Svenska
HQ
Säljer/Byter massor av guldklimpar

Säljer/Byter massor av guldklimpar

Skrivet av outcast den 5 februari 2012 kl 12:05

Ska snart flytta och tänkte passa på att minska lasten lite.
Jag har tagit kort på det jag säljer/byter så ni får se efter själva vad som finns. Jag bor 15 minuter utanför Stockholm om ni vill hämta grejorna för att slippa frakt.

Som sagt får ni ta en titt på bilderna för jag orkar inte skriva upp allt, men här finns bla dyrgripar som:

Final Fantasy Anthology inklusive soundtrack

Legend of Mana inklusive soundtrack

Half Life 2: Rising the Bar - extremt rare, hittade endast ett exemplar på Ebay för ca 900kr

Neon Genesis Evangelion Perfect Collection inklusive alla filmer

Första 8 volymerna av Blade of the Immortal

Jag har också en låda full med filmer och tvserier, många av dom anime som tex:

Ghost in the Shell filmen och tvserien
Akira
Ninja Scroll
Hellsing
Perfect Blue

och många många fler, men som sagt ta en titt på bilderna för att se vad som finns.

Jag är i första hand ute efter att sälja, men har du något riktigt intressant att byta bort så går det också i vissa fall. Det är inte många spel jag är intresserad av i nuläget, på rak arm kan jag bara tänka på Uncharted 3 eller Zelda Spririt Tracks. Andra grejer vore tex Iphone, Ipad, eller en Xbox 360.

Det finns två bilder, länk till dom är:

http://varagtp.files.wordpress.com/2012/02/p1010447.jpg

http://varagtp.files.wordpress.com/2012/02/p1010446.jpg

HQ
GTA med zombies?

GTA med zombies?

Skrivet av outcast den 10 februari 2009 kl 09:43

När kommer det ett zombiespel i Gta miljö egentligen? Dumma jävla spelmakare som inte fattar vad de kan sattsa på istället för att göra en ren kopia av redan existerande GTA. Tänk dig en stor maffig öppen stad, tomma gator med bilvrak och såklart också bilar och andra fordon du kan ta och köra iväg med, överallt kryllar zombies som vill döda dig! Istället för de vanliga maffiagäng du brukar göra uppdrag åt i andra spel så finns här lite olika männskliga utposter som måste ha hjälp med diverse grejer. Kanske behöver de din hjälp att rensa ut en lagerlokal med zombies för att kunna husera stället med mat, eller så vill de slå ut en annan rivaliserande grupp som också brukar åka till köpcentret för att ta den lilla mat som fortfarande finns kvar där. Stor del av spelet ska ju såklart vara överlevarbiten där du måste få tag i mat och bensin för dagen eller loota butiker och annat för att hitta något användbart vapen, samt uppgradera och utrusta ditt hangout, med bättre barrikadering osv.

Alla zombie spel som finns

Skrivet av outcast den 10 januari 2009 kl 23:44

Jag tänkte göra en lista på alla stora zombie spel universum jag känner till och har spelat. Jag tar inte med alla små flashspel eller liknande. (Dock tar jag med de jag hittat som är riktigt bra) Tänkte gemföra hur pass bra de är, vilka spel de innehåller osv och lite om de spel som finns i varje "universum".

--------------------------------------------------------
Först ut och tveklöst det största är:

Resident Evil:

Resident Evil (eller Biohazard som det heter i japan, vilket är ett otroligt mycket bättre namn) är det mest kända och största varumärket i spelindustrin som inehåller zombies. Jag har själv följst serien sen starten och måste säga att det gått både upp och ner. För det mesta ner tyvärr. Rent spelmässigt så har det inte blivit direkt sämre, men själva "universumet" har kladdats ner väldigt mycket. Från början med det första Resident Evil så var det en smakfull blandning av zombies och lite monster, detta har eskalerat något otroligt med senare spel tyvärr och monstren blir bara löjligare och löjligare. Resident Evil 4 var dock inte speciellt utflippat så det känns skönt och gör att Resident Evil 5 också ser lovande ut om det följer samma mönster.

