Svenska

Dagens JRPG-snack #3 - En massa om Yakuza-serien

Skrivet av Vahlstrom den 28 september 2020 kl 19:50
This post is tagged as: Yakuza

Dagens JRPG-snack #3 - En massa om Yakuza-serien

En av de japanska serierna som har blivit riktigt populär de senaste åren är Yakuza. Den första upplagan av spelen var bra, men det var väl inte riktigt förrän Yakuza 0 släpptes som väst också på riktigt fick upp ögonen för spelserien. Yakuza 0, Kiwami och Kiwami 2 är alla riktigt bra och rekommenderas. Jag hoppas att del tre till fem i serien också får samma Kiwami-behandling så småningom. Dessa finns dock som en samling med lite uppdaterad grafik. Del sex finns så klart också på marknaden och är ett av de nyare spelen. Jag vill också slå ett slag för Judgment, denna spinoff där du spelar som en detektiv.

Yakuza-serien blir film
Den här nyheter kunde du läsa på sajten för några dagar sen och jag tycker du bör kolla in den nyheten. Men i kort kommer Wild Sheep Content och 1212 Entertainment göra film eller filmer av serien. Vi håller alla fingrarna att den blir bättre än försöket 2007. Yakuza: Like A Dragon som den filmen hette var verkligen inget att hänga i julgranen.

Yakuza: Like A Dragon släpps till PS5 i mars
Ja, spelet alltså, inte den nyss nämnda filmen. Vi har sedan ett tag vetat om releasedatumet för nästa del i Yakuza-serien till de nuvarande konsolerna samt Xbox Series (10:e november till PC, PS4, Xbox One samt Series S/X). Nu har vi också fått veta när spelet kommer till Playstation 5. Det är den 2:a mars 2021 som gäller och om du köpt spelet till Playstation 4 kan du ladda ned PS5-versionen gratis när den släpps.

Inget nytt Yakuza utannonserades under Tokyo Game Show trots rykten
Det verkar ha blivit ett litet missförstånd i ett Twitter-inlägg som gjordes av Yakuza-seriens producent Masayoshi Yokoyama. Det verkade som att han menade att ett nytt spel i serien skulle utannonseras under Tokyo Game Show. Senare klargjorde han att det inte alls var detta han menade och att inget nytt spel skulle visas upp. Och mycket riktigt fick vi inte se något. Han bekräftade dock att de jobbar på något nytt i serien nu när det närmar sig 15-årsjubileum.

Rabatt på Yakuza-spelen på Playstation Store
Jag nämnde det i det senaste inlägget av bloggserien, men det kan vara värt att påminna om att PS Stores rea på japanska spel fortfarande pågår (fram till 8:e oktober), så om du är intresserad av något av Yakuza-spelen kan det vara värt att slå till nu.
* Judgment går för 272,58 kronor (normalt 649 kronor)
* Yakuza 0 får du för 129,35 kronor (199)
* Yakuza Remastered Collection (del 3, 4 och 5) kostar 376,42 (649, men du kan också köpa spelen separat)
* Yakuza Kiwami 2 och Yakuza 6 får du lägga ut 149,25 kronor för (199)
* Av någon anledning är Yakuza Kiwami det enda spelet till fullpris (209 kronor)

Du tittar på

Preview 10s
Next 10s
Annonsera

Dagens JRPG-snack #2 - Stor JRPG-rea på PS Store

Skrivet av Vahlstrom den 23 september 2020 kl 21:46
This post is tagged as: Dagens JRPG-snack, JRPG, Ni No Kuni, Persona, Yakuza, Kingdom Hearts, Digimon, disgaea, Tales of Zestiria

Dags för den andra delen av min serie Dagens JRPG-snack.Denna gång bjuds det på köptips samt några nyheter. Enjoy.

Dagens JRPG-snack #2 - Stor JRPG-rea på PS Store

Tales of Berseria kostar 39,80 kronor på PS Store!

