Svenska

Best of Godis

Skrivet av putterman den 19 mars 2019 kl 15:47

Ah godis. Denna oerhört nyttiga, men samtidigt supersmarriga mirakelkost vi alla älskar. Jag ska dock säga att jag själv är mer för snacks än för godis, men det finns några riktiga fullpoängare i godisväg som jag älskar. Det som jag gillar bäst är oftast choklad, men det finns några undantag, som ni kommer märka av nedan. Petter hade en märklig lista. så vad skulle ni hitta i min påse om jag fick köpa fem sorters lördagsgodis? Läs vidare och se!

5.Hockeypulver Surt
Femma på min lista finner vi en ganska utdöende klenod! När jag var liten fanns Hockeypulver att köpa i stort sett överallt. Det övergick sakta till att mest finnas på specialiserade godisbutiker och bowlinghallar, för att under en ganska lång tid i min period verka vara något som bara gick att beställa från internet. Men så för en tid sen, när Dollarstore slog upp sina portar i min hemstad, så återupptäckte jag detta underbara godis. Jag köpte 15 dosor på en gång, 10 sura och 5 med "fizzy bubble"-smak. De sura var slut på en vecka. Jag fullkomligt avgudar detta godis. Det är inte för surt, men ändå tillräckligt för att jag ska få den härliga surkänslan. Folk borde köpa mer hockeypulver, för det är fasen livet!

4. Romerska Bågar
Som jag nämnt ovan så är choklad mitt generella favoritgodis. Apelsin är min favoritfrukt (en av dem iaf). Slår man ihop dessa två så får vi fantastiska romerska bågar. Mixen av choklad och apelsin är verkligen helt perfekt, det är inte utan anledning som jag tycker Marabou Apelsinkrokant är den godaste Maraboun, och Romerska Bågar är denna mixen i perfektion. Gillar man både apelsinchoklad är Romerska Bågar det enda riktiga valet enligt mig.

3. Marianne
Samma princip som på de Romerska Bågarna. Choklad är gott, pepparmint är gott och tillsammans blir de supergoda. Pepparmint ensamt kan bli lite tråkigt och jag tycker att mycket mintchoklad har en alldeles för stark smak utav minten. I Marianne får du en svag hint utav mint i bakgrunden, och det är perfekt enligt mig.

2. Center
Världens godaste choklad heter Center. Inte Plopp, utan Center. Många tror inte att det finns någon skillnad men för mig är det tydligt att Centers fyllning inte är lika extremsöt samt att det är något mer trögflytande och har den där perfekta konsistensen som man vill att kolafyllningen ska ha. Vanligtvis när jag köper lördagsgodis så består en tredjedel av påsen utav denna choklad, minst.

1. Fizzy Pop
Överlägsen. Utklassning. Superlativ. Perfekt surhet, perfekt bubbelgumsmak, perfekt godis. Fizzy Pop är bäst, utan någon som helst utmanare i närheten.

Best of Godis

Det får bli minst en påse sådana här läckerbitar till helgen.

HQ