Svenska
Blog
Brock Lesnar i UFC 200

Brock Lesnar i UFC 200

Skrivet av the_svart den 8 juni 2016 kl 13:46
This post is tagged as: UFC 200

Det är inte direkt nyheter för dom flesta UFC fans att Lesnar ska in i ringen igen men har han verkligen någonting att komma med? I hans senaste förlust mot Amsterdams stolthet, Alistair Overeem, så var han uppenbarligen inte i form för att tävla på den nivån.

Jag har inte mycket koll på hans nästa motståndare, Mark Hunt, men efter några minuters googlande så känns det som att det kan bli en ganska tråkig fight jämfört med dom andra matcherna. Varför är det ens en så stor grej att han gör comeback?

Personligen ser jag mest fram emot Miesha Tate mot Amanda Nunes. Båda två är vansinnigt duktiga Amandas otroliga sparkar kan vara ett problem medans Tate har bevisat att hennes markarbete är livsfarligt.

Vad ser du mest fram emot med UFC 200?

HQ
Post bra spel-depression

Post bra spel-depression

Skrivet av the_svart den 3 juni 2016 kl 10:39

Det är en känsla jag har stött på ett par gånger under mina 30 år som gamer.

Det är en mystisk likgiltig känsla som kommer över en efter att man har klarat ut ett riktigt bra spel som gör att man inte alls är sugen på att spela något annat efteråt.
Jag har nyligen spelat igenom hela Uncharted-serien igen och det var som bekant väldigt roligt och den senaste installationen var verkligen en fantastisk upplevelse.
Redan innan jag började med Uncharted hade jag planerat att äntligen börja med Bloodborne härnäst.

Det tog ungefär 5 minuter innan jag insåg att jag inte alls var sugen på att spela Bloodborne så jag bytte till Witcher 3 DLC istället. Det tog ungefär 3 timmar innan jag insåg att jag inte var sugen på det heller.
Det här är två toppspel vi pratar om. Jag brukar älska att starta ett nytt spel.

Jag fick en liknande tomhetskänsla efter Mass Effect-serien och alla gånger jag har dragit igenom FFVII, VIII och IX. Även efter TLOU så hade jag svårt att ta tag i något annat spel på flera veckor.

Känner ni igen känslan? Har ni något bra tips på hur man kommer igång igen?

HQ
Ska äntligen få se Sunn O)))

Ska äntligen få se Sunn O)))

Skrivet av the_svart den 31 maj 2016 kl 16:26
This post is tagged as: Sunn O))), Drone

Jag har sett i princip alla band som jag älskar. Queens of the Sone Age, Sleep, Electric Wizard, Swans, Yob, Tame Impala, Ocean Chief och hundratals andra. Bara dom senaste åren har varit totalt fullsmockade med bra gig och festivaler till den grad att jag har tvingats välja vilken unik upplevelse jag ska behöva missa.

Det finns ju en hel del artister som inte går att se av naturliga skäl men med dom borträknade är det bara ett band kvar på min lista. Det har tagit mig 20 år av regelbundna konsertbesök och nu är det bara Sunn O))) kvar. Bored to Death Booking har på något sätt lyckats lura hit Stephen O'Malley och Greg Anderson för att spela i Stockholm i Augusti.

Jag har full förståelse varför det är långt ifrån alla som är intresserade av Sunn O))) men jag ska göra mitt bästa för att försöka förklara vad jag finner så otroligt fascinerande med deras anti-musik.

Först och främst är det just det, att det knappt är musik längre, som intresserar mig. Det är en otroligt primal känsla som smyger sig på mig när jag lyssnar på Monoliths and Dimensions eller White One, lite samma känsla som att drömma en feberaktik mardröm. Det är med skräckblandad förtjusning som man tar sig igenom albumen.

Den andra anledningen är att jag älskar deras utrustning. Det finns få förstärkare som når upp till Model T's sound när dom används på rätt sätt. Kombinationen av fuzziga pedaler, extremt låga sub-bastoner och ritualistisk hymn är nästan en religiös upplevelse för mig. Sen har vi Attilas otroligt unika sångröst som förvandlar oljudet till en utomjordlig upplevelse.

