Svenska
Blog

Mera frågor angående importen

Skrivet av psIII den 25 maj 2014 kl 22:54

Nu är jag tillbaka igen och jag har några frågor. Så mina saker har äntligen anlänt till Sverige. Fick information om det igår att den har anlänt till Sverige. Tydligen så kunda jag tracka mitt paket hos posten.se och så här stod det:

5/24/2014 6:49 PM STOCKHOLM EMS The item has arrived from abroad to Posten´s international terminal for sorting

5/24/2014 9:19 PM STOCKHOLM EMS The item will be dispatched onwards for delivery to the recipient

Har jag kommit undan tullen?

HQ

Frågor om import

Skrivet av psIII den 16 maj 2014 kl 20:01

Hej igen. Så några dagar sen frågade jag om Paypal hur det funkar osv. Nu så har jag beställt några paket. Men sen slog det mig. Jag kommer eventuellt få betala tull och moms för varorna jag har köpt. Så jag köpte en PS Vita, fast det är en modifierad Vita med en HDMI uttag. Det var anledningen till att jag ville köpa det. Så konsolen kostar:

$413.99 + Shipping ($29.99) (vilket blir omkring 2,717 SEK för konsolen)
en stereo sladd som kostar $4.68 + Shipping ($29.99), vilket blir 226kr
och en till sak för $35.80 + shipping ($31.50) vilket blir 440kr.

Men sen så slog det mig att eventuellt, kommer man betala tull och moms (om man har tur, så kan man komma undan med tullen). Momsen är 25% för alla varor du importerar från ett land utanför EU. Men det som skrämmer mig är tullen.


Ja, jag tänkte inte på detta innan jag beställde all det här.


Det som jag undrar om är priset för ta in varan till Sverige genom tullen. Jag har hört att det kan bli väldigt dyrt med tull. Men om man har tur, så går det att komma undan det.


EDIT: Glömde tillägga att säljaren jag köpte mina saker från ligger i Japan. Jag har hört att man kan komma undan om man bestället från Asien. Fast andra säger att man ska betala tull + moms.

HQ

PayPal frågor

Skrivet av psIII den 12 maj 2014 kl 15:32

Hallå där. Nu är det så att jag har bestämt mig för att köpa en vara på internet. Onlinebutiken som säljer varan är utländsk och priset för varan är i $. Så jag har en fråga. När jag överför pengarna till ett paypal konto för första gången och jag vill växla kr till $, kommer de ta extra betalt för det? Om ja, hur kommer de ta betalt för valutaväxlingen?


Tack

Angående VGP (igen)

Skrivet av psIII den 21 augusti 2013 kl 12:57

Ursäkta mig för att jag gör flera bloggar om detta. Men jag börjar bli orolig. Idag är det ungefär 7 dagar sen jag har fått bekräftelse om att mitt spel har skickats. Tills idag har jag varken fått det i brevlådan eller ens ett brev påminelse om att hämta ut spelet vid närmaste posten eller om Posten i Sverige har ens skickat det till mig.

Jag börjar bli orolig. Har ni kanske någon anning om vad som pågår?

En till fråga angående Videogameplus

Skrivet av psIII den 16 augusti 2013 kl 13:57

Hejsan, några av er kanske känner igen mig från förra gången jag frågade om VGP, men nu kommer det mer frågor.

Jag har fått en mail att mitt spel har skickats sedan Tisdag. Tills idag har spelet inte kommit än. Jag tänkte kanske dem har åkt på en tullavgift? Om detta kan vara anledningen, kommer dem ta pengar från mig?

För att min farsa använde E-kort när vi skulle köpa spelet, så jag är inte helt säker om det kommer fungera.

Tacksam för svar.