De filmer som släppts med Resident Evil i titeln har inte heller gjort serien bättre presis. Det är bara att erkänna att storyn och karaktärerna i denna serie är bland det töntigaste någonsin. Jag skulle personligen svimma av glädje om Capcom någon gång gjorde ett riktigt seriöst RE spel med bra skådespelare och bara vanliga zombies utan monster. Det lär dock aldrig hända. Trots hiskelig töntighetsfaktor så är denna serie väldigt underhållande att följa och spottar ibland ur sig riktigt riktigt bra spel.

Nedan är en lista på alla Resident Evil spel som lsläppts och lite om kvaliteten på dem:

Resident Evil: Det första Resident Evil spelet är en självklar klassiker och kändes otroligt fräsht när det kom. Det hade stämmningsfulla miljöer och presis lagom uttflippat designade monster.

Resident Evil 2: Förmodligen en av de bästa uppföljare till ett spel som gjorts. Det behöll samma spelbarhet från 1:an men satte dig i en väldigt annorlunda miljö med bättre grafik och presis lagom mycket nyheter för att kännas bekant men ändå nytt. Det var en fröjd att kapa en zombie på mitten med ett hagelgevär i detta spel för att se hans ben stappla några steg för att sedan rammla ihop på marken.

Resident Evil 3: Nu börjar det gå lite utför, spelets utformning är i princip exakt densamma och miljöerna känns inte speciellt fräsha gemfört med 2:ans. De inför också Nemesis med en stor bazooka som arm vilket börjar känns lite väl fjantigt. Helt ok spel dock.

Resident Evil 4: Här inser Capcom tillslut att de måste göra något nytt med sin spelserie och gör om allt från grunden i princip. Resultatet är både bra och dåligt. Spelkontrollen blir brutalt förbättrat och är klart det bästa med hela spelet. Dock så kan det bli lite väl mycket action då det nästan mer känns som ett arkadspel ibland där du skuter fiender på löpande band och sammlar in skattkistor (urk). Trotts detta så är det en frisk fläkt och ett riktigt bra genomarbetat spel. Personligen skulle jag villja se samma spelmotor fast med lite mer klassiskt RE stuk där man går omkring och undersöker mer och strider mindre.

Resident Evil Remake: Den bästa remaken någonsin av det gammla Resident Evil 1 till gamecube och förmodligen det bästa spelet i hela serien. Orginal klassikern har här gjorts om från grunden och man har lagt till nya områden, lite ny story m.m. Resultatet är helt underbart och ska du bara spela ett enda Resident Evil spel så är det faktiskt detta.

Resident Evil Code Veronica: Också en av mina favoriter i serien. Det är det klassiska stuket men utan förenderade bakgrunder denna gång. Väldigt stämmningsfullt och vad jag kommer ihåg också ganska långt spel för att vara Resident Evil.

Resident Evil 0: Spelet som utspelar sig innan Resident Evil 1. Välgjort och bra spel till Gamecube, men det bleknar i gemförelse med remaken av 1:an som släpptes tidigare. En hel drös löjliga fiender här också.

Resident Evil Survivor: Ett "ljuspistol" spel till Playstation (går dock att spela med vanlig handkontroll vilket jag gjorde). Du går runt i första person och skjuter fiender. Inget bra spel egentligen, men jag hade rätt kul med det ändå.

Resident Evil Suvivor 2: Code Veronica: Det tveklöst sämsta spelet i hela serien och ett rent rån av Capcom. Värdelöst spel, inget mer behövs sägas.

Resident Evil Dead Aim: Ännu ett ljuspistol spel där man själv får styra sin karaktär. Genomarbetat faktiskt och helt ok.

Resident Evi Gaiden: Ett RE spel till Gameboy color. Förutom att man får spela den coolaste karaktären i RE; Barry så är det inte mycket att ha tyvärr..

Redient Evil Deadly Silence: Resident Evil 1 och en lite förändrad version till Ninteno DS. Nice!

