Svenska
Blog

Akut bostadsbrist i Umeå

Skrivet av Supreme den 20 augusti 2013 kl 19:27

Ska du liksom jag nu till hösten flytta till Umeå för att studera? Då har du nog liksom jag också lika svårt att hitta boende.

Västerbottenskuriren skriver idag att 400 studenter har anmält att de är utan bostad med två veckor kvar innan terminstart och det är verkligen ingen rolig siffra.
Jag är en av dem och jag söker aktivt varje dag på fyra eller fem olika hemsidor direkt jag vaknar, bara via Bostaden Umeå så har jag ansökt intresse på 50 studentrum och lägenheter utan någon lycka.

Umeå ligger nu i en "röd zon" vilket innebär att man inte kan garantera bostad för alla studenter.

Som tur är så har jag två kompisar som vänligen öppnade sina dörrar för mig där jag kommer att flytta in tillfälligt måndag nästa vecka tills det att jag hittar något eget.
Även fast jag är väldigt glad och tacksam över att jag har någonstans tillfälligt att bo så är det klart att man vill ha en egen bostad; ett eget ställe som man kan kalla sitt eget och som man kan göra adressändring till...

Vad bör kommunen göra för att förbättra läget? Uppmana invånarna att hyra ut lediga rum i sina bostäder och självklart också börja bygga nya studentlägenheter. Det måste finnas någon gammal skola eller liknande som kan göras om till studentlägenheter nära campus. Hell, i Göteborg gjorde de om ett vattentorn till studentlägenheter.

Vår käre bostadsminister Stefan Attefall (KD) föreslog till exempel att man ska förändra byggstandarden på studentlägenheter och;
• Ta bort hissar för ökat utrymme
• Minska storleken till minst 8kvm(!)
• Öka antalet personer per toalett och kök
• Byggas i bullrigare miljöer

Ett vanligt studentrum idag går på cirka 2500kr i månadshyra; en väldigt överkomlig hyra tycker jag.
Attefalls nya studentrum kommer såklart med tanke på den sänkta standarden att minska i pris.

Skulle du kunna tänka dig att bo i en 8 kvm stor tryckkammare utan fönster och dela kök med 20-30 andra studenter, ovetandes om din mat finns kvar i kylskåpet på morgonen i ett radhus bredvid flygplatsen i 3-5år?
Känns det lockande att lämna morsan och farsans enorma hus med fönster (vilket lyx), varm mat på bordet varje dag och flytta till det?
Byta ut en kram från mamma på morgonen mot ett ofrivilligt sexuellt ofredande från din granne när ni trängs i köket och byta ut att vakna med katten som krypit upp i sängen till en full 20åring som ligger medvetslös på ditt golv?

Jag antar att det är vad som krävs, att vi studenter ska förtjäna vad som tidigare räknats som minimistandard, att vi studenter ska härdas direkt.

Jag skulle kunna tänka mig det.
Bara jag får något eget.
Dessutom betyder ju billig hyra mer pengar till ölkassan, eller hur?

Akut bostadsbrist i Umeå

Tänk om vi kunde ha fått ha sådana studentrum.

Söker du också bostad i Umeå så kolla in dessa hemsidor:

www.balticgruppen.se

www.bostaden.umea.se

www.lerstenen.se

www.akelius.se

www.riksbyggen.se

Såklart också blocket.se

HQ

Supreme lagar mat®

Skrivet av Supreme den 22 juni 2013 kl 17:27

Jag har länge haft en obotlig mancrush till krönikören Jonas Cramby och han var en av de som verkligen fick mig att bli intresserad av mat, dryck och matlagning.
Jag älskar stora kötträtter, framförallt lagat genom långkok, med enkla, stora smaker. Pulled pork, beef chili, hamburgare och så vidare. Man ska bli ordentligt mätt och svettas vid slutet av varje måltid och svetten ska framkallas genom utmattning, hetta och njutning.
En sådan måltid kan till exempel vara ett gäng pulled pork-sandwiches med massor av cheddarost och coleslaw och ett gäng kalla öl till varmrätt och en varm och söt bourbon pecannötspaj med vaniljglass till efterrätt.

När Jonas Cramby nu på senaste tiden har krängt ut två exceptionella kokböcker så köpte jag dem direkt och håller för tillfället på att ta mig igenom dem.

