Svenska
Blog

Lov-ledighet som vuxen

Det finns både med- och motgångar i läraryrket, som det gör inom de allra flesta arbeten. En definitivt positiv aspekt är dock loven. Cirka åtta veckor på sommaren, en veckas höstlov, tre veckor på vintern, sportlov och, vad som infaller nu i dagarna, det fantastiska, veckolånga påsklovet.

Förstås kommer jag att jobba lite ändå. Rätta lite prov, planera lite lektioner, plugga lite på egen hand, men större delen ska förhoppningsvis ändå ägnas åt förnöjelse! Nedan följer en kort lista över vad jag ämnar hinna med i nöjesväg:

- Läsa minst två böcker. Just nu håller jag på att läsa Göran Rosenbergs Augustpris-vinnare från 2012 Ett kort uppehåll på vägen från Auschwitz. Har hunnit igenom snart halva boken, och det är en fantastiskt vacker och - såklart - väldigt tung skildring av hur författaren försöker pussla ihop och skriva fram sina föräldrars och sitt eget öde från dokument och egna minnen. En väg som går via Lodz till Södertälje och från ovisshet till medvetenhet.

- Spela Animal Crossing och på uppdrag av påskharen lyckas crafta alla "Do It Yourself"-projekt med påsktema. Enligt haren kan den ihärdiga spelaren som lyckas crafta alla vänta sig en belöning på Bunny Day, och jag tänker då INTE förbli tomhänt.

Lov-ledighet som vuxen

- Spela Dirt Rally 2 som [rättning] släpps 7e april som månadens spel på PS+. Efter alla lovord det fått av allas vår chefredaktör har jag blivit mer än lite sugen, och trots att jag spelar med en klassisk DualShock-handkontroll tänker jag köra så gruset stänker!

Hur ska du tillbringa din påsk, kära läsare?

HQ