Svenska
Reproduktions-spelboxar är en gudagåva!

Reproduktions-spelboxar är en gudagåva!

Skrivet av tryffel8 den 16 oktober 2021 kl 17:23

Jag har alltid gillat snygga och praktiska spelfodral. Jag favoriserade länge Mega Drive framför SNES av en så ytlig andledning som dom hårda VHS-liknande fodralen, men också dom små, rundade kasetterna till skillnad från SNES dåliga pappkartonger, och stora kantiga kasetter.

Bland moderna konsoler så älskar jag PS4-spelfodralen med den blå loggan som tycks smälta in snyggt på nästan alla motiv, lika mycket tycker jag att Xbox Ones gröna loga, fullkomligt förstör det estetiska intrycket.  Jag älskar också den europeiska Sega Dreamcast-designen men ogillar kvalitén på fodralen i sig som är löjligt ömtåliga.

Men värst har det varit med Nintendo. 20 år av riktigt dåliga och ömtåliga spelkartonger och värst är det med NES, vars kvalite är ungefär som en Malaco tablettask.  Därför tycker jag att det är helt underbart att man nu kan köpa nyproducerade hållbara spelboxar och ha hemma i hyllan.  Jag har fulltsändigt spårat ut det senaste året, med en massa köp från framförallt customgamecases.com som har ett enormt utbud av omslag i hårdplast till alla möjliga format för runt 5 dollar styck.  Enigmacustoms är ett annat lite lyxigare alternativ med också  kreativ nydesign på många gamla klassiker i hårda fodral. 

Jag hör ibland argument från folk som anser att reproduktionsboxar är ointressant efterdom det inte är orginal. Den biten förstår jag mig inte alls på.  En riktigt dålig spelkartong är väl inte en bättre produkt bara för att Nintendo själva står som utgivare? Jag ser då hellre fördelen med att kunna ha mina spel snyggt uppradade i hyllan, l och lätt kunna plocka fram dom när jag vill.  Hade det inte funnits ett ekonomiskt värde i oginal-kartonger hade jag nog slängt hela bunten.😄

Finns det fler som handlar nyproducerade boxar?

HQ