Svenska
Blog

Funderar på att byta bil...

Skrivet av Petter den 8 augusti 2020 kl 18:52

Jag sålde ju min Nissan GT-R R35 där i april. Har saknat den någon enstaka stund sådär, men överlag mycket (mycket) mindre än vad jag hade trott. Kvar är min 2016 års WRX STi som jag älskar och har älskat sedan dagen då jag hämtade ut den. Lysande, lysande, lysande bil - rakt igenom. Men de senaste dagarna har jag börjat fundera på att kanske byta. Kanske. Och det märkliga är att tankarna är skevt snurriga. Utan att egentligen begripa varför.

Jag skulle väl i grunden behöva en större bil, med två barn, packning, prylar och barnstolar. STi:n har fungerat alldeles ypperligt som dagis-droska de senaste fyra åren men jag känner att jag kanske skulle vilja ha nåt som passar min gubbighet, bättre. En gubbil, en stor jävel. Kanske. Ett slagskepp, tänker jag. BMW 745 eller en gigantisk Mercedes med massage-säten. Och dragkrok (haha!). För som husägare (vilket jag varit i åratal men nu med ett gammalt kråkslott snarare än ett nybyggt hus) behöver jag ett släp. Jag behöver en schläääpvagn, för att kunna skjutsa virke, bråte, skräp, lastpallar och annat gorm. Det har jag känt rätt tydligt det senaste åren.

Vi får se, hur det blir. Känner jag mig själv rätt kan jag ha ändrat mig helt om en dag eller två, igen. Det är ju lite så jag fungerar. Men jag ska samtidigt surfa lite, kika runt. Fundera. Subarun är värd cirka 230-250 papp som den står, med knappa 4000 mil på mätaren. Byter jag in den kan jag säkerligen hitta en bättre begagnad jätte-vagn med sluttande cupétak, två meter långt baksäte, massagestolar, gigantisk motor och dragkrok. Haha!

Funderar på att byta bil...

Detta vore så otroligt bisarrt, av mig - att köpa. Och samtidigt så sjukt roligt. Tyskt jätte-slagskepp, som jag kan åka runt i - naken.

HQ