Svenska
Blog
Assassin's Creed Valhalla ser inte bra ut

Assassin's Creed Valhalla ser inte bra ut

Skrivet av Oxpost den 13 juli 2020 kl 09:45

Jag menar såklart inte grafiskt här. Såväl ljussättning som texturer och karaktärsmodeller ser fantastiskt ut (om än något stela animationer vad gäller just modellerna). Jag syftar till själva gameplay-aspekten.

Jag fastnade aldrig för nystarten som var Origins. Jag uppskattade försöket att göra något nytt för att fräscha upp serien, något som definitivt behövdes, men idiotisk och fruktansvärt inkonsekvent AI, klumpigt stridssystem och bråkig kamera fick mig snabbt att lägga ner min session med spelet. Odyssey verkade vara i stort sett samma spel i ny skrud och lockade därmed aldrig mig, och nu ser exakt samma sak ut att vara sant för Valhalla.

Youtubern JackFrags lade igår upp ett 11 minuter långt klipp med gameplay från den kommande AC-titeln och det ser bara... stelt och tråkigt ut. Visst är det brutalt med blod som sprutar från artärer och huvuden som rullar, vilket alltid ger upphov till ett visst mått av underhållning, men sett till hur allt ser ut i rörelse verkar exakt samma bekymmer som jag upplevde i Origins finnas kvar även här. En av mina största "gripes" med hur allt verkar vara är dessa förbannade kulsvampar till fiender. Jag kan tycka att konceptet funkar bra i vissa spel, som God of War eller Witcher, eller som i det inledande klippet från videon när Eivor möter en senig, rabiessmittad hund (som inte är helt olik Professor Lupin från den tredje Harry Potter-filmen). Men när du står och smaskar ner människor på löpande band och det plötsligt kommer någon som är liite större som tar fem minuter att få ner.. då klickar det bara fel hos mig.

Nej. Jag är allt annat än imponerad av vad vi har fått se hittills från denna AAA-titel.

Valhalla

HQ