Svenska
Elfen Lied - Bättre än Naruto...

Elfen Lied - Bättre än Naruto...

Haha, livet är bra härligt eller hur? Läs inte vidare och se animen om du vill ha det så (ironi)

Ja, det var ett litet tag sen, förra veckan eller så.
Jag hade bara hört titelmelodin, och den förtrollade mig, den bästa i en anime någonsin. Ni vet vad jag talar om. Elfen Lied. Denna anime är nog den bästa jag sett, förmodligen bättre än Naruto som inte är lika underhållande längre då alla jutsus kan kännas... Gamla.

Det här är något helt annat än vad man brukar se, en klass för sig, så att säga.
Men ett varningens finger ges. Detta är inte en anime för känsliga tittare då såväl avhuggna lemmar och nakenhet förekommer i stora skalor. Men jag bryr mig inte, tro mig, jag har sett värre, seriöst. Hade dessa element inte funnits hade det här inte känts lika unikt. För det här är unikt. Allting finns där, drama, sorg, en smula glädje, även en gnutta action (Det är oftast ingen action, bara slakt) och en inspirerad story. Rekommenderas ej för de lättgråtande då denna anime är den första som faktiskt lyckas få en att känna sorg, tro det eller ej. Elfen Lied känns aktuell en smula, och ger en många saker att fundera över. djurplågeri, hemska pedofiler och aga förekommer i serien, som en annan varning.


Om du hatar övervåld, är känslig för nakenhet, är en glad person som vill ha det som det är och inte vill ha något sorgligt att tänka på, ber jag dig leta vidare. Men om du som jag och många andra inte alltid är lyckliga, plz se ett par avsnitt och se om ni också gillar det!


Ack så kort, men fy tusan vad vackert o bra det här är!

HQ
HQ
Jag är besviken...

Jag är besviken...

Det var bättre förr säger man... Till 90% stämmer det, mindre om det fortsätter som det gör. Jag pratar om spelkvalitet.
Visst har jag fått njuta av stortitlar som Super Smash Bros Brawl, Super Paper Mario, Super Mario Galaxy, och Little Big Planet (Har spelat det massor hos min farbror!), Men spel som Chrono Trigger och Super Mario Bros 3 går inte att göra igen. Jag vill ha gammalt spel, med "nytt allt". Det enda spelet som finns är Mega Man 9, annars finns det bara remakes på gamla spel (vilket ju är toppen!)

Mega Man 9 och Chrono Trigger var två tappra försök, som gav mej nostalgiorgasmer bara genom att se 8/16-bitars grafiken. Men 2 spel bland tusentals titlar, hur obetydligt är inte det?

Jag lever inte i det förflutna. Jag vill bara att spelmakarna ska satsa på ett bra och säkert kort; Nya spel med 8 eller 16 bitsgrafik. Det görs för få just nu. "Gå till Virtual console, ladda ner en emulator" Har jag fått höra. Men dom förstår inte mig... Det är inte samma sak.
Jag vill ha nya spel med gammal pixelgrafik.

Kan inte Nintendo göra ett nytt pixel-Mario? (Inte som "New Super Mario Bros.) utan som 3:an? Konami! Gör ett Castlevania! Square- Enix! Gör ett ny-gammalt RPG!

Åh just det ja! jag glömde... DOM ORKAR INTE MED DET!!! Allt spelmakarna tänker på är pengar. Inte vill dom tillfredsställa såna som jag? Om dom släpper ett gammalt spel i ny-form brukar det 99% av gångerna finnas olika tillägg, som dom där uppfödningsbara djuren i Chrono Trigger, eller designen på New Super Mario Bros.

Jag säger inte att tilläggen är dåliga, men dom förstör mycket av känslan att spela ett spel som man känner igen det!

Jag kritiserar inte heller dom nya spelen. Dom flesta av titlarna sparkar häst!!!11ett!
Det enda jag vill ha är ett par nya spel, i gammal tappning.

PS: Skippa kommentarer som: Du lever i det förflutna, så slipper jag sitta på min stol och ha en hel dag förstörd (som annars förstörs av en jag känner eller spelen jag har)


Bilden har jag bara för att jag blev så överraskad första gången jag såg denna gigantiska pixel-Mario när jag spela Super Paper Mario... Ah! du ljuva nostalgi...

Hyllning till Chrono Trigger

Hyllning till Chrono Trigger

Final Fantasy 7 är överskattat. Det framstår nästan som lamt när man jämför med tidernas bästa rollspel: Chrono Trigger.
Kusinen Jonas hade år 2001 importerat ett SNES, med Chrono Trigger och Super Mario World.
Först prövade vi såklart Super Mario, han är ju alla(h)s favorit. Efter en veckas Mario äventyr hade vi klarat av det mesta. Då bestämde vi att vi skulle ta och testa det där Chrono Trigger, som såg sådär halvskumt ut. Ingen av oss hade hört talas om det, skäms på oss!

För när vi satte igång det såg man den där pendeln som drog fram och tillbaka. Sen startade MUSIKEN! Ett av tidernas mest välkomponerade musikstycken som gjorts, vi var helsålda! Resten av spelet innehöll tidernas bästa soundtrack... NÅGONSIN!!!

Och sedan, när vi startade spelet, möttes vi av underbar pixelgrafik, som nog var ett av dom snyggaste spelen till SNES! Secret of mana kan slänga sig i väggen!

För att göra en lång historia kort; vi satt med det i ett halvår (inte på raken) , spelade det om och om igen, allt för att hitta alla gömda slut, hemligheter och njuta av Squares mästerverk.
Ett RPG som Chrono Trigger kommer aldrig att finnas igen...

Snart ska jag köpa nyversionen på DS (på mitt nyinskaffade DSi) och se om det går att få tillbaka nostalgikänslan!

Tidernas bästa spel!

Tidernas bästa spel!

Det här är ingen nummerordning, men alla dessa spel har hänfört, eller roat mig ENORMT mycket... Skriv gärna en egen lista!

Ico
Tekken 3
Final fantasy 4,7,8,9,10 och 12
Shadow of the colossus
Super Mario Galaxy
Super Mario Bros. 1 och 3 och SMB World
Kingdom Hearts 1-2
Alla Mario Kart
Elder Scrolls IV Oblivion
Fallout 3
Crash Bandicoot 3
Alla Super Smash bros.
Naruto CONR
Mugen (Håller för alltid)
Street Figher 2
Alla Paper Mario
Mad World
Resident Evil 1-4
Alla Guitar hero, utom Ds-versionen, Aerosmith och The 80´s
Grandia
Dark Cloud
Megaman 2
Zack & Wiki
Castlevania 64
Mario Party 1-5
Alla Zelda spel utom 2:an och Links Awakening
Alla Kirby spel utom Air ride och Ds spelen
Lost Winds
World of goo
Chrono trigger
Little big planet
Spyro 1-3
Sonic 1-3
Call of duty 4
Bioshock

Äh! Jag skriver mer titlar snart!

Tyvärr hade jag halvkass spelsmak när jag levde i PSX eran, så jag fick aldrig chansen att spela Bl.a Metal Gear och Alundra *Plågar mig själv för min dumhet*

Lol på er

O till nästa vecka: Fålukörv!