Svenska
Blog
Noterat (8/8 2020)

Noterat (8/8 2020)

Skrivet av Petter den 8 september 2020 kl 10:44

Allt gammalt ska släppas till de nya konsolerna
Jag begriper natuuurligtvis varför en himla massa populära storspel till PS4 samt Xbox One nu ska konverteras och släppas till PS5 och Xbox Series X. Easy-monei, som ungdomen säger. Sewoosch-seewosch! Ta nåt gammalt, porta skiten, stoppa in lite grafiskt lull-lull och kräv 699 kronor för en produkt som redan inneburit finfin vinst. Grand Theft Auto V och The Witcher 3 är bland annat redan spikade och även om detta är föga förvånande, tycker jag att det är tråkigt. Vi slapp Ice Climber, Balloon Fight, Metroid och Mach Rider till Super Nintendo. Vi slapp Altered Beast och Bonanza Bros till Sega Saturn och vi slapp Jumping Flash samt Wipeout (1) till PS2. Låt oss få nya spel till de nya konsolerna även denna gång, enbart. Tack!

Rasistkortet spelas hejvilt i filmvärlden
Rasismen i USA, demonstrationerna, upploppen, polisvåldet, förtrycket... Har naturligtvis inte gått någon förbi. Förjävligt, är ju vad det är. Såklart. Saker måste åtgärdas, förändras... Något måste givetvis ske. Det som jag däremot inte tror hjälper någon, någonstans, är när bandwagon-gnällspikar som exempelvis Star Wars-skådespelaren John Boyega samt Justice League-stjärnan Ray Fisher drar raskortet i deras försök att svartmåla filmstudios som DC/Warner samt Disney. Fine att ni är missnöjda, vi förstår absolut att stress, press och kreativt oliktänkande under en filminspelning kan och kanske till och med bör orsaka bråk, gräl och dispyter. Det förstår vi alla. Men Disneys Star Wars-trilogi sög inte häst på grund av att den mörkhyade karaktären inte fick tillräckligt med dialograder att läsa upp och Warner behandlade inte Ray sämre än någon annan stjärna på grund av hans hudfärg. Det tror jag absolut noll på. Noll komma noll-noll. Det där känns bara så desperat i det läget vi just nu står i.

Ridley Scott vet inte när fansen fått nog
Jag var väl kanske inte en Alien-fansen som ogillade Prometheus samt Alien: Covenant lika mycket som vissa andra på redaktionen. Tvärtom, tror jag. Inga särskilt minnesvärda rysare men helt okej popcorn-rullar. Fansen hatade, dock. Båda två. Vilket torde innebära att Fox (numer Disney) skulle ha tänkt om och kanske gett District 9-gubben pengarna för att genomföra den där Alien 2.5-idén som han gått och ruvat på de senaste sex åren. Men icke. Nu slänger de mer pengar på surgubben Ridley Scott som ska göra ännu en Alien-rulle. Igen. Som jag befarar att ingen kommer att älska. Dags att lämna över, Riddan. Dags att släppa taget.

Minst 6000 kronor för de nya konsolerna
Gårdagens ryktesrapporter om prissättningen på kommande Playstation 5 samt Xbox Series X är intressant, och förhållandevis korrekt - gissar jag. Ingen av dessa maskiner kommer att kosta under 6000 kronor i Sverige, det tro jag inte. För även om framförallt Microsoft sagt att de är villiga att prisdumpa för att nå ut brett, kommer våra svenska plastskatter, kemakalie-skatter, plast-kemikalie-skatter, tullmoms-skatter, momstullskatt-moms-skatter, tullskatt-moms-skatt-momser och tullavgiftskattmomstull-skatter att ställa till det för oss, oavsett.

Dirt 5 försenas - igen
Bra, Codemasters är smarta här. Polish, polish, polish. Efter Grid och Project Cars 3 har de inte råd med en till flopp. Inte för en sekund. Nu hoppas jag att Dirt 5 blir arkadspelet som fansen förtjänar.

HQ