Jag har inga tvivel på att Sunn O))) gör sig bäst live. Jag hoppas bara att lokalen kan hantera all volym...

Nu får jag helt enkelt börja jobba på en ny lista för att det inte ska kännas tomt. Om ni har några bra tips så dela gärna med er!

Uncharted 4 var riktigt bra (inga spoilers)

Uncharted 4 var riktigt bra (inga spoilers)

Skrivet av the_svart den 20 maj 2016 kl 16:18
This post is tagged as: Uncharted 4

Det var ungefär som jag förväntade mig. Naughty Dog har ett väl fungerande recept och dom vet vad fansen vill ha.
Jag är en av dom som verkligen uppskattar att fokuset har flyttats från striderna som i dom tidigare delarna tenderade att bli enformiga och långdragna. Dom nya stealthfunktionerna är en välkommen nyhet och det känns alltid som att jag väljer själv hur striderna ska genomföras. Ninjarepet (?) ger också en ny dimension även om det kan vara halvknepigt att använda det strategiskt. Det känns alltid som att repet åker fram som sista utväg vilket skapar en otrolig adrenalinrush.
Den mer omfattande utforskningen uppskattas även om den faktiskt inte belönar spelaren med mer än små skatter och några få meningslösa flintlåspistoler, men den riktiga belöningen ligger nog i känslan av att hitta någonting dolt. Klättringen känns inte lika automatiserad som i dom tidigare spelen men är nog lite för lätt men det spöar Assassins Creed utan tvekan.

Många hyllar grafiken och jag har egentligen inte mycket mer att tillägga. Uncharted 4 är makalöst vackert. Tyvärr märkte jag stundtals att frameraten kan droppa lite mer än vad som känns okej för ett Naughty Dog spel. Som tur är så var det inget som påverkade gameplay nämnvärt.
Även ljudet är utmärkt. Att höra små grodor kväka i grottor och stenar rasa ner i raviner tillför en atmosfär som är kompakt och effektiv. Kombinerat med grafiken så känner man nästan luftfuktigheten och regnskogsdofterna.

Under mina dryga 20 timmar det tog att klara ut spelet så crashade det en gång. Autosave fuktionen räddade mig och jag behövde endast spela om 10 sekunder. Utöver den fadäsen stötte jag inte på några problem med buggar överhuvudtaget vilket känns riktigt bra efter man har spelat Fallout 4 och Battlefront under dom senaste månaderna.

Jag känner ändå att äventyret var lite väl kort. Visst är 20 timmar över par för äventyrsspel som inte är open world men det kändes ändå som att dom kunde ha klämt in ett par kapitel till. Visst det kommer DLC men det återstår att se om det är tillräckligt för att fylla det tomrummet.

Skådespeleriet är fantastiskt. Utan att spoila storyn för er som inte har spelat än så kan jag nog ändå säga att det var vissa delar som spelades otroligt övertygande och klår nästan The Last of Us av tronen. Övergången från cut-scenes till gameplay känns sömlös och det känns alltid som att avbrotten är bra tajmade.

Vapenutbudet känns okej och jag skulle nog gärna ha sett en möjlighet att kunna modifera en aning. Jag tror att det hade fått vapensystemet att stå ut lite mer jämfört med dom tidigare delarna i serien. Den arsenalen som finns är däremot väl balanserad och man känner sig aldrig övermäktig i striderna.

Jag vill gärna ge spelet 10/10 men det är inte lika vasst som The Last of Us även om det inte är långt ifrån. Jag hade gärna sett Naughty Dog överträffa sig själva på alla punkter men det är lite för många spelmoment som känns återanvända. Uncharted 4 är ändå ett av dom absolut bästa spelen som du kan äga till din PS4 så om du inte är allergisk mot otrolig grafik, ösiga actionscener och briljanta skådespelare så tycker jag att det här är ett måste i spelsamlingen. En sjukt stark 9/10 är mitt slutgiltiga betyg.