Svenska
Activision skiter i sina betalande kunder som får sina konton stulna

Activision skiter i sina betalande kunder som får sina konton stulna

Skrivet av Neonhasse den 23 oktober 2020 kl 10:15
This post is tagged as: Activision, PSN

Hej på er!
Aldrig skrivit en blogg tidigare men jag vet inte riktigt vad jag ska göra mer än vad jag redan gjort så jag tänkte att jag skulle skriva vad som hänt mig ifall det hänt/händer någon annan.

Bakgrund:
Jag har eller har haft alla Playstations konsoller som släppts och jag har sedan den första möjligheten att registrera sig på PSN hetat Neonhasse där. De e-mailadresser jag har haft kopplat till alla de olika konton man har som gamer idag är två stycken, i början använde jag "mitt efternamn"@hotmail.com och efter några år gick jag över till "mitt efternamn"@gmail.com. Jag har ett unikt efternamn så det är bara jag kvar som heter det. Sedan jag gick över till Gmail är det endast det som används till olika konton.
Mina lösenord är unika för VARJE plattform de används på och de finns ej sparade någonstans förutom i själva plattformen de används på eller i min hjärna.

Vad har då hänt:
Den 22a november köpte jag CoD Modern Warfare digitalt via Playstation Store. Då det krävde ett activision account för att kunna spela online så skapade jag detta med min Gmail och kopplade kontot till mitt PSN Neonhasse. Jag spelade därefter multiplayer och sedan när Warzone kom även detta. De enda kontohändelser som skedde under det första 6 månaderna var att Activision plötsligt bedömde mitt namn Neonhasse som profanity då det innehöll bokstavskombon "ass" så jag fick byta till Neonhazze. Detta namn har jag sedan haft sedan dess i CoD då det endast ändrades på mitt Activision Account.
Lördagen den 11e oktober får jag ett mail till min Gmail där det står att min e-mail har bytts på mitt Activision account. Jag är iväg på en tävling och tror initialt att detta är phishing då jag genom åren fått något sådant gällande Steam eller Battle.net så jag gör inget just då. Dagen efter på söndagen ska jag spela men mitt CoD kräver plötsligt att jag måste logga in på mitt Activision Account. När jag försöker göra detta går det ej. Då börjar jag ana oråd, loggar in via datorn för att inse att mitt Activision Account ej längre går att komma åt. Jag tar fram mailet jag fick där det finns en länk ifall det inte är jag som gjort ändringen av e-mail. Det man kommer till då är Activisions supportsida där det är tillagt en blå banner med texten "NEED HELP INVESTIGATING UNAUTHORIZED ACTIVITY WITH YOUR ACTIVISION ACCOUNT ?". Jag följer alla de steg de kräver och bifogar den info det går att ange. Det är begränsat, man ska ange sitt PSN som det stulna kontot var kopplat till, e-mailen som var kopplad, datum det stals och av någon anledning sitt Battle.net username. Ingen fritext eller övrig info.
Efter 5 dagar får jag ett No-Replymail som säger "We were unable to recover your account based on the information provided in your request (Case Number 585862592).
Nu blir jag ganska irriterad för jag trodde ändå att det skulle vara solklart så jag gör en request till och 5 dagar senare får jag ett likadant mail fast med mitt nya case number då.

Googlar man sedan Activision Account stolen så ser man att det finns flera siter som menar att Activision råkade ut för en läcka där upp till 500 000 Activision accounts läckte ut i slutet av september 2020, Activision har gått ut och förnekar detta men det stämmer inte. Det finns ingen annan möjlighet att någon kommit över MITT lösen till Activison förutom att det skett från någon av Activisons tjänster. Jag har alltså INTE varit oaktsam, jag har fått mitt konto stulet och Activision gör ingenting.
Personen som stal mitt konto loggade in med mina uppgifter, ändrade min mail till en han kontrollerade, unlinkade mitt PSN och länkade ett han kontrollerar och vips är allt det jag spelat upp i ett år borta och jag får inte tillbaka det.
Det lustiga är att jag kan se vilket PSN som nu är kopplat till mitt konto via Call of Duty companion app, den har aldrig loggat ut mig och nu kan jag se att PSN-kontot VFZ_H använder mitt konto. När man söker upp detta konto på PSN så har han 0 trophies och spelat två spel, Cod Modern Warfare och Betan på nya Black Ops Cold War. Det är så jävla uppenbart att det kontot endast skapades för detta.

Activision har alltså ett konto som haft samma email sedan skapandet och samma PSN länkat. Plötsligt ändras mailen, PSN kontot avlänkas och ersätts med ett annat och dagen efter kommer det in en Account Recovery Request men de säger att de inte kan göra något. Vad mer KRÄVS för att man ska få tillbaka sitt stulna konto undrar jag då???

Jag vet inte vad mer jag kan göra, det går inte att kontakta Activision support på något sätt från Sverige. De har ett Twitterkonto för support men de svarar just nu på ärenden som är 6 veckor gamla och de undviker konsekvent allt som har med stulna konton att göra, de svarar dock mer än gärna direkt på frågor kring nån jävla promotional item någon inte fått.

Nu blev detta långt men vet inte hur jag ska förklara utan att ge hela bilden, är otroligt frustrerad. Jag hade 50 000 + kills i MP, 4500 kills i Warzone, damaskuscamo på alla vapen, allt upplåst och någon kan bara sno det utan att jag gjort något fel och Activision skiter i det totalt.

Någon som har en idé på vad man kan göra?

/Neonhasse