Svenska
Blog
Exakt varför Batman v Superman suger

Exakt varför Batman v Superman suger

Skrivet av Oxpost den 2 december 2020 kl 12:14

Jag såg filmen på bio när det väl begav sig, och redan då avskydde jag skiten. Snyder, som en gång i tiden faktiskt kunde trycka ur sig något som kan kallas kvalité, har de senaste 10 åren cementerat sitt rykte som en av de minst begåvade regissörerna som faktiskt får ha hand om påkostade projekt.

Skälet till det stavas yta, lite mer yta och en fullkomligt bristande förmåga att på ett respektfullt sätt förvalta det grundmaterial han har hand om. I Batman v Superman är denna totala avsaknad av fingertoppskänsla mer påtaglig än någonsin förr. Batman dödar folk, Superman dödar folk och visar inte upp någon som helst medmänsklighet (karaktärens kanske viktigaste, och mest definierande drag) och Lex Luthors plan är så korkad att klockorna stannar.

Jag skulle kunna fortsätta, men det hade blivit alldeles för babbligt. Istället överlåter jag den fullkomliga dissekeringen av denna styggelse till en av mina favorityoutubers: Cosmonaut Variety Hour. Det tar 40 minuter för honom att på allvar visa hur extremt dålig förståelse Snyder har för karaktärerna han försöker presentera, och varenda sekund är underhållande som tusan. Ta en kik och se om ni håller med. För det gör jag!

HQ