Svenska
Blog

Relativt okänt Mass Effect-omlsag

Skrivet av torbli79 den 12 december 2013 kl 18:12

Tjo!

Ny del till samlingen, hittade den när jag slösurfade på Amazon i söndags kväll (snabb leverans!). Det handlar om ett alternativt omslag till Mass Effect Invasion-albumet, målat utav Michael Atiyeh. Här kommer det roliga/ironiska/sorgliga: Jag vet inte vad det är för typ av omslag, varför det skapats (de andra albumen har inte fått i närheten av så många omslagsvarianter som Invasion-serien), eller om det ens är svårt att komma över. Det jag vet är följande:

- Jag har enbart sett det här omslaget en eller två (!) gånger tidigare, från andra samlare, främst från USA.
- Michael Atiyeh är en välkänd illustratör/konstnär som jobbar på Dark Horse Comic, men han gör mest Star Wars-omslag.
- Jag har aldrig sett det här omslaget i någon butik tidigare, vare sig online eller IRL.

Versionen jag har är near mint (det är oanvänt, men kollar man med lupp så hittar man minimala saker) och på franska (!). Återigen, jag vet inte varför, om det ens finns på engelska, eller om den franska versionen är mer ovanlig.

Vad jag nu ska göra är att försöka leta reda på mer information kring det hela, jag har inte spenderat mer än 10 minuter på att undersöka alla mina frågor.

Något jag redan börjat med är att njuta av omslaget. Aria är enligt mig seriens näst bästa karaktär, trots att jag redan har flertalet omslag med henne så kommer jag aldrig få nog!

Samlingen växer!

Relativt okänt Mass Effect-omlsag

Mass Effect Invasion (Michael Atiyeh cover version)

Tillagt 2013-12-12 18:35:
Okay, en hel del fel i texten ovan.

Det är alltså från början det alternativa omslaget till Mass Effect Invasion #4. Michael Atiyeh är inte artisten bakom omslaget, utan han är "colorist".

Frågorna som återstår:
- Hardcover-versionen av Invasion (den BioWare har i sin Store) har ett annat omslag, varför finns denna Hardcover-variant.

EDIT: AHA! Found it!

On April 4, 2012, Dark Horse released a trade paperback that collects all four issues along with Mass Effect: Conviction.

Weeee!

HQ