Svenska
Doom är skitigt snyggt!

Doom är skitigt snyggt!

Skrivet av sQuille den 7 december 2017 kl 21:20

Trots den actionspelsnörd jag är så har jag ännu inte lirat Doom, tills nu. Doom är för mig något som ska avnjutas på PC, jag kunde skaffa det till PS4 men det kändes inte rätt helt enkelt. Nu, förra veckan så byggde jag ihop nya datorn och trots att det inte är världens monsterdator så spöar den skiten ur allt vad Xbox One X heter.

Ett av de första spelen jag tänkte spela var just Doom som jag idag köpte. Startade spelet och gisses, här snackar vi någon sorts svart magi som ID Software har lyckats med. Att hur de lyckats få den otroligt snygga och detaljfulla grafiken att rulla på i 140-200fps, allt inställt till max på Ultra är för mig en gåta. Vad jag vet är att det gör underverk på min 144hz-skärm då fpsen nästintill aldrig dippar under de 144fps som skärmen kan leverera.

Jag tänkte även testa att spela i 4K på TVn då jag vet att datorn klarar 4K i 60fps på Doom. Tror dock inte alls att det kommer kännas lika bra som de 144fps jag lirar i på PC.

Gears of War 4 samt The Witcher 3 kommer nog bli nästa spel att testa på nya burken, Assassin's Creed Origins fick jag med moderkortet men har det ändå till PS4 så det tänker jag nog inte lägga någon tid på. Har du några andra spel att rekommendera för att hårdtesta en ny dator?

HQ
Assassin's Creed: Origins, AC-spelet jag väntat på

Assassin's Creed: Origins, AC-spelet jag väntat på

Skrivet av sQuille den 7 november 2017 kl 21:13
This post is tagged as: Assassins Creed, Origins, PS4, PS4 Pro

Har nu säkert mellan 15-20 timmar spelade i Assassin's Creed: Origins och tänkte lufta lite åsikter jag har hittills från spelet. Har precis nått level 20 och kommit till Giza och so far så är jag jävligt imponerad, detta är troligtvis det bästa Assassin's Creed-spelet sedan 2an och då har jag spelat alla spelen, förutom Rogue och de bärbara spelen. Här kommer lite punkter på saker som jag finner bra och dåligt.

Bra story: Spelets story känns riktigt bra och huvudkaraktären Bayek känns både trovärdig och personlig. Når inte upp till Assassin's Creed 2-spelen med Ezio's historia, men helt klart i samma liga som Black Flag och ljusår framför de övriga.

Sinnessjuk grafik: Detta ÄR det snyggaste spelet med öppen spelvärld, punkt slut. Trodde aldrig i mina dagar att Horizon skulle möta sin match såhär snabbt i kampen om det snyggaste open world-spelet men det får helt enkelt känna sig besegrat. Både det tekniska och designen är utav ren toppklass och världen känns riktigt detaljrik, det är svårt att inte bli imponerad.

Sinnessjuk grafik 2: I måndags så släpptes HDR-patchen till PS4, vilket lyfte spelet ännu mer. Inte minst när man spelar på natten och ser facklor och andra ljuskällor lysa upp riktigt starkt, skarpt och fint medans det övriga mörka fortfarande är fullt med detaljer, en effekt som ger en riktigt häftig kontrast. Som jag tidigare skrivit, 4K kan slänga sig i väggen, HDR ÄR det nya. Om vi ska gå in på mer av den tekniska biten så gör PS4 Pro även ett bra jobb på en 4K TV. Frameraten håller sig stabil med några kännbara dippar ibland, inget som förstör spelupplevelsen.

Sidouppdrag på en helt ny nivå: Ja, det märks att många timmar och pengar har tagit fram detta spel för inget annat spel jag spelat har så omfattande, varierade och intressanta sidouppdrag som detta. Alla sidouppdrag har en story både med egna karaktärer och manus. En sak som jag hoppas fler sandlådespel helt klart tar efter för denna punkt är löjligt bra.

Buggigt värre: En sak som är jobbigt är helt klart buggarna, hästen fastnar, gubben fastnar och spelupplevelsen känns ibland inte så jättepolerad. Det har gått till den gräns att man ibland inte blir förvånad när man stöter på en bugg i spelet.

AI under all kritik. Man ser helt klart att fokuset inte lagts på AI, den är rent ut sagt bedrövlig. Fienderna har ett ologiskt tänk och är ibland de smartaste idioterna på denna planet. Även eskortuppdragen kan stundtals bli gråtfärdiga då de man hjälper kan ibland ta helt orimliga vägar. Uppdrag där man får med så kallad hjälp av andra soldater kan förstöra spelupplevelsen då du inte kan spela som en osynlig ninja utan dom drar åt sig mer uppmärksamhet än en elefant. På något sätt så känns detta ett steg bak från tidigare spelen. Djuren i spelet har typ bättre AI än gubbarna, och då är det illa.

Assassin's Creed: Origins känns helt klart som ett spel jag kommer 100%a och ta platinum trofén på. Trots buggarna och den värdelösa AIn så vill jag spela mer, detta då alla de andra punkterna är helt fullkomligt lysande. Det kändes helt klart som att spelserien behövde ett års paus, inte bara för att höja suget efter Assassin's Creed, utan även för att stora spel kräver många timmar i utveckling. Och det bevisar just Origins. Hittils så känns det som en stark 8 av 10.