I måndags så värmde jag upp gjutjärnsgrytan och slängde ihop en stor batch beef chili och gjorde truckstop enchiladas.
Beef chili är tärnat högrev som man kokar två timmar i mexikanskt öl, oxbuljong, torkad chipotle, vitlök och en massa kryddor. När det är klart så är högreven sanslöst smakrik och mör och het.
Jag gjorde även egna vetetortillas och doppade dessa i en egengjord salsa rojas och satte samman detta till ett gäng sanslöst goda truckstop enchiladas.

Alla recept är tagna ur Jonas Crambys "Texmex från grunden". En kokbok som rekommenderas varmt.

Supreme lagar mat®

Svettas ni?

HQ

Nya Mac Pro är en dumburk.

Skrivet av Supreme den 11 juni 2013 kl 00:36

Jag har alltid undrat var ordet dumburk kommer ifrån.

När jag var yngre så skrek mina föräldrar ofta att jag skulle "kliva bort från den där satikens dumburken ett tag" varje gång jag suttit en längre session vid TVn eller datorn.
Ja ja mamma, jag går ut ett tag då; brukade jag svara. Jag visste ju vad de syftade på såklart, 'dumburken' var ju datorn och TVn men var det där märkliga namnet kom från visste jag inte.
Burk antyder ju på att något är runt, eller hur? Likt en colaburk eller en burk Heinz bönor i tomatsås; runt, cylinderformat.
Men min TV och min dator var bland det mest fyrkantiga som fanns i vår lägenhet.
De var ju inga burkar.

Men idag fick jag svar. Ja, dag så blåste Apple mig ur stolen när de bevisade att mina föräldrar kunde se in i framtiden.
Era klärvoajanta jävlar, skrek jag rätt ut riktat till mina föräldrar, ni visste redan då att framtidens dator faktiskt skulle ta form som en burk.

Nya Mac Pro är en dumburk.

Framtidens dumburk.

Ren från metamfetamin i 8 månader nu

Skrivet av Supreme den 9 maj 2013 kl 23:46

Ja, till och med åtta månader och en vecka, 259 dagar för att vara exakt.
Det känns hemskt, verkligen. Abstinensen är helt absurd, det bara skakar i hela kroppen.
Jag försöker konsumera andra substanser men inget stillar riktigt det där begäret, det där extrema suget; inte ens Mad Men och Game of Thrones kan stilla mitt begär.
Jag måste ha Bryan Cranston

Det började en helt vanlig kväll mitt i veckan. Jag satt hemma och återhämtade mig från en löprunda och smaskade på en banan och klickade sakta upp VLC. Breaking Bad började rulla på skärmen och jag hade inga förväntningar alls faktiskt. Jag hade hört en massa bra saker om serien men aldrig känt att det skulle vara en serie för mig. Första säsongen hade jag fått låna av en bekant och jag lånade den bara för att jag inte hade någonting alls att titta på.
Samma kväll såg jag fem avsnitt och någon gång där runt klockan 02.34 så insåg jag att skolan börjar om några timmar.
Innan veckan var slut hade jag plöjt hela första och halva andra säsongen. Det är en jävla drog det där.

Andra september 2012 sändes sista avsnittet av första halvan av sista, femte säsongen. De har delat upp sista säsongen i två delar de jävla sadisterna. Sadister kanske är hårt, genier säger jag istället.
Idag är det tre månader kvar. Ja, tre månader och två dagar för att vara exakt. 94 dagar.
Den 11 augusti smäller det igen och jag blir alldeles skakig bara av att tänka på det.

Har ni inte sett Breaking Bad?
Gör det.
Nu.

Ren från metamfetamin i 8 månader nu

94 dagar tills vi får träffa Mr. White, Walter "Hot Hands" Junior, Jesse och resten av församlingen igen

En tumblr jag gillar.

Skrivet av Supreme den 24 januari 2013 kl 21:37

Har inte riktigt förstått det här med tumblr men jag antar att jag inte letat speciellt noga.

För ett tag sedan hittade jag en tumblr (säger man tumblrblogg? (tumbrlaueblugogg)) som jag fastnade för.
The Life of the Everyday Man heter den och innehåller bara en massa bilder med rustika miljöer, bourbon, tobak, klockor, bilar, vackra kanadensiska landskap, öl, snygga kängor och kläder. Lite sådär hipsterisch antar jag.
Men jag gillar't.

En tumblr jag gillar.


klicka på tumblrbildlren - ni får ju gärna tipsa om andra tumblr's/tumblrbloggar/tumblrsidor