Svenska
Doom är skitigt snyggt!

Doom är skitigt snyggt!

Skrivet av sQuille den 7 december 2017 kl 21:20

Trots den actionspelsnörd jag är så har jag ännu inte lirat Doom, tills nu. Doom är för mig något som ska avnjutas på PC, jag kunde skaffa det till PS4 men det kändes inte rätt helt enkelt. Nu, förra veckan så byggde jag ihop nya datorn och trots att det inte är världens monsterdator så spöar den skiten ur allt vad Xbox One X heter.

Ett av de första spelen jag tänkte spela var just Doom som jag idag köpte. Startade spelet och gisses, här snackar vi någon sorts svart magi som ID Software har lyckats med. Att hur de lyckats få den otroligt snygga och detaljfulla grafiken att rulla på i 140-200fps, allt inställt till max på Ultra är för mig en gåta. Vad jag vet är att det gör underverk på min 144hz-skärm då fpsen nästintill aldrig dippar under de 144fps som skärmen kan leverera.

Jag tänkte även testa att spela i 4K på TVn då jag vet att datorn klarar 4K i 60fps på Doom. Tror dock inte alls att det kommer kännas lika bra som de 144fps jag lirar i på PC.

Gears of War 4 samt The Witcher 3 kommer nog bli nästa spel att testa på nya burken, Assassin's Creed Origins fick jag med moderkortet men har det ändå till PS4 så det tänker jag nog inte lägga någon tid på. Har du några andra spel att rekommendera för att hårdtesta en ny dator?

HQ