Svenska
Blog

Mobilspel - fast i träsket

Efter recensionen av min Iphone 6 fick jag flera - säkert underbara - speltips av några av er läsare. Jag är dock först och främst en vanemänniska, och även om jag såklart sparar alla tips vände jag mig istället något otippat till ett spel 99 % av er säkert spelat runt 2011 och redan tröttnat på - Wordfeud.

Kort sagt är vi i min familj inte sällskapsspelare direkt, men vi har alltid haft ett gammalt rostigt Alfapet liggandes i någon låda under tvbänken, redo att tas fram på högtidshelger eller efter söndagsmiddagen på biff, sås och pantoffler. Vad som i en hel sittning dock kan te sig rätt utdraget, speciellt om någon av spelarna är mindre engagerad och börjar lägga Ö, IS och så vidare, blir istället helt perfekt i onlineform.

Som "något sånär litteratur- och språkintresserad" är det dessutom ett spel där jag äntligen får känna mig riktigt svinbra från start. Jag har inte förlorat en enda match än och lär mig oupphörligen nya tricks, som att hushålla med den viktiga S-bokstaven för att vid rätt tillfälle skapa genitiv åt ena hållet, medan jag trycker in ord med S som begynnelsebokstav åt andra.

Spelet blir i omgångar dessutom rätt komiskt, har till exempel stött på en situation där min motspelare "Agda_1944" tvingats lägga HORA. En annan gång möter jag motståndaren "Skriv i chatten om du vill ligga", varpå jag vid ett tillfälle inte kan lägga annat än SEX och kort därefter - till min förskräckelse - får skamlösa erbjudanden i chatten. (OBS något fingerade namn.)

Mobilspel - fast i träsket

Jag har dock några problem med utbudet av ord de utgår ifrån, och att det inte ges någon generell förklaring eller regel för hur de har resonerat. Varför man inkluderar förkortningar som TT och egennamn som Nordman är för mig obegripligt.

Hur som helst är det ett riktigt roligt spel med ett klart koncept och helt fritt från mikrotransaktioner. Det passar utmärkt när arbetsbördan inför att sätta betyg på ca 120 barn inför sommaravslutningen just nu tar upp den mesta tiden. Det blir nog 2/2 av Olof Westerberg den här gången.

Vad gillar du mobilspel, och har du spelat Wordfeud, kära läsare?

HQ