitt bästa. Suikoden II är det bästa spelet genom tiderna enligt mig och har gett mig mängder av glädje.

När licensen nu har lagts längst ner i Konamis frysbox valde några skapare av spel i Suikoden-serien att starta en ny studio och göra ett spel som är Suikoden i allt utom namnet. Ett sånt projekt måste jag vara vara inblandad i. Jag känner mig faktiskt lite stolt över att ha hjälpt till att få det här spelet att se en release (förhoppningsvis 2022).

Det verkar inte som att jag var ensam heller. Projektet är inne på sin andra dag på Kickstarter. Målet var 500 000 dollar, nu (när jag skriver detta) har det dragit in 1,88 miljoner. 370% backat... efter bara en dag. Jag är väldigt glad att det finns folk som bryr sig om Suikoden och detta nya projekt.

HQ