Svenska
Världens bästa T-shirt

Världens bästa T-shirt

Skrivet av navyseal den 10 juni 2020 kl 13:17

Egentligen borde kanske rubriken heta de två bästa T-shirtsen" men det i slutändan som avgör vad man själv betraktar som bäst får nog vara det etiska och moraliska kring hur den tillverkats.

Så, är pengar inget som spelar roll är den Bästa T-shirten från ett märke som heter Lady White Co, producerat och sydd i USA med en smal men atletisk passform, lagom tung vikt med en känsla som går åt det "torra" hållet. Helt enkelt perfekt. T-shirten är trummsydd dessutom vilket innebär att den saknar sidosömmar, en konstruktion som betalar av sig i längden eftersom passformen har större sannolikhet att hålla sig till det ursprungliga efter tvättar.

Helt enkelt en fantastisk T-shirt som brukar finnas hos dedikerade Denim-butiker, som Göteborg manufaktur, meadow i malmö eller Second Sunrise här i stockholm och brukar landa på drygt 700kr.


Vilket åt något billigare, som dock fortfarande har grym passform, aningen tyngre i vikten och en enklare konstruktion är det Uniqlo man ska titta på, deras Classic Crewneck U Tshirt. Bra vikt, bra passform och kostar 150kr. men som sagt, konstruktionen är enklare och tillverkningsförhållandena bland anställda, Uniqlos krav till trots, är med största säkerhet mindre trivsam än hos arbetarna i USA.

HQ