Svenska
Blog

Bombhot mot skolan? Jajamän!

Skrivet av tennissko den 18 maj 2009 kl 20:06

Vår skola har blivit bombhotad
Buhu.
Vi, ungefär hälften av eleverna i Läredaskolan, var ute och paddlade/tältade med skolan från söndag till måndag för att slippa skolan på måndagen (idag såklart). När vi kommer tillbaka till campingplatsen får vi veta att skolan blivit bombhotad (av vad som kan vara en finning unge med ovanligt vuxen röst, såvitt vi vet). Vi skulle få besked, förmodligen av en klassföreståndare, om det blir skolgång nästa dag. Eftersom man paddlade för att slippa skolan på måndagen, blev min och flera andras första (aningen själviska) tanke hur orättvist det var att de som inte följde med på paddlingen ändå slapp skolan. Egentligen var det inte så farligt då det var ganska kul att tälta med ens kompisar (som hade med sig stormkök och mängder av bacon och popcorn. Själv tog jag med mig korv och fransk hot dog-bröd. Och ketchup.). Paddlingen var trist däremot, usch för att paddla på öppen sjö.

Hursomhelst, nyss ringde en klassföreståndare och det blir tydlingen ingen skola resten av veckan. Ännu bättre är att vi ska på klassresa till Tyskland nästa vecka, så det blir ingen "riktig" skola på ett tag nu. Om någon nu verkligen spränger skolan, skulle ju det varit synd med tanke på hur snart jag går ut den skolan. Det hade bara blivit en jävla massa krångel. Å andra sidan så är det svårt att ta ett bombhot mot Läredaskolan på allvar, delvis för att någon ringde till skolan och sa att det fanns (riggade?) sprängämnen i skolan, men även för att det är svårt att förstå varför någon vill göra något så onödigt som att spränga Läredaskolan. En redan utrymd skola? Hur jävla trista har terrorister blivit? Nej, eller hur?

Istället ser jag på fördelen med att ha en vecka ledigt, och tänker passa på att toklira Killzone på ett stycke nyinförskaffad begagnad PS2. Sen blir det iväg med buss till Tyskland. Filmen "Speed", någon?

NEWSFLASH: Ok, det var tydligen via e-mail, och dessutom kommer vi att ha tråkig återläsning. Den dagen, den sorgen. http://www.nsk.se/article/20090518/NYHETER/572789304/1125/*/H
ASSLEHOLM-UPPDATERAD-1700/laredaskolan-bombhotad8211-stan
ger-hela-veckan

Bombhot mot skolan? Jajamän!

School's out.

HQ