Svenska
Assassin's Creed: Origins, AC-spelet jag väntat på

Assassin's Creed: Origins, AC-spelet jag väntat på

Skrivet av sQuille den 7 november 2017 kl 21:13

Har nu säkert mellan 15-20 timmar spelade i Assassin's Creed: Origins och tänkte lufta lite åsikter jag har hittills från spelet. Har precis nått level 20 och kommit till Giza och so far så är jag jävligt imponerad, detta är troligtvis det bästa Assassin's Creed-spelet sedan 2an och då har jag spelat alla spelen, förutom Rogue och de bärbara spelen. Här kommer lite punkter på saker som jag finner bra och dåligt.

Bra story: Spelets story känns riktigt bra och huvudkaraktären Bayek känns både trovärdig och personlig. Når inte upp till Assassin's Creed 2-spelen med Ezio's historia, men helt klart i samma liga som Black Flag och ljusår framför de övriga.

Sinnessjuk grafik: Detta ÄR det snyggaste spelet med öppen spelvärld, punkt slut. Trodde aldrig i mina dagar att Horizon skulle möta sin match såhär snabbt i kampen om det snyggaste open world-spelet men det får helt enkelt känna sig besegrat. Både det tekniska och designen är utav ren toppklass och världen känns riktigt detaljrik, det är svårt att inte bli imponerad.

Sinnessjuk grafik 2: I måndags så släpptes HDR-patchen till PS4, vilket lyfte spelet ännu mer. Inte minst när man spelar på natten och ser facklor och andra ljuskällor lysa upp riktigt starkt, skarpt och fint medans det övriga mörka fortfarande är fullt med detaljer, en effekt som ger en riktigt häftig kontrast. Som jag tidigare skrivit, 4K kan slänga sig i väggen, HDR ÄR det nya. Om vi ska gå in på mer av den tekniska biten så gör PS4 Pro även ett bra jobb på en 4K TV. Frameraten håller sig stabil med några kännbara dippar ibland, inget som förstör spelupplevelsen.

Sidouppdrag på en helt ny nivå: Ja, det märks att många timmar och pengar har tagit fram detta spel för inget annat spel jag spelat har så omfattande, varierade och intressanta sidouppdrag som detta. Alla sidouppdrag har en story både med egna karaktärer och manus. En sak som jag hoppas fler sandlådespel helt klart tar efter för denna punkt är löjligt bra.

Buggigt värre: En sak som är jobbigt är helt klart buggarna, hästen fastnar, gubben fastnar och spelupplevelsen känns ibland inte så jättepolerad. Det har gått till den gräns att man ibland inte blir förvånad när man stöter på en bugg i spelet.

AI under all kritik. Man ser helt klart att fokuset inte lagts på AI, den är rent ut sagt bedrövlig. Fienderna har ett ologiskt tänk och är ibland de smartaste idioterna på denna planet. Även eskortuppdragen kan stundtals bli gråtfärdiga då de man hjälper kan ibland ta helt orimliga vägar. Uppdrag där man får med så kallad hjälp av andra soldater kan förstöra spelupplevelsen då du inte kan spela som en osynlig ninja utan dom drar åt sig mer uppmärksamhet än en elefant. På något sätt så känns detta ett steg bak från tidigare spelen. Djuren i spelet har typ bättre AI än gubbarna, och då är det illa.

Assassin's Creed: Origins känns helt klart som ett spel jag kommer 100%a och ta platinum trofén på. Trots buggarna och den värdelösa AIn så vill jag spela mer, detta då alla de andra punkterna är helt fullkomligt lysande. Det kändes helt klart som att spelserien behövde ett års paus, inte bara för att höja suget efter Assassin's Creed, utan även för att stora spel kräver många timmar i utveckling. Och det bevisar just Origins. Hittils så känns det som en stark 8 av 10.

HQ