Svenska
Blog
Förra generationens bästa spel

Förra generationens bästa spel

Skrivet av Solid91 den 4 februari 2021 kl 01:18

Wow! Det var ett tag sedan jag bloggade sist. Med ett "tag" menar jag 9 (!) år sedan:) Även fast jag gick ut universitetet och började jobba heltid har jag ändå spelat på. Kanske inte lika mycket som jag brukade göra men ändå tillräckligt för att författa denna lista. Förra generationens bästa spel, enligt mig. Lets do this!

DENNA LISTA INNEHÅLLER SPOILERS

Lite spelmusik medan ni läser:

https://www.youtube.com/watch?v=NXFBUohmR14

5. Undertale

Musik och story on point. Riktigt fult grafiskt men det spelar ingen roll. Ett helt unikt äventyr som förbluffade och överraskade gång på gång. Toby Fox, en 29-årig amerikan utvecklade detta mästerverk (helt själv?) på cirka 32 månader, finansierat med hjälp av Kickstarter. Häftigt!

4. Spider-man

Vilken överraskning! Äntligen ett riktigt bra Spider-man spel. Överträffar Arkham spelen med råge. Ett äventyr proppat med feel good-atmosfär, coola bossar och härlig swing-gameplay.

3. Red Dead Redemption 2

Visst, jag måste hålla med vissa om att spelbarheten är lite seg. Till en början känns det verkligen hur konstigt som helst att styra karaktären. Men man vänjer sig snabbt! Det här var det första spelet jag klarade av efter ha införskaffat min PS4:a. Det som fastnade kvar i mitt minne efter jag spelade igenom det var hur långt Rockstar har kommit vad gäller story och karaktärer i ett spel. Skulle vilja gå så långt som att kalla detta spel "Gudfadern" storywise. Karaktärerna känns verkligen som en "familj" med egna motivationer och brister. Att man dessutom valde att ge huvudkaraktären tuberkulos och sedan låta honom dö vid en solnedgång till tonerna av Dangelo fick mig att tappa hakan.


2. The Witcher 3

Spelet som jag till en början ogillade. Men sedan lärde mig att älska ju mer jag spelade. Det här spelet är sjukt långt om man räknar med alla expansions. När det väl tog slut kunde jag inte låta bli att sakna det. Jag ska nog börja spela en andra runda under min ledighet. För att återuppleva Geralts tredje äventyr men försöka få till ett annorlunda slut (jag fick helt klart det värsta slutet). Hearts of Stone var nästan bättre än själva huvudäventyret enbart pga karaktären Gaunter O Dimm (666). Blood and Wine kändes mindre bra men ändå fantastiskt.

1. The Last Of Us 2

Det mest kontroversiella spelet någonsin? Kolla bara på metacritic användar-betygen. För mig är det ändå helt ofattbart hur man kan såga ett helt spel enbart pga gnäll som till exempel "Joel dog på ett dumt sätt" eller "Abby är för biffig". För mig personligen levde spelet upp till förväntningarna. Ett mörkt, dystert, spelmekaniskt perfekt spel men ett underbart soundtrack. Att Naughty Dog vald att ta kål på Joel var ett genidrag. Jag tyckte att det var helt rätt att ta död på honom på ett så ett brutalt sätt också. Jag tappade kontrollen och började smågråta när det inträffade. Jag kände precis som Ellie ett hat mot Abby och ville hämnas- och inte ett hat mot Naughty Dog. Hur ofta blir man så påverkad av ett spel? Jag beundrar Naugthty Dogs förmåga att spela med mina känslor som inget annat spel någonsin gjort tidigare. Att man sedan var tvungen att spela som Abby och sedan möta Tommy en nervkittlande bossfight var briljant. Slutet kunde ha varit bättre, dock. Ser fram emot uppföljaren!

Tröstpriser:

Zelda: Breath of the Wild.

Bästa Zelda spelet för mig är fortsatt Twilight Princess. Detta spel kändes lite för ensamt och tomt på något sätt (kanske för att man inte hade en partner med sig under äventyret?). Friheten var en nice touch men tyckte att storyn fick ta lite stryk pga detta.

Dragon Quest XI (Switch)

Har inte lyckats slå sista bossarna än! Behöver grinda mer (rookie jag vet). Riktigt bra JRPG, bättre än Persona 5. Bra karaktärer, mysig story, mycket frihet men ändå linjärt på något sätt.

Mario Odyssey

Första Tim Burton-inspirerade "världen" med hattarna  är magisk, helt klart min favorit. Bättre gameplay går inte att hitta i ett spel.

Mario Kart 8 och Super Smash Bros Ultimate

Förra generationens bästa multiplayer. Alltid kul att spela ihop med vänner.

HQ