Svenska
Blog

Låt mig berätta om ett spel jag gör.

Skrivet av Snake_Nox den 6 februari 2019 kl 21:21

Mitt spel som jag arbetat på sen juni 2017. Samtidigt som jag jobbar, har jag lärt mig koda, arbeta med Game Maker Studio 2, och "försöka" bli bra på animation, sprite art etc.

Kontrollen är nästan precis som Mega Man Zero. Jag försökte emulera det så gott jag kunde, in i minsta detalj, och jag har gjort ett nedrans bra jobb med det, för det spelar exakt som MMZ. Vilket var mer för att lägga en bra grund, än att faktiskt ha det fungera så i slutprodukten.

Spelet ska vara ett slags Bossrush spel. Fast du kan välja vilken boss du vill direkt från start, förutom vissa story bossar. Fast det är inte bara bossar på samma sätt som Mega Man har, till exempel. Några ska vara en vanlig boss, andra en plattformsbana med en liten boss i slutet, pussel bana med boss som tema (utformat som en boss men mer ett pussel), och kaaaanske en slags rytm minispel, om jag faktiskt kan koda upp nått spelbart.

Men yeah, så jag skapade just en detaljerad animation på ett enormt orm monster som rör sig från ena sidan till den andra (ni ser en liten del av den i min Banner). Men när jag blev klar med hela animationen så insåg jag att bara ha Mega Man Zero gameplay passar inte till vad jag vill göra. Så just nu arbetar jag på att rita om min huvudperson, vilka vapen hon ska använda och hur gameplayet ska vara. Dodge funktion? Parry? Magi system? Jag vet inte vad som är bäst. Jag måste tänka på att inte använda för många knappar heller.

Jag skulle vilja ha ett magi system som i Kingdom Hearts 1, speciellt med Healing som focus, men med Keyboard så skulle det fungera illa, tror jag. Visst, om ja kör med gamepad, men inte alla har det. Så det har jag att bestämma innan jag gör fler bossar (animation har jag kul med ändå). Fast kläder är en svaghet fortfarande ;p

HQ

Yo! Nån som just skaffat Advance WarsGroove?

Skrivet av Snake_Nox den 3 februari 2019 kl 18:49

Jag är ett stort Advance Wars fan, och damn, jag köpte en Switch nästan exklusivt för Wargroove. Sett fram emot det så länge. Så ville bara checka in om någon på GR lirar det också. Ska nog skapa nån tråd på forumet och starta upp lite matcher.

Well, hittils är Wargroove väldigt trevligt. Den största positiva överraskningen har varit Custom Campaigns. Spelade en fan-gjord (tror jag) story som hette Castaways, och det känns som riktigt bra content som kan skapas med motorn. Det finns lite buggar och konstiga val med hur man sätter upp matcher och så, men inget fööör hemskt.

Men so far, riktigt nice. Ragna är otippat min favoritkaraktär, mest för att hon påminner väääldigt mycket om Undyne från Undertale. Annars är det rätt charmigt att spela som en hund.

Yo! Nån som just skaffat Advance WarsGroove?

HQ

Gaah! Fakking val!

Skrivet av Snake_Nox den 8 september 2018 kl 16:59

Val imorrn. Vet fortfarande inte vem jag röstar på. Alla är så korkade. Jag är i princip centrist, men lutar aningen åt vänster. Men vi har inga sådana parti. Det är super vänster, eller super höger. Så vad värderar jag?

Mycket Mer Miljösatsning
Mindre invandring
Mer sammarbete med EU, bidrag etc,
Förbjud Tiggeri
Ge tiggarna minimi bidrag som ersätter vad dem skulle fått om dem tiggt, så dem kan göra något produktivt istället.
Inga könskvoter eller stats-feminism (usch)

Jag spretar åt alla olika håll. Jag håller typ med alla partier 45%, med Vänsterpartiet som minst (35%).
Så jag resonerar att jag vill få det jämt mellan vänster och höger. Om rödgröna vinner så vill jag rösta på Moderaterna, och om Alliansen vinner vill jag rösta på Miljöpartiet. Lite sammarbete och kompromisser mellan blocken. Men damn, MP och M är ganska stor klyfta mellan värderingarna, och jag velar mellan båda dem.

Troligtvis blir det MP ändå. Men jag skulle ljuga jag kallade ett lätt beslut. Men vem vet, jag kan lika lätt vela tillbaka till M tills imorrn. Fakking val, Amirite??

Star Ocean 3 kommer till PS4!!! Köp det.

Star Ocean 3 kommer till PS4!!! Köp det.

Skrivet av Snake_Nox den 17 maj 2017 kl 23:58

https://www.destructoid.com/star-ocean-till-the-end-of-time-will-be-releasing-on-ps4-next-week-436618.phtml

Jag kan inte hjälpa det. Det är mitt absoluta favoritspel någonsin (stal halva mitt namn från Albel Nox).
Och det kommer släppas till PS4 med trofeer och bättre upplösning. Jag svimmade nästan.

Köp det, jag lovar, det är riktigt jäkla bra. Röstskådespelet är, för det mesta, helt fantastiskt.
Bästa delen i serien. Bar none.

Save Fair Use NOW!

Skrivet av Snake_Nox den 1 april 2016 kl 01:17

Jag vill bara dela med mig av lite information om att USA's regering vill ha feedback fram tills i morgon natt, om vad som är fel med DMCA.

Ni som inte vet vad jag pratar om, en kort sammanfattning. Youtube samt många andra sociala medier har fått censur attacker från företag och privatpersoner under en längre tid, men har börjat bli mer och mer uppdagat. Flera Youtube kanaler har blivit nedstängda, fått pengar indragna/stulna pga falska DMCA nedtagningar. Till och med videor som inte ens har något upphovsskyddat material blir nedtagna eller värre.

Som sagt så vill jag bara dela mig mig en länk till Channel Awesomes Youtube kanal. Doug Walker (Nostalgia Critic) uppmanar användare att ge feedback till regeringen. Även icke-amerikanska invånare kan göra detta, och detta påverkar såklart alla utanför USA också. Men det är bara fram tills slutet på Fredag 1 April (Inget April skämt) som man kan vara med och påverka. Så om ni vill, kolla in länken och fixa Youtube.

Doug Walker pratar om #WTFU: https://www.youtube.com/watch?v=zVqFAMOtwaI
Save Fair Use NOW: https://www.youtube.com/watch?v=NoIL5qUI1p8