Svenska
Blog
Den bästa gaming-TV:n till din Xbox Series X / PS5

Den bästa gaming-TV:n till din Xbox Series X / PS5

Skrivet av Petter den 16 november 2020 kl 14:04

Det pratats just nu väldigt mycket om vilken ny TV man ska köpa för att kunna få ut det mesta ur sin nya konsol. Det pratas om HDMI 2.1, om 120 Hz-paneler eller inte och om inbränningar mer än vad det pratats om vettig tone mapping, inout lag, bra eller usel interpolering, ljusuniformitet, ansikontrast, rörelsehantering eller färgneutralitet och i slutändan tänkte jag, som är den som recenserat 99,9% av alla TV-skärmar här på Gamereactor genom åren - lägga in en slutgiltig kommentar i denna diskussion.

Den bästa TV du just nu kan köpa för att få ut så mycket som möjligt av din Xbox Series X eller Playstation 5 är utan tvekan LG CX OLED. Det finns liksom inget annat sätt att säga det på och jag skulle vilja påstå att konkurrenterna idag inte ens ligger särskilt nära sett till gaming och hur denna skärm mer eller mindre optimerats mot våra nya konsoler. Det har rapporterats om att LG CX har vissa mindre mikrobekymmer med variabel uppdateringshastighet och det gäller ju även Sonys OLED:s, Philips och Panasonics eftersom subpixel-teknologin måste ställas in på att optimalt hantera en frekvens, såklart. Detta är dock ett lika stort icke-problem som nu blåses upp bortom all rimlighet av folk med begränsad koll på vad det innebär. Precis samma sak som med inbränningsrisken, enligt mig.

Jag kör min PS5:a och Series X-konsol i 120 Hz på min LG CX och har inte sett tillstymmelse till "black crush" eller någon slags uniformitet när uppdaterringsfrekvensen varierar. LG-skärmen är dessutom klart bättre än min snordyra Sony LED på att skala upp 1080p-menyerna på Series X så att de inte ser fullt lika lågupplösta ut i förhållande till de native 4K-spel jag spelar, och LG CX gör ett bättre jobb med både skärpa, kontrast, rörelser och svärta. När det gäller inbränningar kan jag återigen bara referera till min simulatorrigg där jag kör tre stycken LG CX 55" som inte sällen står på och visar upp exempelvis Dirt Rally 2.0 i fem timmar, i sträck. Minst. Inklusive en kritvit hastighetsmätare i ena hörnet på mittenskärmen, såklart. Och jag har aldrig sett tillstymmelse till inbränning, på någon av mina nio OLED-skärmar (totalt sett, genom tiderna).

Litar du inte på mig, lite då på HDTV Test; Länk

HQ