DAGENS JRPG-TIPS

Playstation Store brukar då och då köra en stor rea på japanska titlar. Den engelska titeln för denna rea är mycket bättre än den svenska. "Big in Japan" mot "Japanska hittar". Jag kollade igenom listan på spel och det finns några fynd att hitta. Det absolut största fyndet enligt mig är Tales of Berseria för 39,80 kronor! Jag vet inte om jag någonsin sett ett sånt bra erbjudande för ett spel som inte är gratis. Konstigt prisval dock. Tales of-serien är kanon och trots att jag inte hunnit spela detta ännu spelade jag Tales of Zestiria som var riktigt bra. (Berseria är en prequel till Zestiria. Det var inget snack för mig. Tales of Berseria köptes utan att jag behövde fundera en enda sekund.

Andra bra tips är:
* Ni No Kuni: The Wrath of the White Witch Remastered - 199,60 kr (tidigare 499 kr)
* Yakuza Remastered Collection - 376,42 kr (649)
* Kingdom Hearts III - 209,70 kr (699)
* Persona 5 - 139,80 kr (699)
* Digimon Story: Cyber Sleauth - Hacker's Memory - 124,75 kr (499)
* Sword Art Online: Hollow Realization Deluxe Edition - 112,35 kr (749)
* Tokyo Xanadu eX+ - 119,80 kr (599)
Det finns också flera bra rabatter i serier som Valkyria Chronicles, Ys och Disgaea.

Dagens JRPG-nyheter

Konami gör spel av mangan Edens Zero
Konami, företaget som låtsas som att Sujkoden inte finns, har utannonserat att de kommer göra ett spel baserat på den populära rymdfantasimangan Edens Zero (som är skriven av Hiro Mashima, som också skriver Fairy Tail). En animeserie är också på ingång. Vi vet inte mer än så, inte ens vilken typ av spel det blir. Vi kommer dock få veta mer på lördag under Tokyo Game Show 2020.

Harvest Moon: One World försenas till mars 2021
Det senaste försöket att göra Harvest Moon-serien bra igen kallas One World. Men på grund utav den rådande världsbilden kommer spelet att bli försenat. Spelet släpps nu den 5:e mars till Nintendo Switch (i Nord- och Sydamerika släpps det även till Playstation 4)

Octopath Traveler: Champions of the Continent släpps i oktober i Japan
Mobilspel. Älska eller hata dem. Switch-succén Octopath Traveler kommer nu få mobilspelsbehandlingen när Champions of the Continent släpps till Android och Ios den 28:e oktober i Japan. Spelet kommer vara gratis med "in-app purchases". Inga nyheter om spelet kommer till väst än.

Dagens JRPG-snack #1 - Början på en ny bloggserie

Skrivet av Vahlstrom den 22 september 2020 kl 21:55
This post is tagged as: Dagens JRPG-snack, JRPG, Ni No Kuni, Suikoden, Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes

På min blogg ställde jag igår frågan om det finns intresse för JRPG-nyheter i min blogg, såna nyheter som får oss fans av genren upphetsade, men som den stora massan inte bryr sig om. Jag fick några kommentarer som samtliga var positiva till denna idé, så jag tackar er för det. Därför har jag bestämt mig för att köra igång denna. Men innan du kan läsa mitt första inlägg här nedan vill jag göra klart några saker:

* Jag skrev att det kommer bli dagligen, men jag har istället beslutat att det kommer att bli så ofta som möjligt och förhoppningsvis dagligen. JRPG är ju en så pass nischad genre att det ibland inte finns något att skriva om.
* Nyheterna kommer vara lite annorlunda än de du läser på sajten då jag blandar in mina egna åsikter i dessa nyheter. Det är ju trots allt min blogg.
* Det är möjligt att jag också skriver om andra japanska spel i andra genrer och även andra rollspel. Givetvis sånt som oftast inte hamnar på förstasidan.
* Jag vill också skriva lite om mina egna tankar om genren och inte bara nyheter (därför får serien hete Dagens JRPG-snack och inte JRPG-nyheter. Det kan vara sånt som att berätta att jag för tillfället spelar ett bra japanskt rollspel som jag vill dela med mig av, eller liknande.

