Svenska
Blog
Därför köpte jag en Mac Mini med intelprocessor

Därför köpte jag en Mac Mini med intelprocessor

Skrivet av ragnevi den 14 februari 2021 kl 04:41

Om jag skulle rekommendera någon att köpa en ny mac skulle jag inte rekommendera någon att följa mitt eget beslut. De nya macarna med M1-processorn är verkligen ett steg framåt för Apple.
Det märks, de hyllas överallt. Det märks också på begagnatmarknaden dit alla rusat för att sälja sin äldre maskiner för att köpa en av de nya. Vilket det gör att det går att hitta fynd som du inte gjort annars.
Det var dock inte den enda orsaken till att en Mac Mini modell 2018 med intel-processor landade på mitt skrivbord, när pandemin slog till insåg jag att jag behövde kunna rendera ut filmer hemma, vilket gjordes att en Razor Core X eGPU med ett Saphire Vega 64 8 Gb inhandlades.
Som de flesta uppmärksammat har inte de nya macarna stöd för eGPU och oklart om de kommer att få det. Jag kör också Parallells med Windows då jag har ett fåtal program jag använder där som inte finns för mac. Samtidigt så har inte många program optimerats ännu, bland annat Adobe-sviten och även om den verkar fungera oerhört bra så kommer den flyta på bättre på min Mac Mini som dessutom är den sista modellen som du kan trycka i RAM-minne själv och som bestyckats med 64 GB. De extra USB-C portarna har dessutom bestyckats med 2 externa SSD på 500 GB och 2 TB styck.
En billig 4K skärm i 32" storlek och jag hade en perfekt utrustning för videoredigering hemma och när denna burk inte orkar längre så ska det bli spännande att se vad Apple lanserat. Dock är detta inte något som jag skulle rekommendera till någon annan.
Gör inte som jag!

HQ