HQ
Feeder - The Best Of / Arrow

Feeder - The Best Of / Arrow

Skrivet av sQuille den 30 september 2017 kl 23:30

Feeder är ett band jag lyssnat på under en längre tid av mitt 28-åriga liv, ett band jag kan lyssna på i alla tillfällen oavsett om jag är stressad, behöver koncentrera mig på något eller om jag är glad eller ledsen. De har nu släppt en samlingsplatta på hela 50 låtar, varav 9st helt nya. Och det låter sinnessjukt bra och varierat. Rivigt, rockigt och emotionellt - precis som Feeder alltid låtit och man känner igen sig direkt i de nya låtarna. Trots att jag gillade det grungiga, skitiga och mörka i All Bright Electric väldigt mycket så känns det skönt att höra ett lite mer poprockigt sound.

Trist bara att Feeder aldrig kommer till Sverige, jag hade iallafall gladeligen betalat för att se dom live. Antar att jag får åka över till England någon gång.

HDR - Här för att stanna.

HDR - Här för att stanna.

Skrivet av sQuille den 16 december 2016 kl 15:55

Sedan jag fick hem min nya TV i somras som jag använt väldigt mycket, så har jag blivit mer och mer nyfiken på vad HDR är för något. Vad som innan TVn köptes var mer en gimmick har blivit något som för mig blir mycket mer än vad jag någonsin kunde tro.

4K-upplösning, vilket var det nya "stora" inom TV-tekniken för några år sedan känns idag ganska gammalt. Visst ser det snyggt och skarpt ut men det ändrar egentligen inte bilden i sig. Det är där HDR kommer in i bilden och förvandlar upplevelsen till något du aldrig har sett tidigare. HDR är som sagt här för att stanna och jag kan knappt vänta mig vad nästa steg inom tekniken blir.

Amazon Prime släpptes ju i Sverige nu i veckan och jag startade genast min 7-dagarsperiod för att kolla vad dealen var. Laddade ner appen till TVn och startade igång ett avsnitt av The Grand Tour(Som visas i 4K och HDR). Nog visste jag att produktionen och kamerateamet bakom de tre nissarna är av den absoluta världsklassen men deras arbete togs till en helt ny nivå. Färgerna är otroligt klara och kontrasten blir hög men inte så att detaljer försvinner, tvärt om - de framhävs. Även The Witness till PS4 Pro drar en enorm nytta av HDR och bilden blir rena rama färgexplosionen. Allt detta utan att bilden på något sätt ser översaturerad ut eller att färgerna blir utsmetade.

Det här var något jag ville skriva om, som visade vara skitsvårt. HDR är något som är sjukt svårt att beskriva och kan inte heller visas för andra utan att man har en HDR-skärm till hands. Jag rekommenderar er som inte upplevt detta att nästa gång ni är på Elgiganten, Media Markt eller någon annan elektronikbutik, gå till TV-avdelningen och kolla om dom har något att visa upp. Detta är helt klart nästa stora steg inom TV-tekniken, som inom rimlig framtid ingen bör missa.

Har du en TV med HDR? och gillar du det? om inte, är du lika nyfiken som jag är på HDR?

PS4 Pro i mitt vardagsrum

PS4 Pro i mitt vardagsrum

Skrivet av sQuille den 10 november 2016 kl 23:20

Bytte in mitt PS4 + lite pengar på Gamestop mot ett PS4 Pro för några veckor sedan och idag så hämtades den ut. Min första tanke när jag fick se maskinen var att den såg otroligt liten ut jämfört med hur den såg ut när Andrew House höll upp den för allmänheten under deras presskonferens. Den känns dock gedigen och mer välbyggd än den första PS4an som släpptes, skönt också att slippa pianolacken samt touchknapparna som irriterade mig något så enormt. Maskinen är dessutom tystare än den gamla. Blu Ray-läsaren låter fortfarande en del och frågan är om det inte sitter i en exakt likadan i PS4 Pro som det gjorde i den första PS4an men däremot så när spelet är installerat och sedan inladdad i minnet så är den i princip knäpptyst där den förra kunde varva upp fläktarna till en ganska hög nivå. Även menyerna känns på något sätt rappare och det hackar inte alls lika mycket i Playstation Store när man bläddrar där.

Poppade iallafall in Uncharted 4, tyvärr så tog jag ingen backup på sparfilerna, hade gärna velat se lite finare miljöer då spelets första banor enligt mig ser rätt trista ut. Men det jag fick se gjorde mig nöjd, ett litet hopp i upplösning och framför allt HDR gjorde att spelet såg mycket bättre ut. Väntar på att jag ska få tillbaka mitt The Last of Us av en vän så jag kan se hur det ser ut i 4K.

Så vilket spel ser jag mest fram emot att spela på min PS4 Pro framöver? Detroit: Become Human heter spelet. Jag totalt älskade Heavy Rain och gillade Beyond: Two Souls men i ärlighetens namn så ser Detroit ut på förhand att kunna överträffa Heavy Rain. Hoppas verkligen att spelet körs i högre upplösning och framför allt HDR när det släpps nästa år.

Det var allt för mig, kanske återkommer med mer intryck senare. Men en fråga till er som läser detta, om ni har köpt en PS4 Pro, vad tycker ni om denna maskin? Har ni frågor går det givetvis bra att ställa dom så ska jag försöka ge svar på det om jag kan.