Resident Evil Umbrella Chronicles: "Ljuspistol" spel till wii. Ganska menlöst och tråkigt och med den fjantigaste slutbossen i RE:s historia.

Resident Evil Outbreak: Ska egentligen spelas online med andra (vilket jag inte gjort). Du får välja på en rad olika banor och spela igenom dom på gammalt RE stuk. Känns lite menlöst tyvärr när man inte har någon röd tråd i storyn. Helt ok dock om man bara måste ha något med Resident Evil att spela.

Resident Evil Outbreak File 2: Samma som ovan typ.

----------------------------------------------------

Dead Rising:

Detta är helt klart mitt favoritspel inom zombie genren än så länge. Hundratalas äkta slöa zombies på skärmen sammtidigt och inga löjliga monster eller liknande. Spelet är dock en aning utflippat med några männskliga bossar som man får strida mot, men de stör faktiskt inte utan skänker bara spelet lite egen charm. En uppföljare till detta vore förmodligen en av de bästa nyheterna någonsin, gärna med coop.

------------------------------------------------------

Left 4 Dead

Det senaste spelet från Valve och en riktig fullträff. Att spela igenom detta på högsta svårighetsgraden är verkligen helt underbart och förmodligen så nära kännslan av ett riktigt Zombie "outbreak" man kan komma. Springande zombies i detta vilket jag personligen inte har något direkt emot. Helt klockrent spel och jag väntar med spänning på när nya kampanjer kommer släppas (vilket bara är en tidsfråga). Är det någon jag skulle villja se ändrat så är det lite ljusare miljöer, gärna ett köpcentrum osv (vilket en moddare håller på o arbetar på just nu).

-----------------------------------------------------

Dead Space

Egentligen kanske inte detta helt kan klassas in i zombie genren, men det får det göra ändå! Rymdzombies! Helt underbart bra spel som förhoppningsvis får många uppföljare.

-----------------------------------------------------

Land of the Dead: Road to Fiddler's Green

En första persons skutare i zombie miljö och en parallel story gemfört med filmen Land of the Dead. Förmodligen det spel som flest zombie älskare inte har spelat och som faktiskt är helt ok! Inte något mästerverk, men helt klart värt att kolla in om abstinensen efter att skjuta odöda kommer krypande. Finns till PC och Xbox.

-----------------------------------------------------

Zombie Panic!

Ett otroligt skräpigt zombiespel där du åker runt i en ambulans och ska sammla in överlevare. Till playstation 2.

-----------------------------------------------------

Zombies ate my neighbours

Det första riktigt bra zombiespelet? Lite utflippat dock, till Super Nintendo.

-----------------------------------------------------

Virus

Detta har jag inte spelat ännu, ett zombiespel till Psp.

----------------------------------------------------

Stubbs the zombie

Riktigt charmigt spel där du faktiskt spelar som zombie själv! Väldigt humoristiskt och roligt spel, går att ladda ner nu på xbox live!

----------------------------------------------------

Nedan är några hemmaprojekt och bra zombie spel från vanligt folk som är värda att kolla in:

The Last Stand
The Last Stand 2
Autumn War
Dead Frontier
Urban Dead
Zombie Hord3

Länken nedan är till Newgrounds collection av massor av Zombie flash spel och filmer (av mer eller mindre bra kvalitet)

http://www.newgrounds.com/collection/zombies

Fortsättning med andra zombieserier kommer senare.

