LIVE
HQ
logo hd live | Pepper Grinder
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Svenska
      Blog
      Förhistoriska Monster #4

      Förhistoriska Monster #4

      Megalodon

      När Steven Spielberg släppte ut sin film Jaws år 1975 skapade den en allmän fruktan för den gigantiska vithajen, som trots allt inte var så farlig. Mycket farligare än vithajen är en ganska nyligen utdöd haj, ,Megalodon. Denna bjässe är enorm, och till råga på allt en köttätare av enorm kaliber. Flera vetenskapliga undersökningar har försökt framställa dess storlek med hjälp av flera funna käkar av bjässen. Man har kommit fram till att denna ofattbara haj bör ha varit runt 20 till möjligen 25 meter lång. Detta är den i särklass största hajen som levt, och en sådan bjässe att till och med dinosaurierna skulle ha varit underlägsna.

      Megalodon är så ofantligt stor att den dominerade världshaven i alla de åren som den levde (16 miljoner till 1,5 miljoner år sedan). Den åt allt ifrån valar till bläckfiskar och andra hajar- Detta monster jagade till och med bjässar som kaskeloten och grönlandsvalen, med lätthet. Tänderna på Megalodon är en av dem största som man har hittat på ett djur någonsin. Höjden är runt 25 centimeter, vilket gör dem betydligt större än någon annan nu levande fiskart.

      Anledningen till Megalodons utrotning är som hos de flesta andra utdöda arter okänd. Kanske var dt miljöförändringar, kanske blev strömmarna annorlunda och därmed temperaturen på vattnet annorlundare. Ingen vet.

      Megalodon

      Längd: cirka 25 meter
      Vikt: allt från 50 till 100 ton anges.
      Kännetecken: Den största hajen som någonsin levt, ett enormt djur som jagade allt och alla. Enorma tänder och en snabb simmare
      Typ av djur: Haj.

      HQ