Då så, det var väl jag vill ta upp. Då kan vi köra igång med det första blogginlägget.

Dagens JRPG-snack #1 - Början på en ny bloggserie

* Mobilspelet Ni no Kuni: Cross Worlds har fått en animerad trailer
Jag gör ingen hemlighet av att jag fullständigt älskade det första Ni no Kuni-spelet och anser att det var ett av de bästa spelen den konsolgenerationen. Det kom från ingenstans med en fantastisk berättelse, starka karaktärer och var helt underbart vackert. Uppföljaren var inte lika bra, men jag gillade även det väldigt mycket. När Level-5 sedan utannonserade Ni no Kuni: Cross Worlds blev jag glad, tills jag insåg att det var ett mobilspel. MMO till mobil till och med. En felsatsning enligt mig. Nu har de släppt en animerad trailer till spelet och den är lika vacker som allt annat i spelserien. Tyvärr kan jag inte lägga in videor i bloggen, men vill du se den kan du kolla in den på Youtube HÄR. Spelet släpps till Android och Ios i Japan i år. Det finns ännu inga nyheter om det kommer västerut.

* Rune Factory 5 släpps nästa år
Jag ska erkänna att jag inte har spelat något Rune Factory-spel, men jag lär erkänna att det ser riktigt lockande ut. Den femte delen i serien kommer släppas under nästa år, både i Japan och här i väst. Utgivarna Xseed Games och Marvelous har visat upp en trailer som du kan kolla in på Youtube HÄR. Spelet släpps till Nintendo Switch.

* Katamari Damacy Reroll släpps i november till PS4 och Xbox One
Okej, det här kanske inte direkt är något rollspel, men det är extremt japanskt. Katamari Damacy Reroll är kort och gott ett spel där du ska rulla över grejer för att bli större och större. Trots det enkla målet kan det vara hysteriskt roligt. Spelet släpptes först till Switch och PC via Steam i december 2018 och kommer den 20:e november till Playstation 4 och Xbox One.


DAGENS ONÖDIGA JRPG-INFORMATION
Jag spelar för tillfället Suikoden IV. Medan alla suktar efter nästa konsolgeneration valde jag att gå tillbaka två generationer istället. Efter glädjen över det utannonserade
Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes, ett spel som görs av gamla Suikoden-veteraner bestämde jag mig för att spela igenom Suikoden-serien igen. Jag valde att börja med fyran eftersom det är spelet i serien jag har minst minne av. Det är dessutom det spelet som utspelar sig först, 150 år innan det första Suikoden. Så det är möjligt att jag spelar dem i ordning efter det. Men de är ganska långa, så jag räknar inte med att bli klar på en stund. Suikoden II är för övrigt mitt absolut favoritspel genom tiderna.


Så, det var mitt första inlägg i denna serie. Jag hoppas verkligen att du gillar den och att du kommer läsa den åtminstone då och då. Jag gör den här serien för oss som älskar japanska rollspel, något som oftast inte skrivs så mycket om i väst. Ha en trevlig morgon, dag eller kväll beroende på när du läser detta.

Finns det intresse för en daglig blogg om JRPG-nyheter?

Finns det intresse för en daglig blogg om JRPG-nyheter?

Skrivet av Vahlstrom den 21 september 2020 kl 20:21
This post is tagged as: Yo-kai Watch, Inazuma Eleven, JRPG

Japanska rollspel är en väldigt nischad genre. Visst, det finns enorma spel som Final Fantasy-serien, men sen finns det mycket mindre spelserier. Såna som lockar intresse hos vissa, men som kanske inte är tillräckligt intressanta för den stora skaran spelare och därför inte hamnar bland nyheterna. Jag skrev två sådana nyheter i helgen, som jag tyckte var väldigt intressanta, men som jag förstår att de allra flesta rycker på axlarna åt. Det var utannonseringen av Disgaea 6 (en spelserie som jag älskar. Det är over the top JRPG när det är som bäst) samt att det nya Captain Tsubasa-spelet sålts i över en halv miljon exemplar.