Min ide till ett Zombie MMORPG

Min ide till ett Zombie MMORPG

Skrivet av outcast den 18 oktober 2008 kl 13:39

Jag har tänkt på det här fram och tillbaka och jag undrar varför ingen gjort ett mmorpg satt i en zombie infekterad värld. 99% av alla mmorpg:s utspelar sig ju i fantasy miljö, vilket känns väldigt tråkigt om man inte är ett jättefan av just den genren. Jag har absolut inget emot fantasy, jag själv var ett stort fan av Ultima Online när det släpptes, men det känns ändå som en väldigt smal linje på vad man kan välja bland. Eve online och andra finns ju också, men jag personligen har alltid varit extremt intresserad av zombies av någon anledning och jag skulle tycka ett mmorpg i zombiemiljö vore helt perfekt! Sedan är ju zombies ganska populärt redan i spelvärlden med spel som Resident Evil, Dead Rising och nu snart Left 4 Dead osv så jag tror nog att det skulle finnas en marknad för ett sådant spel om det gjordes bra. Nedan är min "skiss" på hur ett sådant spel skulle se ut:

Mitt zombie mmorpg skulle heta No Life (en lite rolig hint mot både det odöda och vad som väntas de som ger sig in i något så tidsödande som ett mmorpg faktiskt ofta är).

Du börjar såklart spelet med att skapa din karaktär. Om jag får bestämma (och det får jag ju nu) så går det bara att välja bland människor (alltså inga zombies för riktiga spelare). Du kan sedan välja allt från hudfärg, ögonfärg samt såklart hur stor näsa, mun osv din karaktär ska ha.
Nästa steg är att välja vad din karaktär sysslade med INNAN zombie utbrottet inträffade. Han/hon kanske var butiksbiträde, brandman, polis, byggarbetare eller bara en vanlig medborgare som satt hemma och spelade spel. Beroende på vad du väljer så får du självklart olika färdigheter och bonusar som vanligt. Sedan är det bara att namnge din karaktär och välja vilken utpost eller stad han ska börja i.

De städer eller byar/utposter som människorna lyckats försvara och behålla är där du börjar ditt "äventyr". Det gäller hela tiden att samarbeta och bygga upp staden, försvara den mot zombieanfall samt ge sig ut för att samla in proviant och annat nödvändigt som behövs för att överleva.
Till sin hjälp har människorna såklart vapen som de hittat i övergivna militärbaser eller polisstation/vapenbutiker osv, samt bilar som de byggt ihop och utrustat med lite spikar, plogar och annat nyttigt för att döda zombies med kanske. De kräver dock bensin såklart, så det kan vara nyttigt att ge sig ut och plundra bensinstationer ibland.

Ibland kanske en grupp människor bestämmer sig för att ge sig av från staden med sina bilar för att åka till en av de zombie infekterade "zonerna" (ofta då stora städer med butiker osv som går att plundra på provianter). Där får de slåss för sina liv samtidigt som de tar sig runt och samlar in det, de kan hitta. På vägen tillbaka så kanske de också behöver se upp för "pirater", männskliga banditer och galningar som mest åker runt och plundrar andra människor för att överleva (detta är främst pvp biten och dessa banditer och pirater spelas också av riktiga spelare som tycker om den sortens spel).

En viktig sak som ska skilja detta spel från andra mmorpg är hur man kommuniserar med andra spelare. Det ska inte finnas någon "chattruta" i hörnet där man kan skriva till vem som helst, utan det ska istället vara nästan ett krav med headset i det här spelet. Du måste alltså prata med de andra spelare och inte nog med det, jag skulle även villja se att rösten påverkas och hörs beroende på hur långt ifrån du står till den karaktär som pratar. Alltså sitter du i bilen brevid en annan spelare så kan ni ju prata och höra varandra hur bra som helst, men står han ett kvarter bort, så kanske du måste skrika för att han ska höra dig. Alternativt så kan spelarena skaffa mobiltelefoner som de kan använda för att prata med varandra, men då gäller det att underhålla de telefonstationer och master som placerats runt om i världen. Det här kanske skulle ta ett tag att vänja sig vid, men jag tror det skulle bidra till den "klaustrofobiska" känslan av att alla städer och utposter är lite "avhuggna" från resten av världen.

Detta är bara lite av det jag har funderat på angående ett sådant här spel och jag hoppas verkligen att något liknande kommer någon dag och att någon utvecklare inser potensialen med ett sådant mmorpg satt i en liten annan miljö. För jag tror verkligen det skulle kunna bli hur bra som helst om det gjordes rätt.