Svenska

Prostitution - min syn på saken

Skrivet av navyseal den 18 maj 2020 kl 17:27

Främst av ren nyfikenhet, jag har varken ambitioner eller förhoppningar om att få någon att ändra sin uppfattning utan tänkte mer redogöra för min syn på saken och varför.

Givetvis är Paolo Robertos (Spoiler för att redan avslöja hur jag står i frågan) sviniga beteende upptakten till det här inlägget och folks reaktioner på det, vilket har varit blandat. I mångt och mycket har Paolo Roberto väldigt länge symboliserat hur en snubbe Inte ska vara för mig, självgod, självförhärligande med en uppfattning om hur Han ser på saken är också exakt så verkligheten förhåller sig. Bara en sån sak att titulera sig Militant Anti-feminist.

Men, nog om honom, i texten här åtminstone.

Prostitution, min syn på saken; Min uppfattning är att den svenska modellen verkar fungera bra/bäst för hantera situationen dvs skydda de utsatta(prostituerade) och sätta dit förövarna(de som köper sex). Det är också extremt svårt att köpa samtyckte till sex("Samtycket" kan t ex säljas på grund utav Tvång, våld, hot om våld, ren desperation av den sitsen man är i socialt som ekonomiskt och dylikt.

Jag kan inte säga att samtycke till sex Aldrig kan säljas, bara att det är Extremt svårt och framför allt Extremt svårt att avgöra med särskilt stor säkerhet att samtycket är genuint. Detta enligt dem organisationer och poliser som jobbar mot prostitution och de prostituerade själva när de uppger orsakerna till varför de "valde" att sälja sin kropp.

Det innebär såklart också att argument som att de "väljer", är ett "fritt val" bör ifrågasättas om alternativet är att de t ex svälter, eller deras barn svälter osv. Ett val är bara ett val om det finns andra val att göra.

Dessutom är det såhär verkligheten är för majoriteten av de prostituerade varför man bör Utgå ifrån att genuint samtycke Inte finns, rent statistiskt om man inte har moraliska problem överlag utan snarare vill basera sin uppfattning på fakta.

För att avsluta kring just Paolo Roberto, som har fått symbolisera problematiken på sistone. Att han har kunnat försäkra sig om att kvinnan han köpte var där av fri vilja framstår som otroligt osannolikt(inte bara för att han själv gissade det i sin egna redogörelse på TV4) när det handlar om bordeller. Är hans brott lika vidrigt som en överfallsvåldtäkt? Nej, däremot inte långt ifrån och det ska bli intressant att följa om åklagaren väljer att åtala honom för oaktsam våldtäkt. Som tankenöt kan man fråga sig om kvinnan hade stannat kvar och haft sex med Paolo om hon hade fått pengarna i förväg och inte behövt ha sex med honom. Svarar man Nej, kan det inte röra sig om gemensamt samtyckte.

Rent konkret om Två personer vill ha sex med varandra har de sex med varandra utan pengar.

Kontentan; Så länge majoriteten av alla prostituerade inte passar in i myten om den lyckliga horan bör det anses vara fel, omoraliskt och förbjudet, juridiskt som socialt. Att brott är lagliga i andra länder och inte här är ovidkommande om man enbart ser till det, och inte utfallet. Barnaga är t ex lagligt i många europeiska länder. Betyder inte att det borde vara lagligt här.

Bra länkar att läsa.

https://talita.org/

http://intedinhora.se/

https://www.ecpat.org/

https://www.government.se/articles/2011/03/evaluation-of-the-prohibition-of-the-purchase-of-sexual-services/

https://ec.europa.eu/home-affairs/sites/homeaffairs/files/what-we-do/policies/european-agenda-security/20181204_data-collection-study.pdf


https://www.indy100.com/article/these-are-the-countries-in-europe-that-are-hotspots-for-human-traffickers--WyBadWI1uQb

HQ