Det fick mig att tänka på att det vore roligt att skriva om mindre JPRG-nyheter, såna där fansen är j*vligt intresserade, men som andra struntar it. Jag läste nämligen en nyhet idag som jag själv fann mycket intressant, men som jag inte tror lockar speciellt många läsare på sidan. (Sammarfattar den nedan.)

Funderingen blev då om jag skulle, i en daglig blogg, skriva om dagens JRPG-nyheter. Såna som vi nördar bryr oss om och blir glada (eller besvikna) över. Skriv gärna i kommentarerna om du skulle tycka det var kul, så att jag vet att det finns lite intresse. Måste hitta ett passande typsnitt också. Bloggen skulle kunna se ut ungefär så här:

Level-5 prioriterar Yo-kai Watch Jam: Yo-kai Academy Y över Inazuma Eleven: Great Road of Heroes
Jag är ett stort fan av Inazuma Eleven-serien, både spelen och animen. Det är en fotbollsserie som väl någorlunda kan jämföras med Captain Tsubasa. Det var tänkt att Inazuma Eleven: Great Road of Heroes skulle bli det första spelet att släppas till något annat än Nintendos DS-konsoler. Det skulle bli debut på Playstation 4 och även komma till Switch. Men spelet som skulle släppas sommaren 2018 har blivit försenat om och om igen, fem gånger hittills. Den senaste uppdateringen var att spelet skulle komma nästa år. Men nu säger Level-5-presidenten (och spelskapargeniet) Akihiro Hino att deras prio ett istället är Yo-kai Watch Jam: Yo-kai Academy Y.

"This is a bit sudden, but for business reasons we have prioritized Yo-kai Watch Jam: Yo-kai Academy Y - Waiwai Gakuen Seikatsu over Inazuma Eleven: Heroes' Great Road. To get things moving again, we need to think about how to make [Inazuma Eleven: Heroes' Great Road] a hit and the steps required to achieve that, which we're looking into alongside development. We're focusing on making a good game this time. I apologize for keeping everyone waiting so long", skrev han på Twitter.

Vi Inazuma-fans får helt enkelt fortsätta vänta. Yo-kai Watch Jam: Yo-kai Academy Y släpptes i Japan till Switch i augusti och en PS4-version är på ingång. I början av augusti sa Level-5 att de inte bestämt sig än om spelet kommer släppas i väst eller inte.

Nya Mulan var en besvikelse

Skrivet av Vahlstrom den 19 september 2020 kl 15:00

Mulan är en av mina favoriter i Disneys katalog och relativt underskattad. Den nämns sällan när det diskuteras om de allra bästa Disney-filmerna. Den har en charm, intressanta karaktärer, grym musik (Make a man out of you är kanske den allra bästa Disney-sången) och bra humor. Nya Mulan har... inget av detta. Draken Mushu har kapats och ersatts av fågeln Fenix. Som jag inte har en aning vad den tillför till berättelsen. Bovarna har bytts ut och nu finns här en häxa med magiska krafter. I originalet får Mulan kämpa och genom att använda sin hjärna lyckas med sina mål. Här har hon helt enkelt fötts med superkrafter. Eller "chi" som det kallas. Det finns absolut ingen humor, ingenting är roligt. Inte ens karaktärerna som ska vara där för komedi. Och var är musiken? Träningsmontaget från den tecknade filmen finns visserligen något sånär, men saknar i princip musik. Allt är ointressant här. Jag har sett sämre filmer, men det här är inte bra. Funderar du på att titta på den rekommenderar jag att du dammar av den tecknade versionen från 1998. Den är allt som det här inte är.

Såg för övrigt en bild online som sammanfattar mina känslor rätt bra. Tvingas jag sätta ett betyg på detta blir det inte mycket mer än 4 utav 10.

Nya Mulan var en besvikelse

Cookie

Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy