Svenska

Clash of Clans!

Nu när Supercell släppt något nytt spel är väl Clash of Clans inte så hett längre. Men med ny funktionalitet för klankrig så har åtminstone vår klan fått lite nytt liv vilket är kul.

Jag har inte hundra koll på om alla i vår klan kommer från Gamereactor men jag tror åtminstone att klanen framkom eftersom Gamereactors egna, klan med redaktionsmedlemmarna med mera blev så full att man fick hitta alternativ.. :) Numera är vi inte full styrka och en del är mer aktiva än andra men vi har en trevlig ton och folk hjälper faktiskt till med att både donera och be om trupper. Och än så länge har vi haft ganska bra framgång i klankrigen mot bra klaner.

Så summa summarum, kom och häng med oss i klanen Gamereactor1!

HQ

Transformers - what the..

Alltså, ny popcorn-rulle på gång och tyvärr höll inte Michael Bay sitt löfte och lämnade "robots in disguise" i fred som han lovade inför den tredje filmen.

Den nya trailern finns här: https://www.youtube.com/watch?v=ubGpDoyJvmI&feature=youtu.
be

Jag såg den i morse och kom att tänka på vad jag verkligen, verkligen ogillar med Bay's robotar. Förutsatt att man bortser från en amerikansk flagga i varje klipp, skrikande kvinnor som mest är med för att visas upp i närbild med fokus på rent fysiska attribut (seriöst, i ovanstående klipp, första gången de i trailern visar Wahlbergs "dotter" ute på deras gård i texas.. så går hon runt i högklackat. Jepp, troligt.) så är där faktiskt andra saker som är värre.

Nämligen.. Optimus Prime och framförallt, framförallt Bumblebee. För bövelen, de här fantastiska karaktärerna med en sådan rik historia som i tecknat och animerat genom åren är lätta att relatera till önskar man bara att Megatron förstör i filmerna.

Ok, nerdrage över, men seriöst - något är fel med de här karaktärerna. Optimus, som i grund och botten ska vara en arkivarie med fred som högsta prioritet och respekten för alla levande varelser, till och med Megatron&co (nerdspoiler: i de gamla marvel-serierna låter sig optimus till och med sprängas frivilligt eftersom han, när han i ett datorspel besegrar megatron oavsiktligt skadar en annan (dator)varelse). Men i de här filmerna så går han på rejält och avrättar både den ena och den andra roboten. När sentinel prime eller megatron börjar prata förhandling drar han huvudet av dem.

Sen har vi Bumblebee, i filmerna porträtterad som en übersoldat som hej och hå spränger den ena efter den andra och inte kan snacka. I serierna är han en mes, en sympatisk mes som vill väl och som framförallt används som scout och inte riktigt har the cohones för att vara en veritabel slagskämpe. Det är roller som istället fylls av Jazz, Brawn och sedermera Grimlock & co.

Frustrationen med dessa karaktärer i Bay's tappning är nog mitt största problem. Och givetvis är det ju inte så där jättemycket att bli upprörd över. Det är filmer, det är media, vill jag inte se dem behöver jag inte göra det och så vidare.. men ändå, de viktigaste frågorna är kanske ändå:

- Varför dog Jazz och kunde inte återupplivas när i stort sett varenda annan robot som dödats har varit med minst en gång till?!
- Varför var Jetfire en gammal gubbtönt?!

End nerd-alert-rage.

HQ

Hearthstone

I brist på annat att roa mig med laddade jag ned Hearthstone i veckan.

På sistone har jag inte varit alldeles för förtjust i Blizzard och deras hittepå, de har liksom inte riktigt levererat.

Men det här.. i all sin enkelhet är det ju oerhört trollbindande och givetvis, oanat djupt. Det är roligt, grunderna är enkla att förstå men svårare att bemästra och än så länge åker jag på däng på löpande band.

Men jag har fortfarande roligt.

Fungerar ett amerikanskt Xbox one här?

En av mina vänner ska åka över till USA nästa vecka för att plocka upp sin förlovningsring till sin fästmö - man kan ju tycka att det är en längre resa för ett sådant ändamål, men en resa till staterna är ju alltid en resa till staterna så varför klaga?

Då händer det sig som så att på grund av resans natur så kommer han inte direkt att behöva fylla sina resväskor med en massa onödigt som kläder och grejer utan snarare kan fylla dem på hemvägen med.. tja, amerikanska pryttlar.

Jag funderade på om jag skulle be honom att plocka upp en Xbox One. Nu är jag ingen expert vilket ni kommer att bli varse om med tanke på frågorna som följer.. men fungerar överhuvudtaget ett amerikanskt Xbox här hemma? Jag lär väl få lov att skapa en Live profil som "bor" utomlands, a la England eller något.. men i övrigt? Spel lär väl också behöva importeras. Någon annan som har testat?

En inte särskilt rättvis värld.

Enligt Oxfam International, en sammanslagning av olika organisationer som arbetar mot fattigdom, äger 85 av världens rikaste personer lika mycket som hälften av världens befolkning och att skattetrycket på samhällets rikaste personer generellt sett har minskat sedan 1970-talet. Det vill säga, ju rikare de blir, desto mindre betalar de. Artikel hämtad från Economic Times: http://economictimes.indiatimes.com/news/international/business/
worlds-85-richest-people-own-nearly-half-of-global-wealth-oxfam-r
eport/articleshow/29110568.cms

Det är ju faktiskt ganska crazy om man betänker situationen i världen idag.

Jag blir generellt sett inte särskilt provocerad av att det finns snuskigt rika personer. De har som regel arbetat och arbetar ganska hårt för sin förmögenhet även om där definitivt finns undantag. Sedan kan man väl för all del också diskutera det där med att "arbeta hårt" inte alltid håller sig inom ramen för vad vi generellt sett skulle se som att legalt arbeta hårt.. men det är en helt annan sak.

Det som dock är crazy är att en så pass liten mängd människor förfogar över en så pass stor del av världens rikedomar, det känns ju som om att lite mer skatt och minskade möjligheter att gömma undan ytterligare rikedomar i allsköns skatteparadis så skulle vi kunna ha helt andra situationer runt om i världen och stackars folkpartister hade inte behövt vilja att Rumänien ska bekosta svenska socialförsäkringskostnader för deras medborgare..