Svenska
Blog
Kycklingbullar i syrlig gräddsås

Kycklingbullar i syrlig gräddsås

Skrivet av Petter den 13 april 2021 kl 15:42

Dagens lunch blev en sen sådan. Och lång. Jag ställde mig helt enkelt och lagade en an mina favoriträtter, som jag nyss ätit upp, och tänkte (i brist på annat) dela med mig av hur jag gör. Kycklingköttbullar är för min del alltid de godaste köttbullarna då de blir "lättare", mjukare utan att falla isär och fräschare smaken än allt vad nöt/gris-kött heter, därför älskar jag denna rätt innerligt.

Jag blandar kycklingfärs med pressad citron, rivet citronskal, finhackad schalottenlök, svartpeppar, salt, persilja, riven parmesan, en äggula, ströbröd och grädde. Låter allting svälla tillsammans i tio minuter efter att jag blandat ihop det, steker sedan bollarna som jag format på medelvärme i massor av smör. I samma veva steker jag mer lök i olja i en annan stekpanna, höjer värmen och slår på vitt vin, kokar bort alkoholen, skruvar ned tempen, häller i en skål kycklingbuljong, en tesked soja, grädde, persilja, lite oregano, salt, peppar och pressad citron. Låter såsen sjuda 5-6 minuter innan jag lyfter över de gyllenbruna bullarna och låter allting puttra tillsammans i 7-8 minuter medan pastan kokar. Done.

HQ