Svenska
Blog

Bäst Hittills 2020: TV

Skrivet av Petter den 31 juli 2020 kl 12:46

André, Putte och Mackan korade det som Gamereactors eminenta filmcrew anser vara de bästa filmerna såhär långt, 2020 och under gårdagskvällen lade vi andra upp det vi tycker är de tio bästa spelen - hittills. Då återstår alltså TV, och den kommer här.

(5) Tiger King: Murder, Mayhem and Madness (Netflix)
Så sjuk. Så otroligt sjuk dokumentärserie, som lämnade mig lika upprymt chockerad som äcklad (och fascinerad). Det finns verkligen folk till allt och denna underbart bisarra sörja är något som alla måste se, även om det i slutändan inte ger något - alls.

(4) The Last Dance (ESPN / Netflix)
Dokumentärserien om Michael Jordan och Chicago Bulls var och förblir så otroligt välgjord och högintressant att även folk som vanligtvis inte bryr sig ett smack om sporten - satt som klistrade. Såhär i efterhand tycker jag det känns trist att Jordan producerade skiten, i stort sett, och lobbade därmed hårt för att endast fina, vackra, goda, glada saker skulle sägas om honom - men det är bagatell-gnäll, här.

(3) The Witcher (Netflix)
Netflix tolkning av polska spelhuset CD Projects superba spelserie var inte perfekt, långt ifrån, men tillräckligt strålande för att trollbinda mig - rakt igenom. Som en mörkare, coolare, mer sammanhängande variant på Game of Thrones, med en superb Cavill i huvudrollen som Geralt.

(2) Defending Jacob (Apple)
Manusgubben bakom den senaste Apornas Planet-trilogins iskallt ursnygga dramathriller med en lysande Chris Evans i huvudrollen, står sig som årets hittills näst bästa TV-serie. Missa inte!

(1) Perry Mason (HBO)
Det trollbinder mig, detta. Och inte bara för att jag anser att manuset är strålande och för att The Americans-stjärnan Matthew Rhys är fenomenal, utan för att tidsåldern och noir-tonen för tankarna till LA Noir, Boardwalk Empire samt Max Payne. En fullkomligt förkrossande bra mordthriller, detta. Och då är det inte slut - heller. Nästa episod släpps om tre dygn (nedräkningen har startat).

Bäst Hittills 2020: TV

HQ