Svenska
Blog

The Witcher (Netflix) - Intryck

Skrivet av Perluck den 20 december 2019 kl 21:53

Tro det eller ej men jag har faktiskt lyckats bencha mig genom hela säsongen av Netflix - The Witcher som idag lanserades. Jag höll hypen nere och var ganska skeptiskt, inte för att jag är emot Henry Cavill som Geralt, snarare för att materialet delvis baserats på ett spel.

Ja jag vet, det är trots allt böcker som spelet baserades på, men populariteten idag kan man tacka spelserien för. Så hur var det då? Det blev aldrig riktigt så illa så att jag stängde av utan jag fortsatte mysa mig genom första minut till sista med någon enstaka bensträckare och tid för föda.

Utan att gå in på detaljer och riskera spoilers så fattar jag mig kort. Henry Cavill fungerar som den hårda, något muntra *host* Geralt, men är det någon jag verkligen beundrar i castingen är Freya Allan som spelar Cirilla/Ciri - för att vara så ung, med den roll hon har i serien, skiner hon och jag kan bara hylla denna perfekta casting.

Många var oroade över just castingen men det är ironiskt nog det minsta jag har problem med. Mina problem ligger i berättandet och hur man hoppar mellan tidslinjer, det förvirrar, mycket är oklart, och utan direktiv måste man istället arbeta för att få allt att klaffa. Värt att nämna är att jag inte läst originalberättelserna...

Det är just det här jag oroas över, hur mycket som är oklart, och hur mycket som förväntas av tittaren. Hur tolkas allting utifrån någon som inte spelat spelen, inte läst böckerna, och inte vet någonting som ovannämnda universum.

Framförallt är det detta som serien plågas av, mycket är ojämnt, men mycket är också bra. Flertal scener och några avsnitt står ut i såväl produktion som manus. Jag fick det jag förväntade mig, effekterna fungerar, är det supersnyggt? Nej. Men det duger gott och väl. Dessutom måste jag hylla koreografin - Geralt kändes verkligen brutal när än svärdet användes.

Har du ingenting bättre för dig så kanske du ska ta dig en titt?

The Witcher (Netflix) - Intryck

Jag är nöjd, kunde varit bättre men jag är nöjd

HQ